Saturday , January 23 2021
Lajmi i fundit

Prej 2015: MË SHUMË FRANCEZ NË RIVIERËN E ULQINIT

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Prej vitit të ardhshëm në rivierën e Ulqinit do të ketë numër shumë më të madh të turistëve nga Franca, mëson Portali Ul-info. Pra, dje edhe sot përfaqësuesi i turoperatorit të njohur francez “Thalasso n 1” Sami Guenaoui ka biseduar me drejtuesit e NHP “Riviera e Ulqinit”, hotelit “Otrant” dhe “Pallatit Venecia”. Është arritur marrëveshja preliminare, kështu që nëpërmjet kësaj ... Read More »

Kriporja: NUK KA SHITJE, SHPALLIN TENDERIN PËR QIRADHËNIE

Kriporja, Solana

Administrata e falimentimit në Kripore ka hequr dorë nga shitja e pronës së kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin, shkruan „Vijesti“. Kjo është vendosur mbasi që pak kohë më parë ka dështuar tentimi i 11 që me çmim prej 179 milion euro të shiten objektet, mjetet dhe toka me sipërfaqe prej 15,2 milion metër katror. Siç thekson kjo gazetë ... Read More »

EEMZ: KONSUMI MË I MADH I ENERGJISË NË SHTATOR NË ULQIN

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Konsumi më i madh i energjisë elektrike muajin e kaluar është realizuar në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht kanë shpenzuar energji elektrike me vlerë prej 39,4 euro, njoftohet nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Fatura mesatare e shtatorit për amvisëri në gusht në nivel shteti ishte 30,9 euro. Siç shtojnë nga EEMZ, të gjitha informatat për faturë, historinë e konsumit dhe ... Read More »

Montenegrobursa: RRITEN AKSIONET E “RIVIERËS SË ULQINIT”

Berza, Bursa, Aksionet, Akcije

Çmimet e aksioneve të Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” kanë përjetuar ekspansion të vërtet në Montenegrobursë. Në të vetmin treg të kapitalit në vend çmimet e aksioneve të kompanisë nga Ulqini për dy muaj janë dyfishuar. Kështu, për shembull, në mes të gushtit çmimet e aksionit të “Rivierës së Ulqinit” ishte rreth tre euro, ndërsa në fund të javës së ... Read More »

Mbyllet Ada: SEZON I SUKSESSHËM

Ada e Bunes, Ada Bojana

Vendbanimi nudistik në Adë, i cili punon në kuadër të Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” sot do të mbyll portat e veta, njoftohet Portali Ul-info nga kjo ndërmarrje. Theksohet që këtë sezon në Adë janë realizuar rezultatet më të mira për 10-12 për qind në krahasim me vitin e kaluar. Kështu, për shembull, prej 1 majit deri më 10 tetor ... Read More »

Kriporja: PUNËTORËT KËRKOJNË 12 PAGA DHE STAZHIN PËR PESË VITE

Kriporja, Solana, Greve, Strajk

Ish punëtorët e Kripores kanë postuar dje para portës së mbyllur të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin. Siç shkruan “Vijesti”, ato kërkuar pagesën e 12 pagave dhe lidhjen e eksperiencës së punës, stazhit, për pesë vite. Punëtorët kanë paralajmëruar radikalizmin e protestave nëse pushteti dhe pronarët nuk iu plotësojnë kërkesat. Këtë vit nuk kishte grumbullim të kripës në ... Read More »

Sarvan: PREJ VITIT TË ARDHSHËM UDHËRRËFYESIT E CERTIFIKUAR

Zana Sarvan

Drejtoresha e Organizatës turistike Zana Sarvan ka thënë që ekziston problemi kur grupet e mysafirëve vendas dhe të huaj dëshirojnë të gjejnë udhërrëfyes që në mënyrë të organizuar ta kalojnë ditën në Ulqin. “Për këtë arsye duhet të punojmë në rritjen e aftësive të udhërrëfyesve profesional turistik”, tha ajo për të përjavshmen “Koha javore”. Sarvan shprehu bindjen që, në bashkëpunim ... Read More »

Komuna: NUK KA PENGESA PËR KREDI

Euro

Drejtuesit e komunës së Ulqinit kanë mbajtur sot bisedimet me zyrtarët e Atlas bankës rreth realizimit të kredisë prej 1,2 milion euro i cili duhet të përdoret për shlyerjen e pagave të prapambetura në administratën lokale dhe ndërmarrjet publike, meson Portali Ul-info. Nga Atlas banka është thënë që nuk ka asnjëfarë pengesash që kjo kredi të jetë operative për tre ... Read More »

OT: NË FESTIVAL FOLKLORI, LULGJURAJ DHE QETKOVIQ

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Organizata turistike e Ulqinit, në bashkëpunim me Ministrinë e turizmit dhe zhvillimit të qëndrueshëm të Malit të Zi dhe komunën e Ulqinit, organizojnë manifestimin “Dolcinium international festival” i cili do të zgjas prej 16 deri më 19 tetor. Me këtë manifestim zyrtarisht do të mbyllet sezoni turistik, ndërsa njëkohësisht do të fillojë fushata për vitin 2015, përcjellë CdM. Në kuadër ... Read More »

Monstat: NË GUSHT MBI GJYSMË MILIONI FJETJE

Panorama Jadran. Mala plaza

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, në gusht në rivierën e Ulqinit kanë pushuar 55 571 turistë, të cilët realizuan 523 365 fjetje. Kjo do të thotë që mysafirët, prej të cilëve gati 90 për qind ishin të huaj, mesatarisht kanë pushuar nëntë ditë. Në krahasim me vitin e kaluar turistët në këtë komunë kanë realizuar ... Read More »

Scroll To Top