Friday , September 20 2019
Lajmi i fundit

Komuna futet në borxhe të reja: PRAPË MARRIN KREDIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në seancën e rradhës të Kuvendit të komunës së Ulqinit do të jetë dhe vendimi për huamarrje të re kreditore. Siç thuhet në propozimin e vendimit, komuna e Ulqinit do të marrë kredi në shumën deri në dy milion euro, në mënyrë që qytetarëve të ju paguaj rrogat e mbetura, të financoj borxhet nga periudha e mëparshme dhe deficitin në ... Read More »

Kriporja: GRUMBULLIMI I 79 I KRIPËS VIHET NË PIKËPYETJE

Gjendja në Kripore fiton përmasa dramatike, sepse pronari shet pajisjet si hekur të vjetër, kripë në magazinë nuk ka, hapësira për grumbullim është nën qiellin e hapur, ndërsa pompat janë të hequra, shkruan “Vijesti”. Bashkëbiseduesit e kësaj gazetë mendojnë që bëhet fjalë për “pastrim të terrenit” në mënyrë që fabrika të fiket. Në pozitën më të vështirë janë shtatëdhjetë punëtorët ... Read More »

Kumtesa e MOGUL-it: MILIONA NË DËME NGA ULLINJTË E PAMBLEDHUR NË VALDANOS

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Vitin e kaluar Mali i Zi, sipas hulumtimit të MONSTAT-it, ka importuar 390.794 kilogram ullinj për konsum, duke përfshirë ullinjtë e konservuar, si dhe 148.139 kilogram vaj ullirit, thuhet, në mes tjerash në kumtesën e Monitoring grupit Ulqin (MOGUL). Nëse një rrënjë e ullirit të vjetër mund të jap minimalisht 50 kilogram ullinj, nga çka mund të prodhohen 8 litra ... Read More »

OT: NË ULQIN QENDROJNË RRETH KATËR MIJË TURISTË

Plazhi i madh, Velika plaza

Në rivierën e Ulqinit kah fundi i kësaj javë qëndrojnë rreth katër mijë turistë, kumtohet nga organizata turistike. Numri më i madh i turistëve, 1854, qendrorë në hotele. Nga ky numër të vendit janë 150, e të tjerët janë të huaj. Njëkohësisht në kampe banojnë vetëm 70 mysafirë. Sipas vlerësimeve të OT, në akomodimet private qëndrojnë nga 1500 deri në ... Read More »

Dështoj edhe një tender: KRIPOREN SE DO ASKUSH

Dështoj dhe tenderi i tetë për shitjen e pronës së Kripores. Sipas fjalëve të udhëheqësit të ndërmarrjes më të vjetër të Ulqinit e cila tani është në gjendje falimentimi Millorad Ikovic, as n tenderin e tetë nuk kishte të interesuar për blerjen e kompanisë me çmim prej 204 milion euro. Ai tha që më vonë do të vendoset për kohën ... Read More »

Peticioni kundër rritjes së TVSH-së: PËR DISA ORË U MBLODHËN RRETH 200 NËNSHKRIME

Aktivistët e Monitoring grupit MOGUL të hënën, për disa orë në Ranë dhe para ndërtesës së komunës, arritën të mbledhin rreth 200 nënshkrime për Kërkesën deputetëve të Parlamentit të Malit të Zi të refuzojnë Ligjin për tatim për Kombinatin e aluminit (KAP) dhe tajkunët. Qytetarët e Ulqinit me kënaqësi kanë nënshkruar peticionin me të cilën shprehet protesti kundër rritjes së ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NGA E MARTA KARBURANTI MË I SHTRENJTË

Çmimi i benzinës në Mal të Zi nga mesnata do të jetë më i lart për tre cent, kështu që litri i eurosuperit 98 dhe 95 pa plumb dy javët e ardhshme do të kushtojë 1.38, përkatësisht 1.35, është deklaruar agjencisë Mina-business nga Ministria e ekonomisë. Eurodizeli në 15 ditët e ardhshme do të kushtojë 1.22, ndërsa eurodizeli për përdorim ... Read More »

OT: NË RIVIERËN E ULQINIT 2300 MYSAFIRË

Plazhi i madh, Velika plaza, Kalimera

Në rivierën e Ulqinit nga fundi i kësaj javë qëndrojnë rreth 2400 turistë, është deklaruar portalit UL-info në Organizatën turistike. Shumica qëndron në hotele, 1117, derisa në kampet e Ulqinit janë të vendosur 67 mysafirë të huaj. Në Organizatën turistike vlerësojnë që në akomodimet private janë të strehuar rreth 1100 turistë. Në këtë institucion theksojnë që nga java e ardhshme ... Read More »

Industria turistike e Ulqinit: E DHJETA PJESË E MALIT TË ZI

Hotel Otrant

Të dhënat e entit shtetëror për statistika MONSTAT tregojnë që në komunën e Ulqinit realizohen më pak se dhjetë përqind të xhiros turistike në vend. Kështu, për shembull, thuhet që vitin e kaluar, në strukturën e ardhjeve, Ulqinin e vizituan rreth 125 mijë mysafirë, që në nivel të shtetit paraqet pjesëmarrje prej vetëm 8.7%. Diçka më e mirë është përqindja ... Read More »

Gvozdenoviq: ANALIZOJMË MUNDËSINË PËR TENDERIN E RI PËR PLAZH TË MADHE

“Në Qeveri para nesh kemi përsëri analizën e hapjes së tenderit ndërkombëtar për ndërtimin, financimin i menaxhimin e kompleksit ekskluziv turistik në Plazh të madhe me qiramarrje afatgjate të tokës”, deklaroi Ministri për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm në Qeverinë e Malit të Zi Branimir Gvozdenoviq. Më herët kryeministri i Malit të Zi tha që Plazhi i madh në këtë ... Read More »

Scroll To Top