Friday , August 23 2019
Lajmi i fundit

Kriporja: SË SHPEJTI FILLOJNË TË PUNOJNË POMPAT

Mbas mbledhjes së djeshme të Këshillit për ekonomi dhe buxhet në Kuvendin e Malit të Zi dy gjëra janë të sigurta. E para dhe më e rëndësishmja është që Kriporja së shpejti do të fitojë rrymën elektrike, gjegjësisht që pompat do të fillojnë të punojnë, që do të thotë që të paktën kjo hapësirë nuk do të jetë burim i ... Read More »

Ullishta në Valdanos: NDIHMË EDHE NGA INSTITUCIONET E OKB

Valdanos, Kadro Kurti, Artan Kollari

Në revitalizimin e ullishtës në Valdanos mund të kyçet dhe Këshilli ndërkombëtar për ullinj (IOC). Këtë mundësi ia ka deklaruar ministrit të bujqësisë dhe zhvillimit rural të Malit të Zi Petar Ivanoviq këtë javë në Podgroricë drejtori ekzekutiv i këtij institucion Zhan Lui Barjol. Selia e IOC, e cila është themeluar në vitin 1959 nën patronatin e Organizatës së Kombeve ... Read More »

Në hotelin e pensionistëve: MBËRRITËN GRUPET E PARA

Nga 1 prilli në hotelin e Sigurimit pensional dhe invalidor në Ulqin kanë filluar të mbërrijnë grupet e para të pensionistëve. Sipas fjalëve të drejtorit, Janko Dajkoviq, deri në fund të vitit në atë objekt do të qëndrojnë 3500 pensionistë nga i gjithë vendi. “Ato do të pushojnë në turne me nga shtatë ditë. Pansionin ditorë do ta paguajnë, në ... Read More »

Kriporja: TRE SUBJEKTE TË INTERESUAR PËR QIRAMARRJE

“LL company” nga Ulqini, OJQ “Qendra për mbrojtjen dhe vështrimin e shpendëve” nga Podgorica dhe një firmë sllovene janë të interesuar për marrje me qira të Kripores, shkruajnë “Vijesti”. Drejtorët e kompanisë nga Ulqini Lubo Gazivoda dhe Qendrës nga Podgorica Darko Saveliq kanë thënë që me hyrje në Kripore do të tentonin ta ruanin prodhimtarinë.  “Atë çka kam parë çon ... Read More »

Nëse nuk ka grumbullim të kripës: RREZIK NGA MUSHKONJAT

Kriporja, Solana

Derisa nuk është ndërtuar Kriporja në vitin 1934, në Ulqin ishin të shpeshta sëmundjet malarike. Balta e Zogajve dhe Kënetat janë vendet më të përshtatshme ku mushkonjat i lëshojnë larvat e veta, por uji i kripur nga deti i ka neutralizuar habitatet e tyre. Nëse së shpejti nuk do të futet uji nga deti, gjegjësisht nëse nuk ka grumbullim të ... Read More »

Hotel “Jadran”: NUK KA MË ARSYETIME PËR “STAR OF MONTENEGRO”

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Javën e ardhshme do të nënshkruhet kontrata në mes komunës së Ulqinit, Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit dhe Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare për ndërtimin e objektit banues për nevojat e 13 familjeve që banojnë në lokacionin e ish hotelit “Jadran”, ka paralajmëruar kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka. Ai tha që në këtë ... Read More »

Konferenca e gjashtë: MBI HARMONIZIMIN FISKAL

Instituti për hulumtime shkencore dhe komuna e Ulqinit kanë lajmëruar që të premten, me 4 prill, do të mbahet Konferenca e gjashtë ndërkombëtare me temën “Modelet e harmonizimit të politikave fiskale të shteteve të Evropës juglindore me Bashkimin evropian”. Ligjërues në këtë tubim do të jenë ish ministrat e financave të Malit të Zi dhe Shqipërisë Vuk Ognjenoviq, Predrag Goranoviq ... Read More »

Në aksionin e inspeksionit në Bunë: U MBLODHËN 117 MIJË EURO

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Gjatë veprimit të Inspeksionit për mbrojtjen e hapësirës janë paguar gjithsej 116.756 euro që përbën  93 për qind të Kontratave të nënshkruara për vitin 2013, ndërsa 50% nga kjo shumë, 58.378 euro, i takuan komunës së Ulqinit. Shuma e përgjithshme e detyrimeve të pashlyera ishte 125.548,12 euro kështu që u sollën 60 Vendimi për prishjen e objekteve të përkohshëm të ... Read More »

Eurofond: KËRKOJNË QË TË JU PRANOHET PRONËSIA E KRIPORES

Kriporja, Solana

Dje në Podgoricë është mbajtur seanca përgatitëse gjyqësore sipas padisë së Eurofondit kundër shtetit të Malit të Zi me të cilën kërkojnë që të ju pranohet e drejta pronësore e Kripores. Pronarët e kompanisë pohojnë që me blerjen në bursë kanë paguar çmimin e tregut, dhe duan që e drejta e shfrytëzimit të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin ... Read More »

Pagat në Ulqin: EDHE NË SHKURT MË TË ULËTAT NË VEND

Pagat mesatare në Ulqin në shkurt ishin më të ulëtat në vend. Sipas të dhënave të Entit për statistikë Monstat, paga në shkurt në këtë komunë ishte 376 euro, apo 104 euro më pak se në nivel të Malit të Zi. Monstat po ashtu ka lajmëruar që në fillim të këtij vit në Ulqin ishin të punësuar 4280 persona apo ... Read More »

Scroll To Top