Saturday , July 4 2020
Lajmi i fundit

Fillon prodhimi në Kripore: GRUMBULLIMI I KRISTALEVE TË KRIPËS

Në Kriporen „Bajo Sekuliq“ në Ulqin javën e ardhshme duhet të filloi grumbullimi i 79 i kripës në mënyrë klasike. Drejtori ekzekutiv i Kripores, e cila ndodhet në falimentim klasik, Ratko Prentiq, ka deklaruar që këtë javë bëhet pranimi i punëtorëve sezonal të cilët do të punojnë në grumbullimin e kristaleve të kripës. Kjo ndërmarrje më e vjetër nga Ulqini, ... Read More »

NHT „Riviera e Ulqinit“: NUK KA SHTRETËR TË LIRË

Në Ndërmarrjen Hoteleriko-turistike „Riviera e Ulqinit“ për momentin pushojnë rreth 1350 mysafirë. Më së shumti në numër janë mysafirët nga Çekia, Rusia, Gjermania, Polonia dhe nga vendet e ish-Jugosllavisë. Në hotelet „Olympic“ dhe „Belevue“ nga fillimi i korrikut gati nuk ka vende të lira, ndërsa në Adë të Bunës kërkohet një vend më shumë që nga 1 gushti. Në hotelin ... Read More »

OT: PAGESA E TAKSËS TURISTIKE NË NIVELIN E VJETSHËM

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Nga fillimi i vitit në Ulqin janë paguar pak mbi 75 mijë euro të taksës së banimit. „Kjo është në nivelin e vitit të kaluar, por akoma nuk është në nivelin e pritshëm“, është deklaruar nga Organizata turistike. Në këtë institucion besojnë që gjendja do të përmirësohet dukshëm kur hotelet e mëdha të paguajnë taksën për mysafirët e vet. Punonjësja ... Read More »

Analiza e cilësisë së ujit të detit: UJI SHUMË I MIRË

Plazhi i madh, Velika plaza

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare, me seli në Budva, ka publikuar në faqen e vet zyrtare që analiza më e re e ujit të detit ka treguar që në rivierën e Ulqinit ajo është shumë e mirë. Në 12 plazhe uji i detit është me kualitet të shkëlqyer, ndërsa pak më e dobët është tek hoteli Lido ... Read More »

Fusha e Shasit në tender: ÇMIMI MBI 150 EURO PËR HEKTAR

Liqeni i Shasit, Sasko jezero

Qeveria e Malit të Zi ka bërë thirrje publike për marrjen me qira të tokës në fushën e Shasit. Bëhet fjalë për parcelën me sipërfaqe prej 812 hektar e cila dikur ishte pjesë e ekonomisë ushtarake në Shas. Siç thuhet në lajmërim, të drejtën për konkurrim për marrjen me qira të kësaj toke kanë personat që janë të regjistruar si ... Read More »

Rënie e numrit të mysafirëve në rivierën e Ulqinit: PLAZHET GJYSMË TË MBUSHURA

Plazhi i madh, Velika Plaza

Numri i konsiderueshëm i vendeve të lira në Plazhet më e mëdha të Ulqinit, si dhe trafiku më pak i ngjeshur, tregon që në rivierën e Ulqinit erdhi deri tek rënia e ndjeshme e mysafirëve. Si arsye kryesore për këtë situatë të pakënaqshme në mes të sezonit punëtorët turistik cekin qëllimin e mysafirëve nga Kosova dhe Bosnja e Hercegovina që ... Read More »

Ratkoviq: TË NDRYSHOHET STRUKTURA E MYSAFIRËVE

Sezonet turistike do të jenë të shkurta derisa oferta të bazohet në tregun e Rusisë dhe në shtetet e regjionit, e për ta zgjatur atë duhet të ndryshohet struktura e mysafirëve, mendon dekani i Fakultetit për biznes dhe turizëm në Budva, Rade Ratkoviq. “Tepër jemi të mbështetur në tregun e Rusisë, i cili bënë pjesë me 22.4 për qind në ... Read More »

Scroll To Top