Saturday , November 28 2020
Lajmi i fundit

Prej Vitit të ri: PA ROMING ME SHQIPËRI, SERBI, KOSOVË…

roaming

Në mbledhjen e mbajtur pak kohë më parë të rregulluesve nga fusha e telekomunikacionit nga Mali i Zi, Shqipëria, Serbia, Turqia dhe Maqedonia është arritur marrëveshja që qytetarëve të këtyre vendeve të ju barazohen çmimet e bisedave telefonike në roming dhe të komunikacionit vendas prej fillimit të vitit të ardhshëm. Marrëveshja për këtë, siç përcjell Portal Analitika, do të nënshkruhet ... Read More »

Komuna: NËNSHKRUHET MARRËVESHJA PËR KREDI ME FONDIN

Euro

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka nënshkruar sot marrëveshjen për kredi me Fondin investues-zhvillimor të Malit të Zi (FIZH), mëson Portali Ul-info. Bëhet fjalë për shumën prej 564 mijë euro, e cila do të jetë në dispozicion të administratës lokale për disa ditë. Këto mjete do të dedikohen për investime në infrastrukturë, ndërsa një pjesë edhe për shlyerjen ... Read More »

OT: TURISTË PESË PËR QIND MË SHUMË

Plazhi i vogel, Mala plaza

Në fillim të shtatorit në rivierën e Ulqinit pushojnë pesë për qind më shumë mysafirë se në të njëjtën periudhë vjet, njoftohet nga Organizata turistike. Siç thuhet, në Ulqin sot janë të regjistruar diç më pak se 3700 mysafirë, prej të cilëve 85 për qind të huaj. “Sikur moti të ishte më i mirë, me siguri numri i mysafirëve do ... Read More »

Raduloviq: EH SIKUR TË KALONTE VALDANOSI …

Zarko Radulovic

Një nga bashkëpronarët e hotelit “Splendid” Zharko Radulloviq ka deklaruar sot që ishte gabim i madh që kompania Cubus lux nuk ka ndërtuar hotele në gjirin e Valdanosit në vitin 2010. “Sikur të kalonte Valdanosi atëherë ne sot do të kishim atje dy hotele dhe vitin e ardhshëm në maj të tretin dhe investimin e rrumbullakuar”, tha ai për “Vijesti”. ... Read More »

Monstat: GROPA E KORRIKUT – NËNTË PËR QIND

Në krahasim me vitin e kaluar, në korrik të këtij viti në Ulqin janë shënuar nëntë për qind më pak netë qëndrimi të turistëve, lajmërohet nga Enti shtetëror për statistikë Të dhënat e Monstatit tregojnë që në muajin e shtatë në rivierën e Ulqinit kanë pushuar 37 295 mysafirë të cilët shënuan rreth 268 mijë netë qëndrimi, që do të ... Read More »

OT Ulqin: MYSAFIRË 17 PËR QIND MË SHUMË SE VJET

Ulqin, Ulcinj

Vizita shumë e mirë e mysafirëve në rivierën e Ulqinit vazhdon edhe në fund të gushtit. Sipas të dhënave të Organizatës turistike, në këtë komunë sot pushojnë 17 për qind më shumë mysafirë se vitin e kaluar në të njëjtën kohë, apo sipas treguesve fizik 7647. Rritjen më të madhe e shënojnë hotelet dhe kampet, madje 30 për qind, derisa ... Read More »

Hoteli në Sukë: PROJEKTI I RI ARSYEJA E TËRHEQJES SË KËRKESËS PËR LEJE

Hotel Jadran

Mediet e Podgoricës shkruajnë sot që kompania “Star of Montenegro” ka çuar dorë prej qëllimit që të marrë lejen e ndërtimit për ndërtim në vendin e hotelit të vjetër “Jadran” në Sukë. Siç thuhet, informata e firmës për tërheqjen e kërkesës për leje ndërtimi Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit është dorëzuar më 13 gusht. Sipas informatave që ka ... Read More »

Monstat: NË RRITJE PAGAT, PUNËSIMI DHE NUMRI I TURISTËVE

Euro

Sipas rezultateve të publikuara sot të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, në korrik në Ulqin është rritur punësimi dhe pagat. Kështu në muajin e shtatë të këtij viti zyrtarisht ishin të punësuar 5477 persona, apo 208 më shumë se në korrik. Të dhënat po ashtu tregojnë që paga mesatare në Ulqin në korrik ishte për 13 euro më e ... Read More »

Rizaj: SEZONI NË ULQIN DERI NË GJYSMË TË TETORIT

Panorama Jadran. Mala plaza

Drejtori i Qendrës turistike të Kosovës Shkelzen Rizaj ka vlerësuar që sezoni në rivierën e Ulqinit do të zgjas deri në gjysmë të tetorit. Sipas fjalëve të tija, turistët nga ky shtet me qejf e zgjedhin Ulqinin si vend pushimi. “Sipas anketave, Ulqini vazhdon të jetë destinacion i preferuar i Kosovarëve”, tha Rizaj për “Vijesti” duke theksuar që edhe pse ... Read More »

Scroll To Top