Monday , December 9 2019
Lajmi i fundit

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË DHJETOR ISHTE 432 EURO

Euro, Monedha, Novac

Paga mesatare (bruto) në dhjetor të vitit 2018 në Mal të Zi ishte 771 euro, gjersa paga mesatare pa tatime dhe kontribute (neto) ishte 513 euro, njoftohet nga Enti Shtetëror për Statistikë – Monstat. Në këtë muaj paga mesatare në Ulqin ishte gati për një të gjashtën më e ulët, gjegjësisht 432 euro. Siç thuhet, në dhjetor në këtë komunë ... Read More »

G.Resulbegoviq: TË GJITHË SË BASHKU PËR ZGJATJEN E SEZONIT

Gani resulbegovic

Pronari i hotelit “Pallati Venecia” Gani Resulbegoviq deklaroi se për arritjet më të mëdha të ekonomisë turistike është e nevojshme që shteti dhe punëtorët turistik të punojnë në eliminimin e konkurrencës dhe ekonomisë informale, por edhe marrjen e masave për zgjatjen e sezonit. Sipas fjalëve të tija, sezoni i kaluar turistik ishte i mirë, por zgjati shumë shkurtë. “Prandaj është ... Read More »

Kriporja në shqyrtim publik: DO TË DREJTOHET NGA KOMUNA NGA KORRIKU I VITIT TË ARDHSHËM

Kriporja, Solana 9

Për drejtues të Parkut të Natyrës “Kriporja e Ulqinit” caktohet Ndërmarrja Publike “Parqet Nacionale të Malit të Zi”, jo më vonë se me 1 korrik të vitit 2020, deri kur Komuna e Ulqinit do të themelojë shoqërinë ekonomike të cilës do të ja besojë drejtimin, thuhet në Draftin e Vendimit për shpalljen e Kripores zonë të mbrojtur. Ky dokument tash ... Read More »

Prezantohet oferta në Tiranë: TURISTËT NGA SHQIPËRIA ME QEJF PUSHOJNË NË MAL TË ZI

Tirana (1)

Në kuadër të aktiviteteve për promovimin e ofertës turistike dimërore në tregun e rajonit, oferta aktuale turistike e Malit të Zi u prezantua të mërkurën në Tiranë. Promovimin e ofertës turistike të Malit të Zi për mediet dhe agjencitë turistike e organizuan Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit në bashkëpunim me Organizatën Nacionale Turistike të Malit të Zi dhe ... Read More »

Përfundon Panairi në Vjenë: PRESIM MË SHUMË MYSAFIRË NGA AUSTRIA

IMG-9a5aa3bf53208a4c213f4224fcf39a79-V (1)

Këtë vit presim më shumë turistë nga Austria në rivierën e Ulqinit, thanë punëtorët turistik dhe përfaqësuesit e Organizatës Turistike të Ulqinit të cilët këtë vit ishin të pranishëm në “Ferien Messe Wien” i cili të dielën përfundoi në Vjenë. Siç thanë, ekziston interesimi për vizitën e Ulqinit, por mysafirët potencial nuk janë mjaftueshëm të informuar për ofertën tonë turistike. ... Read More »

Panairi në Vjenë: PREZANTOHET EDHE OFERTA TURISTIKE E ULQINIT

Panairi i turizmit Vjene, Sajam turizma Bec

Në Panairin kryesor në tregun austriak – “Ferien 2019” në Vjenë, së bashku me ekspozuesit nga 80 vende, ofertën e vet turistike për sezonin e ardhshëm e prezantoi edhe Komuna e Ulqinit. Në këtë panair shumë të rëndësishëm evropian i cili  mbahet deri të dielën, marrin pjesë kryetari i Komunës Loro Nrekiq dhe drejtori i Organizatës Turistike Fatmir Gjeka, së ... Read More »

Të Mirat Detare: NË 2018 PAGESA E TË ARDHURAVE NË BUNË, VINÇI NË KACEME

Predrag Jelusic

Nga Ndërmarrja Publike për Menaxhimin e Të Mirave Detare deklaruan se në vitin e kaluar kishte probleme rreth lokacioneve dhe objekteve në Bunë. “Por, me fushatën intensive gjatë verës dhe vjeshtës, si dhe me paralajmërimet për referencat potenciale negative për qiramarrësit të cilët nuk respektojnë kontratën, kemi arritur të paguajmë të ardhurat”, tha drejtori i këtij institucioni Predrag Jellushiq. Ndër ... Read More »

Scroll To Top