Saturday , December 15 2018
Lajmi i fundit

Në OT Ulqin të bindur: DO TË JETË MË MIRË

“Edhe pse këtë sezon e kemi pritur më të përgatitur dhe kur bëhet fjalë për pastërti dhe furnizim me ujë, shuarjen e ekonomisë informate, investime të mëdha në infrastrukturën rrugore dhe promocion të mirëfilltë, kjo akoma nuk është pasqyruar në vizitën e mysafirëve”, tha drejtori i Organizatës turistike të Ulqinit Minir Karamanaga. Aj për “Pobjeda” tha që ka shumë nga ... Read More »

Rritje e çmimeve: ÇMIME TË REJA TË RRYMËS DHE EURODIZELIT

Rryma elektrike, Struja

Nga fillimi i muajit të ardhshëm qytetarët do të paguajnë rrymën elektrike më të shtrenjtë për 2.38 përqind, kanë lajmëruar nga Agjencia rregulluese për energjetik. Më herët është lajmëruar që energjia elektrike mund të rritet për më shumë se gjashtë përqind. Nga mesnata do të rritet çmimi i eurodizelit për katër deri në pesë cent, derisa çmimi i benzines do ... Read More »

OT: MYSAFIRË 15 PËRQIND MË PAK SE VITIN E KALUAR

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Të dhënat e Organizatës turistike vërtetojnë që fillimi i kulmit të sezonit, të paktën kur bëhet fjalë për numrin e mysafirëve, është shumë më i dobët se vitin e kaluar. Siç deklaruan nga ky institucion, në fund të kësaj jave në Ulqin kanë pushuar 16308 mysafirë apo 15 përqind më pak se vitin e kaluar. Më të vizituar nga pushuesit ... Read More »

Qiramarrësit e plazheve të hidhëruar: KONTROLLET I KALUAN TË GJITHA KUFIJTË

Qiramarrësit e plazheve të Ulqinit janë të revoltuar me kontrollet e shpeshta inspektuese në objektet e tyre. Ato nga tubimi që mbajtën të mërkurën në mbrëmje në plazhin “Kopakabana” kanë paralajmëruar mundësinë e mbylljes së plazheve të tyre nëse vazhdohet me këto aktivitete. Ato me vendimet e veta kanë njoftuar dhe zyrtarët komunal duke kërkuar mirëkuptim dhe mbrojtje. Po ashtu ... Read More »

Cungu: PËR ARSYE TË RAMAZANIT VIZITA MË E DOBËT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

“Sezoni në Ulqin është më i dobët për arsye të muajit të Ramazanit, sepse shumica e turistëve që gravitojnë në Ulqin vijnë nga tregjet e Kosovës dhe Bosnjës dhe Hercegovinës”, tha kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Ai megjithatë pret që sezoni do të ketë sukses. “Edhe vitin e kaluar kishte panik në një periudhë, por mysafirët erdhën”, tha ai për ... Read More »

“Vijesti”: NDËRTIMI I ‘JADRANIT’ FILLON GJATË VJESHTES

Ulqin, Ulcinj, Jadran, Panorama

Ndërtimi i hotelit të ri “Jadran” me vlerë 40 milion euro, fillon me 1 nëntor, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, në mbledhjen ku morën pjesë investitorët,  përfaqësuesi i Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare dhe kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu i li u mbajt të hënën, deri në fillim të nëntorit nga gadishulli Suka do të zhvendosen ... Read More »

Sezoni turistik në Ulqin: IKIN DITËT E NUMËRUARA

Zhvillimi i deritashëm i sezonit turistik në rivierën e Ulqinit tregon që optimizmi i zyrtarëve nuk ishte i bazuar. Jo vetëm që mysafirë ka më pak se vitin e kaluar, por efektet financiare janë për një të pestën më të dobëta. Ishte e logjikshme të pritet që për arsye të situatës ekonomike të përkeqësuar në shumicën e shteteve nga të ... Read More »

OT: TURISTA KATËR PËRQIND MË PAK

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Në rivierën e Ulqinit pushojnë 8372 turistë, apo katër përqind më pak se vitin e kaluar, është lajmëruar të premten nga Organizata turistike. Siç thuhet, në të gjithë llojet e akomodimeve shënohet rënija e numrit të mysafirëve nga katër deri në njëmbëdhjet përqind në krahasim me vitin e kaluar, e rritje prej pesë përqind vetëm në hotele. Read More »

Qeveria e Malit të Zi: FUSHA E SHASIT PËR INVESTITOR

Kalaja e Shasit, Stari grad Sas

Në bazë të planit për tërheqjen e investimeve të huaja, Ministria e bujqësisë dhe zhvillimit rural këtë vjet ka vendosur të promovojë potencialet e fushës së Shasit për prodhimtari bujqësore, është njoftuar nga Qeveria e Malit të Zi. Siç është cekur, në këtë mënyrë do të inkurajohet i gjithë ambienti për investime në bujqësi dhe të definohen modalitetet për valorizimin ... Read More »

Scroll To Top