Wednesday , November 13 2019
Lajmi i fundit

OT: JANË HAPUR DY PIKA

Të mërkurën Organizata turistike e Ulqinit ka hapur dy pika turistike – informative, në kalimin kufitar në Sukubinë dhe një në qytet, në afërsi të Stacionit të autobusëve. Pritet që edhe një pikë të hapet të enjten, në Plloç afër Plazhit të vogël, derisa dy të tjerë, në Shtoj dhe në bulevardin Teuta, do të fillojnë me punë në fund ... Read More »

TVSH: NORMA E RE NGA E HËNA

Nga e hëna që vjen, më 1 korrik, në Mal të Zi fillon llogaritja e tatimit në vlerën e shtuar (TVSH) me normën prej 19%, lajmëron MINA business. “Duke u nisur nga rregullorja ligjore me të cilën përcaktohet krijimi, llogaritja dhe pagesa e detyrimit tatimor, si dhe normës së përcaktuar mujore për llogaritje të TVSH-së, nuk është e mundur që ... Read More »

Kriporja: LOJËRA PA KUFI

Punëtorëve të Kripores do t’u zgjaten kontratat për punë, të cilat skadojnë me 30 qershor, por ato njëkohësisht janë informuar gojarisht që para për pagesën e rrogave në arkën e kësaj ndërmarrje në falimentim nuk ka,mëson portali UL-info. Punëtorët besojnë që kjo është edhe një “lojë pa kufi” e drejtuesve të kësaj firme më të vjetër në Ulqin, e cila ... Read More »

Komuna futet në borxhe të reja: PRAPË MARRIN KREDIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në seancën e rradhës të Kuvendit të komunës së Ulqinit do të jetë dhe vendimi për huamarrje të re kreditore. Siç thuhet në propozimin e vendimit, komuna e Ulqinit do të marrë kredi në shumën deri në dy milion euro, në mënyrë që qytetarëve të ju paguaj rrogat e mbetura, të financoj borxhet nga periudha e mëparshme dhe deficitin në ... Read More »

Kriporja: GRUMBULLIMI I 79 I KRIPËS VIHET NË PIKËPYETJE

Gjendja në Kripore fiton përmasa dramatike, sepse pronari shet pajisjet si hekur të vjetër, kripë në magazinë nuk ka, hapësira për grumbullim është nën qiellin e hapur, ndërsa pompat janë të hequra, shkruan “Vijesti”. Bashkëbiseduesit e kësaj gazetë mendojnë që bëhet fjalë për “pastrim të terrenit” në mënyrë që fabrika të fiket. Në pozitën më të vështirë janë shtatëdhjetë punëtorët ... Read More »

Kumtesa e MOGUL-it: MILIONA NË DËME NGA ULLINJTË E PAMBLEDHUR NË VALDANOS

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Vitin e kaluar Mali i Zi, sipas hulumtimit të MONSTAT-it, ka importuar 390.794 kilogram ullinj për konsum, duke përfshirë ullinjtë e konservuar, si dhe 148.139 kilogram vaj ullirit, thuhet, në mes tjerash në kumtesën e Monitoring grupit Ulqin (MOGUL). Nëse një rrënjë e ullirit të vjetër mund të jap minimalisht 50 kilogram ullinj, nga çka mund të prodhohen 8 litra ... Read More »

OT: NË ULQIN QENDROJNË RRETH KATËR MIJË TURISTË

Plazhi i madh, Velika plaza

Në rivierën e Ulqinit kah fundi i kësaj javë qëndrojnë rreth katër mijë turistë, kumtohet nga organizata turistike. Numri më i madh i turistëve, 1854, qendrorë në hotele. Nga ky numër të vendit janë 150, e të tjerët janë të huaj. Njëkohësisht në kampe banojnë vetëm 70 mysafirë. Sipas vlerësimeve të OT, në akomodimet private qëndrojnë nga 1500 deri në ... Read More »

Dështoj edhe një tender: KRIPOREN SE DO ASKUSH

Dështoj dhe tenderi i tetë për shitjen e pronës së Kripores. Sipas fjalëve të udhëheqësit të ndërmarrjes më të vjetër të Ulqinit e cila tani është në gjendje falimentimi Millorad Ikovic, as n tenderin e tetë nuk kishte të interesuar për blerjen e kompanisë me çmim prej 204 milion euro. Ai tha që më vonë do të vendoset për kohën ... Read More »

Peticioni kundër rritjes së TVSH-së: PËR DISA ORË U MBLODHËN RRETH 200 NËNSHKRIME

Aktivistët e Monitoring grupit MOGUL të hënën, për disa orë në Ranë dhe para ndërtesës së komunës, arritën të mbledhin rreth 200 nënshkrime për Kërkesën deputetëve të Parlamentit të Malit të Zi të refuzojnë Ligjin për tatim për Kombinatin e aluminit (KAP) dhe tajkunët. Qytetarët e Ulqinit me kënaqësi kanë nënshkruar peticionin me të cilën shprehet protesti kundër rritjes së ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NGA E MARTA KARBURANTI MË I SHTRENJTË

Çmimi i benzinës në Mal të Zi nga mesnata do të jetë më i lart për tre cent, kështu që litri i eurosuperit 98 dhe 95 pa plumb dy javët e ardhshme do të kushtojë 1.38, përkatësisht 1.35, është deklaruar agjencisë Mina-business nga Ministria e ekonomisë. Eurodizeli në 15 ditët e ardhshme do të kushtojë 1.22, ndërsa eurodizeli për përdorim ... Read More »

Scroll To Top