Wednesday , November 21 2018
Lajmi i fundit

Antikorrupsioni

Feed Subscription

CIN CG: MINISTRI HRAPOVIQ PUNËSON NË MËNYRË TË JASHTËLIGJSHME?

Kenan Hrapovic

  Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq që nga fillimi i mandatit të tij në ministri ka punësuar shtatë persona të rinj pa shpallur konkurs, edhe pse së fundmi ka deklaruar se sistemi i kujdesit shëndetësorë shpenzon në mënyrë joracionale. Sipas burimeve të shumta, në mesin e punëtorëve të rinj është edhe kushërira e bashkëshortes së tij. Qendra për Gazetari Hulumtuese ... Read More »

„Ulqini kundër korrupsionit“: FJALA KYÇE – MOSBESIMI

Projekti

Më shumë se gjysma e qytetarëve të Ulqinit (54%) dinë për ndonjë rast të korrupsionit në këtë komunë, tregojë hulumtimi të cilin e kanë bërë organizatat joqeveritare „Ul info“ dhe MOGUL. Por, anketa po ashtu ka treguar që çdo i treti qytetar është i gatshëm të lajmërojë korrupsionin, ndërsa gjatë vitit të fundit këtë gjë e ka bërë çdo i ... Read More »

Gjekë Gjonaj: ME NDËRGJEGJËSIM MUND TË LUFTOHET KORRUPSIONI

Gjeke Gjonaj

Thuajse asnjë komunë në Mal të Zi nuk i ka shpëtuar  korrupsionit. Këtij “kanceri”  i cili vërehet sidomos  në vendet që janë me zhvillim të ulët ekonomik, siç jemi ne,   nuk i ka shpëtuar as  Komuna e Ulqinit.  Faktin e   hidhur  se korrupsioni është mjaft i thellë  në Ulqin,  se ky fenomen global mbetet një nga problemet kryesore të këtij ... Read More »

M.Canka: KOMUNA JOEFIKASE NË LUFTË KUNDËR KORRUPSIONIT

Mustafa-Canka

OJQ “Ul info” që nga mesi i janarit po zhvillon projektin “Ulqini kundër korrupsionit”. Një nga qëllimet është implementimi konsekuent i Planit lokal të veprimit për luftë kundër korrupsionit, të cilin e miratoi Kuvendi komunal i Ulqinit në dhjetor të vitit 2014. Me këtë dokument janë përcaktuar 39 masa dhe 96 aktivitete, bartësit e tyre, afatet për realizim dhe indikatorët ... Read More »

OJQ “UL info”: MESAZHET E HULUMTIMIT TË OPINIONIT PUBLIK

image2 (12)

Nga 15 shkurti deri më 15 mars kemi kryer hulumtimin e opinionit publik i cili ka treguar që qytetarët e Ulqinit shumë mirë e dinë çfarë është korrupsioni. Ndoshta më saktë e ka definuar atë në konferencë për shtyp drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq i cili tha se korrupsion është çdo vend pune i fikur, çdo hotel i prishur, çdo ... Read More »

A.Nikolaidis: MITË ËSHTË T’I JAPËSH TË TJERËVE NGA VETJA, E KORRUPSION – T’I JAPËSH VETES NGA TË TJERËT!

Andrej - Copy

Në Malin e Zi të sotëm frazat “integrimet euroatlantike” dhe “standardet europiane” përmenden po aq shpesh, thonë, sa në Malin e Zi të dikurshëm është përmend “burrëria” dhe “trimëria”. Mirëpo, unë mendoj se në vend të burrërisë dhe trimërisë në Malin e Zi bashkëkohor qëndrojnë këto dy fjalë: mitë dhe korrupsion. Të përkujtohemi: Mark Milani e definoi burrërinë si mbrojtjen ... Read More »

M.Canka: KORRUPSIONI POLITIK ËSHTË FORMA MË E RËNDË E KORRUPSIONIT

Banner, Projekti, Ulqini kunder korrupsionit

“Asgjë nuk ja prish reputacionin demokracisë dhe nuk punon në shkatërrimin e saj si korrupsioni. Diçka brenda meje revoltohet në mënyrë të pashpjegueshme para shfrytëzimit kriminal të pushtetit të fituar me votat e qytetarëve naivë, plotë shpresë, që të pasuroni veten dhe shokët e vet”, shkroi shkrimtari i njohur peruan Mario Vargas Losa në librin “Peshku në ujë”. Ka thellësisht ... Read More »

M.Canka: PA MEDIE TË LIRA NUK KA SUKSES NË LUFTË KUNDËR KORRUPSIONIT

Banner, Projekti, Ulqini kunder korrupsionit

Në vendet në të cilët nuk punojnë institucionet ose ato janë shumë të dobëta, ku patriotizmi pasqyrohet me heshtje për korrupsion në vend që ai problem të zgjidhet, ku korrupsioni është fenomen i familjarizuar, mediet e lira dhe gazetaria hulumtuese janë mbrojtja e fundit e demokracisë. Prandaj në shoqëritë demokratike hapur flitet për korrupsion, ndërsa mediet janë aleatë të fuqishëm të ... Read More »

Scroll To Top