Wednesday , November 13 2019
Lajmi i fundit

Antikorrupsioni

Feed Subscription

APK: MË SË SHUMTI TË KORRUPTUAR NË SHËNDETËSI, ADMINISTRATË DHE INSPEKCIONE

ASK Agencija

Qytetarët e Malit të Zi mendojnë se korrupsioni është më së shumti i pranishëm në shëndetësi, administratë shtetërore dhe shërbime inspektuese, tregoi hulumtimi të cilin për nevojat e Agjencisë për parandalimin e korrupsionit (APK) u bëri në fillim të këtij muaji. Ndër komunat të cilat janë përfshirë me hulumtim ishte edhe Ulqini. Numri më i madh i hulumtuesve (41 për ... Read More »

REFORMA E ADMINISTRATËS PUBLIKE: NËNQIRAJA E SHTRENJTË E INSTITUCIONEVE SHTETËRORE

DSC_2260

  Administrata i paguan Gjukanoviqit edhe pa tender. Tenderët ishin vonuar dhe u anuluan, ndërsa procedura e kontratktimit të drejtpërdrejtë nuk filloi aspak, kështu që Drejtoria për Pasuri gjen arsyetim në rregulloret e tjera. Një numër i madh i rasteve të tilla do të krijonte hapësirë për abuzim, paralajmëron Instituti Alternativa. Agjencia për Mbrojtjen e të Dhënave dhe Qasjen e ... Read More »

9 dhjetori: DITA NDËRKOMBËTARE PËR LUFTË KUNDËR KORRUPSIONIT

Korrupsioni, Korupcija

Nga viti 2004 në botë me 9 dhjetor shënohet Dita ndërkombëtare e luftës kundër korrupsionit. Në kumtesën e dhënë me këtë rast Kombet e bashkuara thonë se “lufta kundër korrupsionit mund ta lirojë botën nga varfëria dhe pazhvillimi”. Korrupsioni, në kuptimin më të gjerë, është çdo formë e keqpërdorimit të kompetencave për hirë të interesit personal ose të grupit, pa ... Read More »

APK: SHPALLJA PËR NJË DITË RREZIKON INTERESIN PUBLIK

ASK Agencija

Institucionet publike, ndërmarrjet dhe shoqëritë ekonomike në pronësi të shtetit të cilët kanë hapur shpalljet me kohëzgjatje njëditore për vendin e punës, kanë rrezikuar në këtë mënyrë interesin publik, njoftohet nga Agjencia për parandalimin e korrupsionit (APK). Siç thuhet, afati për lajmërimin në shpallje me kohëzgjatje një ditore prish parimin e transparencës, integritetit të institucionit dhe parimin e konkurrencës dhe ... Read More »

„Mendo lokalisht – vepro lokalisht“: MBAHET KONFERENCA PËRFUNDIMTARE

CGO

Në Sallën e madhe të hotelit Center Ville (Capital Plaza) në Podgoricë të mërkurën u mbajt konferenca përfundimtare e projektit IPA „Mendo lokalisht – vepro lokalisht – Lufta kundër korrupsionit në nivel lokal“. Konfereneca kishte disa sesione, ndërsa njëri kishte të bënte me projektet që u përkrahën në disa komuna në Mal të Zi dhe rezultatet të cilët janë arritur. ... Read More »

REFORMA E ADMINISTRATËS PUBLIKE: MINISTRIA KËRKON TË FORCOJË INSPEKTIMIN

Inspekcija

Kontrollojnë vetëm opozitën? Përkundër faktit se Ministria e Administratës Publike pretendon të forcojë kapacitetet e Inspektoratit Administrativ, në shënjestër të kontrolleve si për vitin e kaluar ashtu edhe për këtë vit, kryesisht janë komunat në të cilat në pushtet është opozita nga niveli shtetërorë. Ministria konsideron se nuk bëhet fjalë për ndikim politik dhe pohon se me planin inspektues për ... Read More »

Ul-info në projektin e ri: “TA VENDOSIM KORRUPSIONIN NË MUZE”

UL info Logo

  Organizata joqeveritare “Ul info” është partner në projektin “Let’s put corruption into museum! (Ta vendosim korrupsionin në muze!)”, i cili do të realizohet në kuadrë të thirrjes IPA 2017. Bartës i projektit është Qendra për arsimim qytetarë, ndërsa partnerët e tjerë janë OJQ CEMI, OJQ Bonum dhe OJQ Për shokun (Za druga), gjersa bashkëpunëtorë janë Agjencia për parandalimin e ... Read More »

Hulumtim: 76 PËR QIND E SHQIPTARËVE NË MAL TË ZI I BESOJNË POLICISË

Policia Ulqin, Policija Ulcinj

Qytetarët i besojnë policisë, por mendojnë që është e korruptuar në masë të konsiderueshme dhe gjithnjë e më pak janë të gatshëm të lajmërojnë rastet e korrupsionit në polici, tregojë hulumtimi i rrjetit rajonal POINTPLUS. Siç thuhet, më shumë se gjysma e banorëve të Malit të Zi (57%) mendojnë se korrupsioni në polici është i përhapur deri diku ose në ... Read More »

CEDEM: KORRUPSIONI SHUMË I THEKSUAR, BIE BESIMI NË PARTI

Politicke partije

Hulumtimi i CEDEM-it “Modelet e korrupsionit në Mal të Zi” e bërë gjatë qershorit ka treguar që korruspioni është problem i theksuar. Këtë qendrim e ka madje 64% e qytetarëve që mendojnë se shumë nëpunës marrin para ose dhurata. 69% e qytetarëve këtë vlerësim e kanë nga eksperienca personale. Shumica e të anketuarve mendojnë që nëpunësve duhet ofruar para ose ... Read More »

“Ul info”: PREZANTOHET STUDIMI I ZBATIMIT TË PLANIT LOKAL

image1

Përfaqësuesit e OJQ “Ul info” kanë prezantuar të hënën në konferencë për shtyp analizën e implementimit të Planit lokal të veprimit për luftë kundër korrupsionit në Komunë të Ulqinit. Ky dokument u miratua në mbledhjen e Kuvendit komunal të mbajtur në dhjetor të vitit 2014 si dokument strategjik i cili do të jetë bazë për luftimin dhe parandalimin e korrupsionit ... Read More »

Scroll To Top