Friday , May 29 2020
Lajmi i fundit

Antikorrupsioni

Feed Subscription

OJQ “UL info”: MESAZHET E HULUMTIMIT TË OPINIONIT PUBLIK

image2 (12)

Nga 15 shkurti deri më 15 mars kemi kryer hulumtimin e opinionit publik i cili ka treguar që qytetarët e Ulqinit shumë mirë e dinë çfarë është korrupsioni. Ndoshta më saktë e ka definuar atë në konferencë për shtyp drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq i cili tha se korrupsion është çdo vend pune i fikur, çdo hotel i prishur, çdo ... Read More »

A.Nikolaidis: MITË ËSHTË T’I JAPËSH TË TJERËVE NGA VETJA, E KORRUPSION – T’I JAPËSH VETES NGA TË TJERËT!

Andrej - Copy

Në Malin e Zi të sotëm frazat “integrimet euroatlantike” dhe “standardet europiane” përmenden po aq shpesh, thonë, sa në Malin e Zi të dikurshëm është përmend “burrëria” dhe “trimëria”. Mirëpo, unë mendoj se në vend të burrërisë dhe trimërisë në Malin e Zi bashkëkohor qëndrojnë këto dy fjalë: mitë dhe korrupsion. Të përkujtohemi: Mark Milani e definoi burrërinë si mbrojtjen ... Read More »

M.Canka: KORRUPSIONI POLITIK ËSHTË FORMA MË E RËNDË E KORRUPSIONIT

Banner, Projekti, Ulqini kunder korrupsionit

“Asgjë nuk ja prish reputacionin demokracisë dhe nuk punon në shkatërrimin e saj si korrupsioni. Diçka brenda meje revoltohet në mënyrë të pashpjegueshme para shfrytëzimit kriminal të pushtetit të fituar me votat e qytetarëve naivë, plotë shpresë, që të pasuroni veten dhe shokët e vet”, shkroi shkrimtari i njohur peruan Mario Vargas Losa në librin “Peshku në ujë”. Ka thellësisht ... Read More »

M.Canka: PA MEDIE TË LIRA NUK KA SUKSES NË LUFTË KUNDËR KORRUPSIONIT

Banner, Projekti, Ulqini kunder korrupsionit

Në vendet në të cilët nuk punojnë institucionet ose ato janë shumë të dobëta, ku patriotizmi pasqyrohet me heshtje për korrupsion në vend që ai problem të zgjidhet, ku korrupsioni është fenomen i familjarizuar, mediet e lira dhe gazetaria hulumtuese janë mbrojtja e fundit e demokracisë. Prandaj në shoqëritë demokratike hapur flitet për korrupsion, ndërsa mediet janë aleatë të fuqishëm të ... Read More »

M.Canka: PRAKTIKA SHOQËRORE DHE POLITIKE PRODHON KORRUPSIONIN

Banner, Projekti, Ulqini kunder korrupsionit

OJQ “”Ul info” vazhdon me realizimin e aktiviteteve në projektin “Ulqini kundër korrupsionit”. Administratës lokale iu dërguan edhe 35 kërkesa të reja për qasje të lirë të informatave, ndërsa po përfundojmë anketën për perceptimin e korrupsionit. Bëhet fjalë për anketën anonime të bazuar në parimin e vullnetarizmit, e përbëhet nga 25 pyetje me të cilat duhet të krijohet imazhi për ... Read More »

REFORMA E ADMINISTRATES PUBLIKE: SHKELJA E PROCEDURAVE TË PUNËSIMIT

Diploma

Puna të preferuarve, te tjerët mund të ankohen Njerëzit me fakultet, më kot konkurrojnë per një vend pune në administratën publike: Disa kanë konkurruar edhe nga tridhjetë herë e nuk kanë mundur të punësohen as si magazinierë. Personi R.V. nga Podgorica, pavarësisht faktit se ka perfunduar studimet themelore dhe te specializuara, me vite nuk ka mundur të gjejë punë në ... Read More »

M.Canka: QASJA E LIRË E INFORMATAVE – ARMË E FUQISHME KUNDËR KORRUPSIONIT

2 (1)

Demokracia është si dashuri. Për te duhet të luftosh për çdo ditë. Demokracinë dhe lirinë në jetë e mbajnë institucionet e fuqishme, mediet e pavarura dhe qytetarët aktiv. Pa qytetarë dhe medie vigjilentë institucionet janë të dobëta dhe të rrezikuara nga shembja “sa hap e mbyllë sytë”. Një nga mjetet e fuqishme në mirëmbajtjen e vigjilencës është e drejta për ... Read More »

M.Canka: EDHE ME FE KUNDËR KORRUPSIONIT

Mustafa Canka

Rezultatet e numërimit të popullsisë tregojnë që numri më i madh i qytetarëve të Ulqinit deklarohen si besimtarë. Në themelet e të gjithë religjioneve është promovimi i ndershmërisë dhe sjelljes etike të çdo individi, si dhe kontributi ndaj të mirës së përgjithshme. Ajo çfarë në mënyrë sistematike rrënon themelet e një shoqërie, një komuniteti njerëzor, është korrupsioni. Prandaj religjionet e ... Read More »

M.Canka: INDEKSI I ZHVILLIMIT DHE KORRUPSIONI

Mustafa-Canka

Këto ditë opinion i Ulqinit më së shumti ka komentuar informatën e Qeverisë së Malit të Zi që sipas të ashtuquajturit indeks të zhvillimit Ulqini është larg nga qytetet në Bregdet, madje pas qyteteve si Plluzhine dhe Zhablaku. Ajo që veçanërisht brengos është fakti që kjo komunë është në tabelë më keq e pozicionuar se një vit më herët. Ka ... Read More »

CEMI: THJESHTËSOHET LAJMËRIMI I KORRUPSIONIT NË SHËNDETËSI

CeMI

Qendra për monitorim dhe hulumtim (CeMI) ftoi qytetarët që të shkarkojnë aplikacionin i cili do të ju mundësojë që në mënyrë anonime të lajmërojnë shkeljen e të drejtave të pacientëve. Qytetarët mund ta shkarkojnë aplikacionin Zdravo zdravstvo (Shëndetësia e shëndetshme) nëpërmjet Google play store-a ose veb faqes www.zdravozdravstvo.me. Nga CeMI kanë sqaruar që aplikacioni i parë mobil i këtij lloji ... Read More »

Scroll To Top