Thursday , June 20 2019
Lajmi i fundit

Kriporja: TUBIM PROTESTUES I PUNËTORËVE ME ANËTARËT E FAMILJES

Punëtorët e Kripores me anëtarët e familjeve të veta janë tubuar sot para portës së fabrikës më të vjetër në Ulqin. Ato kanë thënë që këtë hap dëshpërues kanë vendosur ta bëjnë për arsye se menaxhuesit e Kripores tash 18 ditë refuzojnë të plotësojnë kërkesat e tyre të arsyeshme, e që kanë të bëjnë me dhënien e pagave të prapambetura, ... Read More »

Kriporja: MË PARË DALJA NGA FALIMENTIMI, PASTAJ KONCESIONI

Kriporja, Solana

Qeveria e Malit të Zi ka deklaruar që Kriporja e Ulqinit duhet të dal nga falimentimi klasik në mënyrë që të fitoi prapë koncesionin për eksploatimin e kripës. Ndërmarrja më e vjetër në Ulqin gjendet në falimentim gati tash nëntë vite. Nga 21 janari pesëdhjetë e një punëtorët e mbetur të Kripores ka hyrë në grevë të pakënaqur me mospagesën ... Read More »

Qeveria e MZ: PRIORITETE “JADRANI” DHE “MEDITERANI”

Hotel Jadran

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e djeshme ka miratuar informatën mbi projektet zhvillimore me prioritet në turizëm, ku theksohet se këtë vit duhet të filloj ndërtimi i hotelit “Jadran” dhe “Mediteran” në Ulqin. Në Informatë janë të dhënat për gjendjen momentale edhe të projekteve tjerë, aktivitetet e planifikuara për vitin e ardhshëm, si dhe afateve për realizimin e ... Read More »

Qeveria e MZ: NË UJËSJELLËSIN E ULQINIT PAGAT MË TË MËDHA SE TË ARDHURAT

Greva, Strajk, Ujesjelles dhe kanalizimi, Vodovod i kanalizacije

Në ndërmarrjet lokale të ujësjellësit është vërtetuar kaos i madh për çka është njoftuar dhe Qeveria. Në mes tjerash është vërtetuar që cilësia e ujit në disa komuna është problematike, ndërsa janë evidentuar humbjet e mëdha në rrjetë, konsumatorët e paligjshëm, pagesa e dobët, si dhe shpenzimet e mëdha, në radhë të parë për pagat, si dhe teprica e të ... Read More »

Abazoviq: SË PARI KTHIMI PASTAJ VALORIZIMI I RESURSEVE

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq ka deklaruar që nuk do të shkoj lehtë privatizimi i potencialeve turistike dhe natyrore të Ulqinit, sepse, siç tha, pikënisja është e gabuar. “Nuk kam asgjë kundër planit i cili ka të bëj me lokalitetet e caktuara të cilët realisht duhet të valorizohet, por jo të gjithë, sidomos jo Valdanosi ku kemi ... Read More »

Në Mozhur: DO TË NDËRTOHEN 23 CENTRALE ME ERË

Mozhuri, Mozura

Centralet e para me erë, mund të ndërtohen në lokalitetit Mozhur, në kufirin e komunës së Tivarit dhe Ulqinit, sepse, mbas katër viteve të plota të problemeve të ndryshme me letra, si dhe të hartimit të dokumentacionit përcjellës konzorciumi spanjoll-malazez “Mozura wind park” i ka dorëzuar Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit kërkesën për fitimin e lejes së ndërtimit. ... Read More »

Avokati Piperoviq: BAROVIC DOLI NGA KRIPORJA

Avokati Zoran Piperoviq ka deklaruar që biznesmeni kontraverz Veselin Baroviq nuk është më pronar shumicë i Kripores, nëpëtmjet Eurofond-it. Përfaqësuesi ligjor i Baroviqit ja ka dorëzuar gazetës ”Dan” certifikatën nga Regjistri qendror i subjekteve ekonomike të Administratës tatimore nga ku mund të shihet që Baroviq nuk është më në Eurofond. “Në përputhje me këtë nuk është as në Kripore, që ... Read More »

OTU: PROMOCION NË SLLOVAKI

Organizata Turistike e Ulqinit në bashkëpunim me organizatat lokale të Tivarit, Tivatit, Herceg Novit dhe Kotorrit është duke marrë pjesë në panairin e Bratislavës *ITF Slovakia* i cili njëher është panairi më i rëndësishëm i turizmit në Sllovaki dhe këtë vit mbahet prej 30 janarit deri me 2 shkurt të vitit 2014. Ditën e parë të panairit vizita ishte mjaft ... Read More »

Veprimet e dyshimta në Kripore: KANË SHITUR KILOGRAMIN E KRIPES PËR 2.5 CENT

Kriporja, Solana

Sindikata e Kripores së Ulqinit ka akuzuar udhëheqësinë dhe pronarët të cilët kanë dëmtuar kompanitë dhe shtetin për mjete milionëshe dhe kanë mashtruar punëtorët të cilët janë në grevë prej 21 dhjetorit të vitit të kaluar. Kjo është hera e parë që prej vendosjes së falimentimit klasik në Kripore që sindikata ka marrë guximin të flasë duke rrezikuar hidhërimin e ... Read More »

Këshilli për privatizim: PLANET PËR VALDANOS, RIVIERË, SHAS…

Valdanos, Panorama

Këshilli për privatizim dhe projekte kapitale në mbledhjen e mbajtur dje, të cilën e drejtoi kryeministri Millo Gjukanoviq, ka miratuar Propozim vendimin për planin e privatizimit për vitin 2014 dhe ja ka dërguar Qeverisë në miratim. Në listën e privatizimeve me sistemin e partneritetit privat-publik janë, përveç tjerash dhe kompleksi ushtarak-turistik “Valdanos” dhe Moteli “Shas” me ekonominë ushtarake, si dhe ... Read More »

Scroll To Top