Friday , March 22 2019
Lajmi i fundit

OT: 30 PËR QIND MË SHUMË MYSAFIRË

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Në rivierën e Ulqinit pushojnë 4.628 mysafirë ose për një të tretën më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, njoftohet nga Organizata Turistike. Vizitë të mirë kanë të gjithë format e akomodimit: në hotele janë 2.450 mysafirë, në akomodim privat 2.001, në kampe u evidentuan 177 mysafirë. Në OT shpresojnë se vizita e mirë do të vazhdojë ... Read More »

EEMZ: KONSUMI MESATAR NË ULQIN NË GUSHT ISHTE 75 EURO

Racun, EPCG

Fatura mesatare e gushtit për energji elektrike në nivel të Malit të Zi (nëse nuk merren parasysh vendet e palexuara në objektet që nuk janë vazhdimisht të banuara) është 39,74 euro, thanë për Portalin Ul-info nga Elektroekonomia e Malit të Zi (EEMZ). Konsumi më i lartë muajin e kaluar u lexua në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht shpenzuan energji elektrike me ... Read More »

Ministria e Financave: KOMUNA PA KOMPENSIM PËR TË MIRAT DETARE

Euro

Shqyrtimi publik për Draftin e Ligjit për Financim e vetëqeverisjeve vendore filloi dje dhe do të zgjasë deri me 4 tetor, njoftoi Ministria e Financave. Me këtë akt është paraparë që komunave bregdetare t’i transferohen 12 për qind nga tatimi në paga, 80 për qind nga të ardhurat nga tatimi në shitjen e patundshmërive të realizuara në territorin e saj ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË KORRIK 425 EURO

Euro

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë – Monstat, paga mesatare pa tatime dhe kontribute (neto) në Mal të Zi ishte 508, ndërsa në Ulqin 425 euro. Paga më të larta se mesatarja në nivel shtetëror janë, për shembull, në Tivar ku paga mesatare është 518 euro, në Podgoricë 533, gjersa në Budve 524 euro. Gjatë korrikut, siç thonë ... Read More »

Ministria e Ekonomisë: TRE OFERTA PËR CENTRALIN DIELLOR NË ULQIN

Solarna energija

  Ofertat për ndërtimin e centralit diellor në lokalitetin Mali i Brisë në Ulqin i dorëzuan tre ofertues: Konsorciumi “Fortum dhe EEMZ”, “IREDL” dhe konsorciumi “Montesolar”. Komisioni tenderik në afatin 30 ditor nga dita e hapjes së ofertave, në bazë të vlerësimit të ofertave, do ti propozojë Qeverisë së Malit të Zi njërën, me të cilën do të nënshkruhet kontrata ... Read More »

EEMZ dhe FORTUM-i finlandez: TË INTERESUAR PËR NDËRTIMIN E CENTRALIT DIELLOR NË ULQIN

Solarna farma

  Konsorciumi i Elektroekonomisë së Malit të Zi (EEMZ) dhe kompanisë finlandeze Fortum, sot dorëzoi ofertën për thirrjen publike të Ministrisë së Ekonomisë për ndërtimin e centralit diellor në lokalitetin Mali i Brisë – Komuna e Ulqinit. Menaxhmenti i kompanisë tonë, me ftesë të Fortum-it, njohu këtë projekt si mundësi të pozicionuar mirë financiare dhe strategjike për zhvillimin e ardhshëm ... Read More »

Vjeljet e sivjetme në Ulqin: AS KRIPË E AS ULLINJ, VETËM TURIZËM – PËR MESATARE

Solana

Edhe ky vit në Ulqin e vërtetoi rregullin e vjetër: ç’të mbjellësh, atë do të korrësh. E është korrur vetëm nga turizmi. Sa, çdokush do ta bëjë llogarinë për vete, nëse tashmë se ka bërë. Zyrtarët thonë se sezoni akoma vazhdon dhe se është më i mirë se një vit më parë. Meqë nuk kishte asnjë trajtim gjithëpërfshirës të ullinjve, ... Read More »

“Dan”: TENDERI NË NËNTOR, “TUI” DËSHIRON TË MARRË ADËN

Ada Bojana, Ada e Bunes

Qeveria e Malit të Zi planifikon që në vjeshtë të përsërisë tenderin për qiradhënien dhe ndërtimin e objekteve turistike në Adë, shkruan “Dan”. Siç thuhet, momentalisht i vetmi i interesuar për dhënien e ofertës është turoperatori më i njohur gjerman “TUI”. Përfaqësuesit e këtij gjigant vizituan Malin e Zi dhe shprehën gatishmërinë që të investojnë shuma të mëdha parash në ... Read More »

Deliq për sezonin: ËSHTË SHPENZUAR MË PAK, FITIMI PËR NJË ÇEREK MË I VOGËL

Petar Delic

Drejtori i Kompanisë „Deli Turs“ Petar Deliq tha se „efektet financiare të këtij sezoni në krahasim me të vjetshmin janë 25 për qind më të dobëta“. Në kuadër të kësaj kompani punon plazhi „Safari“, hoteli „Laguna“ dhe auto – kampi. „Nuk jemi të kënaqur, në veçanti jo me korrikun i cili papritur ishte i dobët. Në gusht ishte më mirë, ... Read More »

Scroll To Top