Saturday , March 6 2021
Lajmi i fundit

Antikorrupsioni

Feed Subscription

Sipas hulumtimit: ULQINI NË GRUPIN E KOMUNAVE ME TRANSPARENCË TË MESME

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Hulumtimi të cilin e realizoi Qendra për Arsimim Qytetarë (QAQ), në bashkëpunim me partnerët, tregoi se Ulqini hynë në kategorinë e komunave me transparencë të mesme në Mal të Zi. Siç theksohet, nga gjithsej 100 pikë, vetëqeverisja vendore në Ulqin fitoi 37 pikë. Tivari, për shembull, fitoi 31 pikë sipas indikatorëve të këtij hulumtimi, ndërsa Podgorica dhe Bijello Pole më ... Read More »

Si të denoncohet korrupsioni në Komunën e Ulqinit: ME E-MAIL OSE PËRMES KUTISË POSTARE

Panorama Ulcinj, Ulqin

Qytetarët mund ta denoncojnë korrupsionin në Komunë të Ulqinit në dy mënyrë. Mënyra më e thjesht është përmes e-mailit, në të dy gjuhët, përmes banerit, i cili gjendet në ballinën e faqes së internetit të Komunës (http://www.opstinaulcinj.com/Komuna-e-Ulqinit/151/Denonco-korrupsionin.shtml dhe http://www.opstinaulcinj.com/Opstina-Ulcinj/1151/Prijavi-korupciju.shtml ). Po ashtu, ekziston mundësia e denoncimit anonim të korrupsionit në punën e vetëqeverisjes vendore përmes kutisë postare e cila gjendet në katin përdhes të ndërtesës ... Read More »

Denoncimi i thjeshtë i korrupsionit: ME MAIL OSE NË MËNYRË TË DIREKTE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Denoncimin e korrupsionit në Komunë të Ulqinit qytetarët mund ta bëjnë në dy mënyrë. Më e thjeshta përmes mailit, në të dy gjuhet, përmes banerit i cili gjendet në ballinën e faqes së internetit të Komunës: (http://www.opstinaulcinj.com/Komuna-e-Ulqinit/151/Denonco-korrupsionin.shtml dhe http://www.opstinaulcinj.com/Opstina-Ulcinj/1151/Prijavi-korupciju.shtml ). Po ashtu është e mundur që të denoncohet korrupsioni në punën e organeve të vetëqeverisjes vendore përmes kutisë e cila ... Read More »

MogUL: QYTETARËT MENDOJNË SE PARTITË POLITIKE MË SË SHUMTI E GJENEROJNË KORRUPSIONIN

Mogul 1

Rreth 70 për qind e qytetarëve të Ulqinit mendojnë se korrupsioni është i pranishëm në masë të madhe, ndërsa më së shumti e gjenerojnë partitë politike, u deklarua në tryezën e rrumbullakët të Monitoring Grupit Ulqin (MOGUL) e cila u mbajt të enjten. Anketa me 200 qytetarë u realizua në kuadër të projektit “Përgjegjshëm për Ulqinin”, të cilin e implementoi ... Read More »

MogUL: PREZANTOHET PROJEKTI “ME PËRGJEGJËSI PËR ULQIN”

Mogul konferenca

Të hënën në Ulqin u prezantua projekti„Me përgjegjësi per Ulqin“, i mbështetur nga programi „Ta vendosim korrupsionin në muze“ i cili realizohet në partneritet me Qendrën për edukim qytetarë CGO, në bashkëpunim me Qendrën për monitorim dhe hulumtime -CEMI, OJQ Bonum nga Plevla, OJQ Ul-Info nga Ulqini dhe OJQ Za Druga nga Petrovci, dhe në bashkëpunim me Min. e administratës ... Read More »

REFORMA E ADMINISTRATËS PUBLIKE: NUK NDIHMOJNË AS VENDIMET E INSPEKTORATIT

REFORMA (12) - 1

Shkruan: Ana Komatina Duke shfrytëzuar mangësitë e ligjit, të dënuarve në çështjen “Snimak” në Plevle iu gjet një mundësi e re punësimi, me një përpjekje të vazhdueshme për të errësuar gjetjet e inspektimit. Instituti Alternativa gjithashtu paralajmëron për “ndikimin e mundshëm politik” ndaj vendimeve të Inspektoratit Administrativ. Ministria e Administratës Publike anuloi konstatimin e Inspektoratit Administrativ, i cili vërtetoi se ... Read More »

Koalicioni për luftë kundër korrupsionit: BËJNË PJESË EDHE DY OJQ NGA ULQINI

CGO

Përfaqësuesit e 14 organizatave joqeveritare (OJQ) kanë nënshkruar Memorandumin për themelimin e Koalicionit për Transparencë dhe Luftë kundër korrupsionit në nivel lokal, qëllimi i të cilit është, siç njoftohet, forcimi i transparencës dhe përgjegjshmërisë së institucioneve në fushat me rrezik të veçantë për këtë fenomen negativ. Memorandumin e kanë nënshkruar Qendra për arsimim qytetar (CGO), Qendra për Monitorim dhe Hulumtim ... Read More »

ME DISPOZITAT E REJA SHTESË TË LIGJIT, EDHE MË TEPËR PENGOHET E DREJTA E PUBLIKUT PËR TË DITUR

ilustracija-PAR

  Organizatat joqeveritare tregojnë për absurditetin – duke iu referuar kufizimeve te reja ligjore, refuzohen edhe kërkesat e vjetra, ndërsa anëtari i Këshillit të Agjencisë Radenko Lacmanoviq paralajmëron se të dhënat mund të shpallen sekret tatimor ose sekret pune për një periudhë të pakufizuar. Përsëri gjithçka mund të fshihet nga publiku. Kjo është pasojë e ndryshimeve të vitit të kaluar ... Read More »

PUNËSIMI I PAKONTROLLUAR NË KOMUNA: KUR PARTITË PUNËSOJNË, EDHE KARRIGET MUNGOJNË

ROZAJE

189 persona ishin u punësuan në vetëqeverisjen lokale të Rozhajës edhe pse nuk guxonin, pasi janë në borxhe me tatime, ndërsa pagat zgjasin për gjysmë viti. Tivati është një komunë e pasur, por rrezikon të mos jetë më, sepse për shkak të punësimit të tepruar shpenzimet e pagave janë rritur me rreth 1.3 milion euro. Për momentin, askush nuk mund ... Read More »

FONDET PARALELE PËR DHËNIEN E NDIHMËS SOCIALE, HAPËSIRË PËR ABUZIM: Miliona euro sipas vullnetit të pushtetit

ivana-bogojevic-IA

Ekspertët kërkojnë që zbatimi i rreptë i Ligjit për Mbrojtjen Sociale dhe të Fëmijëve dhe ndryshimet në rregulloret e tjera, të parandalojnë procedurën jo transparente dhe paratë t’u jepen atyre që me të vërtetë janë të rrezikuar Në vitin 2017, gati dy milionë euro janë ndarë nga Buxheti i Shtetit për ndihma sociale të njëhershme. Nga kjo shumë, vetëm 700,000 ... Read More »

Scroll To Top