Saturday , November 28 2020
Lajmi i fundit

Sezoni – pritjet: MIRË, NËSE PËRGATITET DHE PUNOHET MIRË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Të dhënat të cilat i publikoj Organizata botërore turistike tregojnë që për turizëm kriza nuk ekziston. Vitin e kaluar në këtë sektor është shënuar rritje prej pesë për qind në nivel botëror, ndërsa rritje e ngjashme pritet edhe këtë vit. Trendët e njëjta janë edhe në Evropë, si dhe në Mesdhe. Shembulli më i mirë është Greqia e cila vitin ... Read More »

Ullishtaria: ASKUSH NUK DINË A DO TË KETË PRODHIM

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslina

Dimri i lehtë dhe reshjet e shumta ishin shumë të volitshme për mbijetesën e shumë baktereve dhe sëmundjeve, kështu që askush nuk mund të dijë a do të ketë këtë vit prodhim në Ullishtën tonë. Ndryshimet klimatike ndikojnë që më herët të shfaqen lulet në ullinj, si dhe sëmundja e quajtur “syri i merimangës”. E pasojë e kësaj sëmundje është ... Read More »

Peshkatarët: KËRKOJMË TVSH MË TË ULTË

Plazhi i vogel, Mala plaza

Peshkatarët në Ulqin kanë kërkuar trajtim më adekuat nga Ministria e bujqësisë dhe pagimin e tatimit si tek bujqit. Sepse, me vendimin Qeverisë së Malit të Zi peshkatarët paguajnë tatimin mbi vlerën e shtuar 19 për qind, ndërsa bujqit shtatë për qind. “Kompetentët duhet të dinë se ne gjuajmë vetëm njëqind ditë në vit dhe që nga kjo duhet të ... Read More »

Sindikata e Kripores: EUROFONDI DËSHIRON TA MBYLL FABRIKËN

Eurofondi nuk bëri asgjë për ta iniciuar prodhimin në Kripore, por të gjitha përpjekjet e tyre janë të drejtuar kah fikja e ndërmarrjes, ka deklaruar Sindikata e Kripores. Drejtori i Eurofondit, i cili menaxhon me Kriporen, Boisha Shotra tha dje që drejtuesit dëshirojnë të iniciojnë prodhimin, por që punëtorët nuk dëshirojnë të bashkëpunojnë. Miranoviq tha që problemi në Kripore është ... Read More »

Shotra: PUNËTORËT E KRIPORES REFUZUAN TË PUNOJNË

Kriporja, Solana, Greve, Strajk

Drejtori i Eurofondit Boisha Shotra deklaroi që disa muajt e mëparshëm kanë punuar në inicimin e prodhimit në Kripore, por që nuk kanë hasur në mirëkuptim të të punësuarve. “Punëtorët insistojnë që t’iu paguhen pagat e prapambetura, të cilat nuk i vejmë në pyetje, madje propozojnë që furnizimet me kripë të shiten të papërpunuara, si kripë industriale, derisa ne insistojmë ... Read More »

Kriporja: SHPALLET TENDERI I NËNTË PËR SHITJEN E KRIPORES

Udhëheqësia në falimentim e Kripores ka shpallur tenderin e ri, të nëntin me radhë për shitjen e pronës të kompanisë, me çmim fillestar prej 195 milion euro, katër milion më të ultë se në ankandin e mëparshëm, i cili dështoi. Të interesuarit për blerjen e pronës së Kripores ofertat mund ti dorëzojnë deri më 25 mars. Çmimi fillestar i pronës ... Read More »

Me kërkesë të PSP-së: PËR KRIPOREN NË KUVENDIN E MALIT TË ZI

Lideri i Partisë socialiste popullore Srgjan Milloq ka dorëzuar sot iniciativën që rendi i ditës së Këshillit për ekonomi, financa dhe buxhet të caktuar për të hënën, të plotësohet me Propozimin e vendimit për seancë dëgjimore të ministrit të financave Radoje Zhugiq, ministrit të ekonomisë Vlladimir Kavariq dhe drejtuesit të falimentimit të kripores, me temën: Procedura e falimentimit në Kripore, ... Read More »

Buxheti i komunës së Ulqinit: 8,2 MILION EURO

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Buxheti i sivjetmë i komunës së Ulqinit sipas projekt vendimit është planifikuar në masën e 8,2 milion euro, është deklaruar Portalit UL-info në qeverisjen lokale. Sipas fjalëve të sekretarit për buxhet dhe financa Agron Ibrahimit, të ardhurat burimore të komunës do të sjellin tre të katërtat e të ardhurave, derisa planifikohet dhe marrja e kredisë me vlerë dy milion euro. ... Read More »

Kriporja: TUBIME TË PËRDITSHME PARA KOMUNE

Kriporja, Solana

Nga organizata sindikale e Kripores është lajmëruar që punëtorët e kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin prej sot do të tubohen para ndërtesës së komunës së Ulqinit. “Me tubimet e përditshme njëorëshe dëshirojmë të tërheqim vëmendjen të gjithëve përgjegjës për gjendjen e vështirë të të punësuarve në atë kolektiv në falimentim”, tha kryetari i shoqatës së punëtorëve në Kripore ... Read More »

OT: PREZANTIMI NË PANAIRIN E BERLINIT

Oferta turistike e Ulqinit do të prezantohet në Panairin ndërkombëtar të turizmit (IBT), i cili nesër fillon në Berlin. Ajo do të prezantohet në stendën e Organizatës nacionale turistike (ONT) të Malit të Zi, në bashkëpunim me Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit, përfaqësinë në Frankfurt dhe biznesin turistik. ITB Berlin, i cili do të zgjas deri të dielën, ... Read More »

Scroll To Top