Friday , March 22 2019
Lajmi i fundit

OTU: PREZANTIMI NË PANAIRIN E TURIZMIT NË VJENË

Organizata turistike e Ulqinit do të prezantoj prej nesër ofertën turistike në stendën e përbashkët të Organizatës nacionale turistike të Malit të Zi në Panairin e turizmit në Vjenë. Në katër ditët e ardhshme do të promovohet turizmi kulturor dhe fetar, manifestimet muzikore dhe sportive, bukurit natyrore, trashëgimia kulturo-historike, sportet ujore, si dhe mundësit e marrjes me hiking dhe biking. ... Read More »

Plehrat artificial: KOMPANIA ENIKOM NGA ULQINI BËNË IMPORTIN E PARË

Është nisur kontigjenti i parë i plehrave artificale për eksport në Mal të Zi mbi 100 tonë nga fabrika e plehrave artificiale Hemoagrokos nga Vushtria. Në këtë ceremoni ishin të pranishëm zyrtarë nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, ajo e Zhvillimit Ekonomik, Agjencioni për Promovimin e Investimeve, Aleanca Kosovare e Bizneseve. Komuna e Vushtrrisë, ajo e Mitrovicës etjerë. Bernard Nikaj, ... Read More »

Orari i lokaleve: NË SEZONË NJË ORË MË SHUMË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Me Ligjin për mbrojtjen nga zhurma, të cilin pak kohë më parë e ka miratuar Parlamenti malazez është parashikuar që lokalet në vend që të punojnë deri në mesnatë, të punojnë një orë më shumë. Deri në ora një pas mesnate muzika e lartë do të mund të dëgjohet nga lokalet gjatë sezonit turistik. Pronari i lokalit nga Ulqini Ivan ... Read More »

Ullishtarët: EDHE ULQINAKËT VLERËSOJNË VAJIN E ULLIRIT

Në Tivar pak kohë më parë është mbajtur Kuvendi themelues i Shoqatës nacionale të vlerësuesve shqisorë të vajit ekstra të virgjër të ullirit.Ideja ka buruar nga vlerësuesi nga Tivari, eksperti i njohur Qazim Allkoviq, i cili posedon certifikatën për aftësinë e vlerësimit të vajit të ullirit, ndërsa e kanë pranuar përfaqësuesit e ullishtarëve të Bokës, Ulqinit dhe Budvës. Në këtë ... Read More »

OT: PËR VIT TË RI NË ULQIN QENDRUAN 12 MYSAFIRË!?

Sipas të dhënave zyrtare të Organizatës turistike, në Ulqin gjatë festës së vitit të ri kanë pushuar 12 mysafirë të cilët realizuan 23 fjetje, shkruan “Dan”. Kjo gazetë thekson që është organizuar pritja e Vitit të ri në Ranë, por që ajo ishte nën hijen e pritjes në qytetet tjera në Bregdet. Zhgënjimin e vet nuk e fshehin as punëtorët ... Read More »

Të mirat detare: NJË E TRETA E TË ARDHURAVE U REALIZUAN NË ULQIN

Velika plaza, Plazhi i madh

Ndërmarrja publike për të mirat detare ka realizuar në komunë të Ulqinit rreth një të treten e gjithsej 5.6 milion euro të ardhura vitin e kaluar. Siç është deklaruar agjencisë Mina-business, vetëm vlera e kompensimit të kontraktuar për objektet dhe shtëpizat e përkohshme në Bunë ishte 1,3 milion euro. Nuk është cekur veçanërisht sa të ardhura janë realizuar në këtë ... Read More »

Të Mirat detare: TË ARDHURAT VITIN E KALUAR GJASHTË MILION EURO!?

Kalaja, Stari grad

Ndërmarrja publike Të Mirat detare përfitoj vitin e kaluar gjashtë milion euro nga dhënia me qira e pjesëve të bregdetit , nga të cilat tre milion euro janë paguar në llogaritë e gjashtë administratave lokale nga Ulqini deri në Herceg Novi. Drejtori i kësaj ndërmarrje Rajko Baroviq në tubimin vjetor me gazetarë ka thënë që të ardhurat prej gjashtë milion euro ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: KËTË VIT PRIVATIZIMI I NHT „RIVIERA E ULQINIT”

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Nga Qeveria e Malit të Zi është paralajmëruar që këtë vit mund të vijë deri tek privatizimi i Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”. Kjo kompani më e madhe hotelerike në Ulqin tash tre herë ishte e ofruar në tender, por ato kanë dështuar. Arsyeja është se prona me të cilën menaxhon kjo kompani gjendet në pronësi shtetërore dhe duhet të ... Read More »

Komuna e Ulqinit: SITUATA FINANCIARE GJITHNJË E MË E VËSHTIRË

Agron Ibrahimi

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financa në komunë të Ulqinit Agron Ibrahimi ka deklaruar që kjo vetëqeverisje lokale është gjetur në situatë shumë të vështirë mbasi që Kuvendi komunal ka refuzuar të miratoi Propozim vendimin për financim të përkohshëm në tre mujorin e parë të këtij viti. „Ky është problem i madh, por ekzistojnë dy mënyra si ta zgjidhim. ... Read More »

Pagat në Mal të Zi: VETËM NË ULQIN MË TË ULËTA SE 400 EURO

Vetëm në Ulqin pagat e të punësuarve në nëntor ishin në mesatare më të ulëta se 400 euro, tregojnë të dhënat e fundit të Entit shtetërorë për statistikë – Monstat, në të cilat kishte qasje Portali UL-info. Paga mesatare neto e nëntorit në këtë qytet ishte 390 euro. Kjo është më pak se në Andrijevicë, ku pagat muajin e kaluar ... Read More »

Scroll To Top