Sunday , June 16 2019
Lajmi i fundit

Qeveria e Malit të Zi: NË PËRGATITJE TENDERI PËR SHITJEN E NDËRMARRJEVE DHE LOKALITETEVE

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Këshilli për privatizim dhe projekte kapitale ka lajmëruar që planifikon të përgatisë tenderin për privatizimin e ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”. Këshilli po ashtu ka paralajmëruar nënshkrimin e kontratës për partneritet privat-publik për disa lokalitete dhe ndërmarrje turistike, siç janë Ada e Bunës dhe Plazhi i madh. Përndryshe, deri tani ka rënë tenderi për shitjen e 63,52 për qind të ... Read More »

Revitalizimi i ullishtes:ÇDO VIT ME MIJËRA FIDANE TË REJA

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

“Çdo vit në territorin e komunës së Ulqinit mbjellim disa mijëra rrënjë ullinj të rinj dhe në këtë mënyrë mbajmë traditën prej shumë dekadash të zhvillimit të ullishtarisë në Ulqin”, deklaroi pronari i mullirit “Vëllezërit Kollari” Ruzhdi Kollari. Ai tha që është i kënaqur që njerëzit e rinj në ullishtari e shohin mundësin për përparim. Sipas të dhënave jozyrtare, në ... Read More »

Bilanci i “Albatrosit”: SHUMË MË MIRË SE VITIN E KALUAR

Hotel Albatros

Ndërmarrja hotelerike-turistike “Albatros” nga Ulqini ka përfunduar tremujorin e tretë me fitim prej 71,03 mijë EUR, rreth 4,4 herë më të madh për dallim nga e njëjta periudhë vitin e kaluar, raporton agjencia MINA. Sipas raportit të punës, i cili është publikuar në sajtin e Komisionit për letra me vlerë, të ardhurat e punës së kompanisë në fund të shtatorit ... Read More »

“Pobjeda“: NË ULQIN INVESTIMET RRENA SKUQIT

Hotel Galeb

“Çdo vit Ulqinin e vizitojnë me dhjetëra investitor të mëdhenj. Të gjithë ato mbesin të magjepsur me bukuritë dhe mundësitë për investime, por askush serioz akoma nuk ka investuar gjë. Ato të cilët blenë diçka në Ulqin, kanë investuar kryesisht në rrena skuqit”, shkruan korrespodenti i “Pobjedes” nga ky qytet Ana Zhivanoviq. Ajo tha që në Ulqin investitorët kanë arritur ... Read More »

Sindikata e Kripores: FRIKË NGA FIKJA E FABRIKËS

Sindikata e Kripores ka kritikuar veprimin e udhëheqësisë të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin për arsye se i shkarkoi punëtorët të cilët ishin të punësuar në prodhim të drejtpërdrejt. “Si do të punojnë dy punëtorë të ujit kur të nis procesi i prodhimit, si me dy punëtor në pompa? Kjo është e paarritshme, derisa në të njëjtën kohë ... Read More »

NHT „Riviera e Ulqinit“: PËRGATITET SEZONI TURISTIK

“Menjëherë mbas mbarimit të sezonit veror, maksimalisht jemi angazhuar në përgatitjen e sezonit dimëror. I kemi rregulluar terrenet për futboll, basketboll, tenis, kemi përgatitur palestrën dhe rrugët për vrapim. Hotelet po ashtu janë freskuar mbas përfundimit të verës. Këtë dimër presim sezon të mirë. Përveç klubeve sportive nga vendi dhe regjioni presim dhe ardhjen e ekipeve sportive nga Evropa lindore ... Read More »

Ministria e ekonomisë: PËRKRAHJE ZHVILLIMIT TË KLASTERËVE NË ULQIN

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Ministria e ekonomisë ka ftuar të gjithë sipërmarrësit e interesuar që deri më 28 nëntor të lajmërohen për pjesëmarrje në programin e zhvillimit të klasterëve në komunën e Ulqinit. Programi është i dedikuar sipërmarrësve, ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme që punojnë të paktën një vit dhe merren me prodhim dhe përpunim bujqësor, përpunimin e drurit, si dhe me veprimtari ... Read More »

Ministria e financave: RROGA E CUNGUT 1230 EURO

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Komuna e Ulqinit është njëra nga pesë vetëqeverisjet lokale në Mal të Zi e cila në mënyrë të parregullt shlyen borxhet, ka deklaruar Ministria e financave. Siç theksohet, në organet e administratës së Ulqinit rroga mesatare është 541 euro, ndërsa paga mujore e kryetarit të komunës Nazif Cungu është 1230 euro. Ministria ka paralajmëruar që në të ardhmen do të ... Read More »

Në sindikat të brengosur: KRIPORJA PARA SHUARJES?

Kryetari i Sindikatës të Kripores Marko Miranoviq ka thënë që punëtorët dyshojnë që kjo fabrikë më e vjetër në Ulqin do të fiket. “Dyshojmë që mbas 80 viteve punë Kriporja do të fiket. Kontratat punëtorëve të mbetur skadojnë në janar, ndërsa çka do të ndodhë pas kësaj është krejtësisht e pasigurt”, tha ai për “Dnevne novine”. Sipas fjalëve të tija, ... Read More »

Scroll To Top