Thursday , May 23 2019
Lajmi i fundit

Komuna e Ulqinit: SITUATA FINANCIARE GJITHNJË E MË E VËSHTIRË

Agron Ibrahimi

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financa në komunë të Ulqinit Agron Ibrahimi ka deklaruar që kjo vetëqeverisje lokale është gjetur në situatë shumë të vështirë mbasi që Kuvendi komunal ka refuzuar të miratoi Propozim vendimin për financim të përkohshëm në tre mujorin e parë të këtij viti. „Ky është problem i madh, por ekzistojnë dy mënyra si ta zgjidhim. ... Read More »

Pagat në Mal të Zi: VETËM NË ULQIN MË TË ULËTA SE 400 EURO

Vetëm në Ulqin pagat e të punësuarve në nëntor ishin në mesatare më të ulëta se 400 euro, tregojnë të dhënat e fundit të Entit shtetërorë për statistikë – Monstat, në të cilat kishte qasje Portali UL-info. Paga mesatare neto e nëntorit në këtë qytet ishte 390 euro. Kjo është më pak se në Andrijevicë, ku pagat muajin e kaluar ... Read More »

Ministria: NDALOHET DHËNJA E LEJES PËR JADRAN

Hotel Jadran

Ministria e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit ka ndaluar procesin e dhënies së lejes së ndërtimit për ndërtimin e hotelit “Jadran” kompanisë “Star of Montenegro”, ku një ndër themeluesit është Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare. Siç theksohet në arsyetim, procesi ndalohet për shkak të “mospagesën e kompensimit për ndërtimin e ujësjellësit regjional”, që është një nga parakushtet ... Read More »

Trupi i ri i Qeverisë: ASNJË ULQINAK NË KËSHILLIN PËR TURIZËM

Vlada, Qeveria

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e fundit ka formuar Këshillin për përcjelljen e zhvillimit turistik, si dhe për përgatitjen dhe përcjelljen e sezonave turistike, në krye të cilit do të jetë Millo Gjukanoviq. Përveç tij në atë trup ka edhe 27 anëtarë tjerë dhe asnjëri nga ato nuk është nga Ulqini. Në atë trup, përndryshe, ka dhe përfaqësues ... Read More »

Elezoviq: TË HAPET SUKUBINA PËR TRAFIKUN E MALLRAVE

Sukubine-Muriqan, Sukobin-Murican, Kufiri, Granica

Drejtori ekzekutiv i OJQ “Agrume” Rudollf Elezoviq ka propozuar që pika kufitare Sukobin-Muriqan të hapet për trafik të mallrave. Ai duke folur në konferencën për potencialet natyrore të Ulqinit ka thënë që blerësit nga Shqipëria, Maqedonia dhe Kosova duhet të ndaj 600 euro shtesë për maune për shpenzimet e transportit. Përndryshe, maunat që shkojnë për mallra në Ulqin duhet të ... Read More »

Ibrahimi: PUNËTORËVE TË KOMUNËS EDHE NJË PAGË

Agron Ibrahimi

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financa në komunë të Ulqinit Agron Ibrahimi tha që të punësuarit në administratën lokale deri në fund të këtij muaji do të marrin edhe një rrogë. Ai nuk mundi të thotë që a do të ndodh e njëjta gjë me punëtorët e ndërmarrjeve publike themelues i të cilëve është vetëqeverisja lokale. “Nëse do të ... Read More »

Përkundër paralajmërimit: GVOZDENOVIQ NUK SHKOI NË ARABI SAUDITE

Branimir Gvozdenovic

Edhe pse ishte e paralajmëruar që ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit në Qeverinë e Malit të Zi Branimir Gvozdenoviq do të jenë anëtarë i delegacionit që do të vizitoi Arabinë Saudite, e në të cilin gjendet dhe kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu, kjo nuk ndodhi. Siç jozyrtarisht deklaruan për Portalin tonë nga kjo Ministri, në vizitë ... Read More »

Nga fundi i javës së ardhshme: CUNGU NË ARABINË SAUDITE

Nga fundi i javës së ardhshme kryetari i komunës Nazif Cungu do të qëndroj në vizitë disaditore në Arabinë Saudite, mëson Portali UL-info. Ai, në delegacionin të cilin e udhëheq ministri malazez i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq, do ti prezantoj investitorëve potencial mundësitë për investime në komunë të Ulqinit. Bisedat më të rëndësishme ky delegacion do ti ... Read More »

Lamoviq: NUK KA KREDI, NUK KA PARA

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_

Kryetari i Sindikatës komunale të Ulqinit Shefki-Keko Lamoviq ka deklaruar që me rastin e protestave të punëtorëve ka folur me kryetarin e komunës Nazif Cungun. „Më informoj që për shkak të shkurtimit të mandatit Kuvendit komunal dhe zgjedhjeve lokale në janar është shtyrë marrja e kredisë nga e cila është dashur të shlyhen borxhet e punëtorëve të ndërmarrjeve publike dhe ... Read More »

Scroll To Top