Saturday , April 4 2020
Lajmi i fundit

Centralet me erë në Mozhur: QEVERIA HEQ KONCESIONIN?

Qeveria e Malit të Zi ka miratuar Informatën dhe ka obliguar Ministrinë e ekonomisë që të iniciojë procesin e shkëputjes së Kontratës për qiramarrje të tokës dhe ndërtimit të centraleve me erë në Mozhur nëse investitori nuk dorëzon vërtetimin që ka dorëzuar të gjithë dokumentacionin e nevojshëm për dhënien e lejes së ndërtimit. Qeveria ka nënshkruar Kontratën për qiramarrje të ... Read More »

Kalkulimi: KOMUNËS SË ULQINIT I KANË BORXH 6 MILION EURO

Euro, Monedha, Novac

Borxhet e personave fizik dhe juridik ndaj komunës së Ulqinit në këtë moment janë rreth gjashtë milion euro, pikërisht sa janë edhe borxhet e kësaj vetëqeverisje lokale, mëson Portali UL-info. Vetëm borxhi i personave fizik i cili tejkalon tre mijë euro është madje 1,5 milion euro. Për këtë arsye në administratën komunale kanë vendosur që këto ditë të nisin në ... Read More »

Axhemoviq: KËRKUAM PËLQIMIN PËR KREDI NGA MINISTRIA

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financa në komunë të Ulqinit Valdet Axhemoviq ka thënë që në fillim të javës i është dërguar Ministrisë së financave të Malit të Zi kërkesa për pëlqim për kredi nga Atlas banka me vlerë prej 1,2 milion euro. “Meqenëse më herët kemi marr pëlqimin për miratimin e buxhetit, nuk duhet të kemi problem as ... Read More »

Në maj: ULQINI NË VENDIN E DYTË PËR NGA ARDHJA E MYSAFIRËVE

Ulqin, Ulcinj

Duke marrë parasysh numrin e mysafirëve që erdhën gjatë majit, Ulqini është në vendin e dytë në Mal të Zi, mbas Budvës, tregojnë të dhënat më të reja të Entit shtetëror për statistikë Monstat. Siç thuhet, në rivierën e Ulqinit gjatë këtij muaji kanë pushuar pak mbi 12 mijë mysafirë të lajmëruar, që është 13,5 përqind e ardhjeve të përgjithshme ... Read More »

Në Krruç: PUNËT PËRGATITSE PËR NDËRTIMIN E HOTELIT DHE VILAVE

Krruc, Kruce

Tash disa ditë në vendbanimin Krruç kanë filluar punët përgatitëse për ndërtimin e një hoteli dhe tetë vilave. Siç mësojmë, bëhet fjalë për objekte të kategorisë 4+. Vlera e përgjithshme e investimit kalon 20 milion euro, ndërsa investitor është firma nga Podgorica “Stroj servil gradnja”. Kësi lloj projekti në Krruç është i planifikuar edhe me Draftin e Planit hapësinor urbanistik ... Read More »

Bilanci gjysmëvjetor në „Albatros” dhe “Rivierë të Ul”: MË MIRË SE VJET

Hotel Albatros

Drejtori i Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Albatros” Xhemal Bushatliq ka thënë për Portalin Ul-info që për gjashtë muaj e parë të këtij viti vizita në këtë hotel është për rreth tetë për qind më e mirë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Ai shtoi që numrin më të madh të mysafirëve në këtë hotel e përbëjnë Rusët, e pastaj mysafirët ... Read More »

OT: NË TETOR NË ULQIN FESTIVALI I FOLKLORIT?

Zana Sarvan

Drejtoresha e Organizatës turistike Zana Sarvan ka deklaruar që ky institucion do të lajmërohet në konkursin të cilin e ka shpallur Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit për “organizimin e tubimeve tematike dhe manifestimeve në periudhën tetor-dhjetor në funksion të zhvillimit të turizmit në vitin 2014”. Ajo tha që propozimi i OT do të jetë që në Ulqin, në ... Read More »

Gazeta Express: ULQINI I GJYSME MILIONI TURISTËVE

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Gërshetimi i historisë, bukurive mahnitëse, magjisë së detit, rërës, perëndimeve të bukura të diellit, monumenteve shumëvjeçare, e bën Ulqinin ndër atraksionet më të mëdha turistike në Ballkan. Sipas autoriteteve atje, vetëm gjatë sezonit veror, Ulqini vizitohet nga 500 mijë turistë. Edhe pse, Ulqini ende nuk ka një institucion që merren ekskluzivisht me turizmin, kjo nuk e bën atë më pak ... Read More »

Në plazhin „Majami“: HAPET “SERVANTES BAR“

Miami beach

Në plazhin „Majami“, në kilometrin e dytë të Plazhit të madh, të martën do të hapet „Miguel de Servantes Bar“. „Besoj që në këtë mënyrë do të ndihmojmë në kthimin e shpirtit Mesdhetar në qytetin tonë“, tha qiramarrësi i „Majamit“, punëtori i njohur turistik Xhavid Hoxhiq. Ai tha që përveç fotografive të vjetra të shkrimtarit të njohur spanjoll dhe muzikës ... Read More »

Hoteli “Mediteran”: VIZITA PËR NJË ÇEREK MË E MIRË SE VJETË

Hotel Mediteran

Drejtori i hotelit “Mediteran” Selatin Gjelosheviq ka thënë që në këtë objekt këto ditë nuk ka dhoma të lira. “Për gjashtë muajt e parë të këtij viti vizita është për rreth 25 për qind më e mirë se në të njëjtën periudhë të vitit 2013”, tha ai për Portalin Ul-info. Sipas vlerësimit të turistëve në Booking.com, nota mesatare e këtij ... Read More »

Scroll To Top