Wednesday , January 29 2020
Lajmi i fundit

Analiza e cilësisë së ujit të detit: UJI SHUMË I MIRË

Plazhi i madh, Velika plaza

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare, me seli në Budva, ka publikuar në faqen e vet zyrtare që analiza më e re e ujit të detit ka treguar që në rivierën e Ulqinit ajo është shumë e mirë. Në 12 plazhe uji i detit është me kualitet të shkëlqyer, ndërsa pak më e dobët është tek hoteli Lido ... Read More »

Fusha e Shasit në tender: ÇMIMI MBI 150 EURO PËR HEKTAR

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Qeveria e Malit të Zi ka bërë thirrje publike për marrjen me qira të tokës në fushën e Shasit. Bëhet fjalë për parcelën me sipërfaqe prej 812 hektar e cila dikur ishte pjesë e ekonomisë ushtarake në Shas. Siç thuhet në lajmërim, të drejtën për konkurrim për marrjen me qira të kësaj toke kanë personat që janë të regjistruar si ... Read More »

Rënie e numrit të mysafirëve në rivierën e Ulqinit: PLAZHET GJYSMË TË MBUSHURA

Plazhi i madh, Velika Plaza

Numri i konsiderueshëm i vendeve të lira në Plazhet më e mëdha të Ulqinit, si dhe trafiku më pak i ngjeshur, tregon që në rivierën e Ulqinit erdhi deri tek rënia e ndjeshme e mysafirëve. Si arsye kryesore për këtë situatë të pakënaqshme në mes të sezonit punëtorët turistik cekin qëllimin e mysafirëve nga Kosova dhe Bosnja e Hercegovina që ... Read More »

Ratkoviq: TË NDRYSHOHET STRUKTURA E MYSAFIRËVE

Sezonet turistike do të jenë të shkurta derisa oferta të bazohet në tregun e Rusisë dhe në shtetet e regjionit, e për ta zgjatur atë duhet të ndryshohet struktura e mysafirëve, mendon dekani i Fakultetit për biznes dhe turizëm në Budva, Rade Ratkoviq. “Tepër jemi të mbështetur në tregun e Rusisë, i cili bënë pjesë me 22.4 për qind në ... Read More »

Komuna e Ulqinit: BORXHIN TATIMOR E SHLYEJN ME PRONË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Komuna e Ulqinit është lajmëruar tek Drejtoria tatimore që detyrimet e veta të papaguara ti shlyej me pronë. Në mbledhjen e fundit të kabinetit të Millo Gjukanoviqit është konstatuar që duhet të plotësohet dokumentacioni dhe të caktohen shifra precize sa është borxhi tatimor i kësaj vetëqeverisje lokale. Sipas informatave të fundit, borxhi mbi këtë bazë është 2.5 milion euro. Borxhi ... Read More »

Ullishta e Ulqinit: FABRIKË E HAPUR

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Mbas sezonit të jashtëzakonshëm të prodhimit të ullinjve, pritjet e ullishtarëve nga Ulqini në këtë vit nuk ishin të mëdha. Përveç kësaj, cikli pesë vjeçar në Ullishtën tonë është përafërsisht i tillë: një vit ullinjtë lindin shkëlqyeshëm, dy vite diçka më pak, ndërsa dy të tjera shumë dobët. Kushtet atmosferike gjatë pranverës, në periudhën e lulëzimit, nuk ishin të favorshme ... Read More »

OT: TURISTË MË SHUMË, PAGESA E TAKSËS MË E DOBËT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sipas të dhënave të Organizatës turistike, në rivierën e Ulqinit pushojnë gjashtë për qind më shumë mysafirë sesa në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, por pagesa e taksës së banimit është më e ulët për katër për qind. Funksionarja e këtij institucion Emina Dervishi, tha që vendosja e punkteve turistike ishte vendim i mirë. “Ato na ndihmuan në punë, ... Read More »

OT: MYSAFIRË MË SHUMË GJASHTË PËR QIND

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Nga Organizata turistike është lajmëruar që edhe në fillim të gushtit vazhdon trendi pozitiv i vizitës në rivierën e Ulqinit. Siç thuhet, në këtë komunë pushojnë gjithsej 25 253 mysafirë apo gjashtë për qind më shumë se vitin e kaluar. Në hotele qëndrojnë 2904 mysafirë, që do të thotë që vizita në këtë lloj të akomodimit është për një të ... Read More »

Scroll To Top