Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Kthesë në rastin “Jadran”: NË SUKË DO TË NDËRTOHET “SERVANTESI”

Hotel Jadran

Fondi “Nedfact”, me kapital shumicë holandez, xhiroja i të cilët vitin e kaluar ishte gati një miliard euro, do të ndërtojë hotel në gadishullin Suka. Së bashku me këtë kompani aksionar do të jetë dhe firma e cila së shpejti do të regjistrohet në Mal të Zi  “Esta capital”, e biznesmenit rus Sergej Stankeviç, mëson Portali Ul-info. Ato këto ditë ... Read More »

OT: MYSAFIRË NJË PËR QIND MË SHUMË SE VJET

Ulqin, Ulcinj

Sipas të dhënave zyrtare të Organizatës turistike, ditën e parë të gushtit në rivierën e Ulqinit qëndrojnë mbi 25 mijë mysafirë të regjistruar. Kjo është një për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, pohojnë nga ky institucion. Më së shumti mysafirë pushojnë në akomodimin privat 22 271, në hotele 2929, ndërsa në kampe 238. Rreth ... Read More »

Monstat: NË QERSHOR VIZITA SHUMË MË E MIRË SE VJET

Ada e Bunes, Ada Bojana

Që në qershor kishte shumë më shumë mysafirë se vitin e kaluar dëshmojnë dhe të dhënat e Monstatit. Siç është deklaruar sot nga Enti shtetëror për statistikë, gjatë qershorit në këtë komunë zyrtarisht kanë qëndruar 17 269 mysafirë, të cilët realizuan 88 512 fjetje, apo dhjetë mijë më shumë se në të njëjtin muaj vitin e kaluar. Gati 90 për ... Read More »

Mikan Zec: AKVA PARKU GJË E MADHE PËR TURIZMIN E ULQINIT

Radomir Mikan Zec

Drejtori i NHT “Riviera e Ulqinit” Mikan Zec tha që ndërtimi i akva parkut do të përmirësojë ofertën turistike të Ulqinit. “Është gjë e madhe për ofertën e përgjithshme turistike të Ulqinit. Udhëheqësia e re ka bërë shumë jo vetëm rreth akva parkut por përgjithësisht rreth sezonit turistik. Ulqini këtë vit është shumë më i pastër. Besojmë që numri i ... Read More »

Prej nesër: RRYMA MË E SHTRENJTË 0,94 PËR QIND

Rryma elektrike, Struja

Rryma elektrike për amvisëri do të jetë prej nesër, më 1 gusht, më e shtrenjtë për 0,94 për qind, kështu që kilovati do të kushtojë 10,08 cent me tatimin mbi vlerën e shtuar. Kryetari i Këshillit të Agjencisë rregulluese për energjetikë Branisllav Prelleviq tha që për konsumatorët shpërndarës çmimi i energjisë elektrike do të zvogëlohet për 0,01 për qind. Çmimi ... Read More »

Rritet vala e turistëve: ULQINI PO MBUSHET

Kalaja, Stari grad

Pritjet e punëtorëve turistik po realizohen: në dy ditët e fundit në Ulqin erdhi vala e madhe e mysafirëve. Ky trend do të vazhdohet edhe ditët e ardhshme, kur pritet kulmi i sezonit. Në hotele nuk ka vende të lira, kështu do të jetë gjatë tërë gushtit dhe fillimi i shtatorit, është lajmëruar për Portalin Ul-info nga ndërmarrjet hotelerike. Shumica ... Read More »

Monstat: NË QERSHOR RRITET PUNËSIMI DHE PAGAT

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

Të dhënat e fundit të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, vërtetojnë që në Ulqin është i theksuar punësimi sezonal. Sepse, në qershor në territorin e komunës së Ulqinit kanë punuar 5269 persona, apo madje 590 më shumë se një muaj më herët. Rritje kishte edhe paga mesatare mujore në krahasim me maj, për tetë euro, që do të thotë ... Read More »

Turizmi i Ulqinit: DUKE PRITUR VALËN E VËRTET

Panorama Jadran. Mala plaza

Rrjedha e deritashme e sezonit ka treguar që ai ka ecur në përputhje me motin: nxehtë-ftohtë, niset-ndalet, me hove. Në bazë të rezervimeve dhe paralajmërimeve, vala kryesore turistike më në fund do të jetë javën e ardhshme. Edhe pse as atëherë (e deri në fundjavë) moti nuk do të jetë veror. Punëtorët turistik shpresojnë që prej ditës së dytë të ... Read More »

Fondi: GJYSMË MILIONI EURO KOMUNËS SË ULQINIT

Euro, Monedha, Novac

Fondi investues-zhvillimor i Malit të Zi (FIZH) së shpejti do t’ia vej në dispozicion komunës së Ulqinit kredinë prej 563 mijë euro për financimin e investimeve kapitale, e cila, përndryshe, u miratua në fund të vitit të kaluar, mëson Portali Ul-info. Nga administrata lokale është njoftuar që me këto para do të bëhet rikonstruktimi i rrugëve, instalimi i ndriçimit publik, ... Read More »

Qeveria: TË ENJTEN PËLQIMI PËR KREDINË KOMUNËS SË ULQINIT?

Euro

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e rregullt të enjtet duhet të jap pëlqimin komunës së Ulqinit për huamarrje kreditore prej 1,2 milion euro, mëson Portali Ul-info. Kjo kredi duhet të merret tek Atlas banka dhe do të shërbente kryesisht për dhënien e rrogave për të punësuarit në administratën lokale dhe ndërmarrjet publike. Komuna e Ulqinit është e detyruar ... Read More »

Scroll To Top