Friday , December 13 2019
Lajmi i fundit

Të enjten: MBËRRIN ANIJA PËR HULUMTIME SIZMIKE, NJËKOHËSISHT PETICIONI DHE MARSHI PROTESTUES

Nafta 2

Në detin e Ulqinit të enjten, me 1 nëntor do të mbërrijë anija për hulumtime sizmike të konsorciumit italo – rus “Eni – Novatek”, të cilët do të zgjasin 45 ditë. Nga kompania tjetër e cila fitoi të drejtën që të hulumtojë nëse në nëndetin e Ulqinit ka naftë dhe gaz, ajo greke “Energean Oil & Gas”, njoftuan se hulumtimet ... Read More »

Nrekiq: TË MARTËN NA BLLOKUAN XHIRO LLOGARINË

Ljoro Nrekic, Loro Nrekiq

Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq deklaroi se situata financiare në Komunë është shumë e vështirë. „Të martën na bllokuan xhiro – llogarinë për 90.000 euro. Disa ditë më herët u bllokuam për 85.000 euro“, deklaroi kryetari i Komunës në mbledhjen e Parlamentit lokal. Jozyrtarisht thuhet se bllokimi i sotëm është pasojë e punimeve të cilat janë kryer para ... Read More »

Sekuliq: DO TË KETË NAFTË NË NËNDETIN E ULQINIT

Dragica Sekulic

Anija e parë për hulumtime sizmike të naftës dhe gazit do të hyjë në ujërat e Malit të Zi me 1 nëntor. Ministrja e Ekonomisë Dragica Sekuliq beson se në nëndetin tonë do të gjendet nafta, sepse të gjithë humtimet tregojnë një gjë të tillë. Ajo në emisionin Okvir në RTMZ ka thënë se afër 80 për qind e vlerës ... Read More »

Ibrahimi-Rukiqi: TË THELLOHET BASHKPUNIMI I KOSOVËS ME ULQININ

IMG-818c0664d9326703153fcc078541426a-V

  Ne margjinat e Konferences ekonomike te mbajtur ne Budva sekretari i Sekretarijatit per ekonomi dhe zhvillim Agron Ibrahimi ka pasur nje takim joformal me kryetarin e Odes ekonomike te Kosoves z. Berat Rukiqin. Ato u dakorduan se duhet te thellohet edhe me shume bashkepunimi i bizneseve te Kosoves dhe Ulqinit, me theks te vecante ne rritjen e bizneseve te ... Read More »

OT: NË RIVIERËN E ULQINIT MË SHUMË SE NJË MIJË MYSAFIRË

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Ditët e fundit të tetorit në Ulqin pushojnë mbi një mijë mysafirë, njoftohet nga Organizata Turistike (OT). Siç thuhet, në rivierën e Ulqinit janë të regjistruar 1.069 mysafirë, ose për një të pestën më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Më së shumti mysafirë janë të regjistruar në akomodimin privat (602), ndërsa vizitë shumë të mirë shënojnë ... Read More »

OT: NGA TAKSA E BANIMIT GJYSMË MILIONI EURO

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Në bazë të taksës së banimit Organizata Turistike (OT) e Ulqinit do të grumbullojë deri në fund të vitit rreth gjysmë milioni euro, që është për 35 mijë euro më shumë se plani, njoftohet nga ky institucion. Mirëpo, në OT, siç tha drejtori Fatmir Gjeka, nuk janë të kënaqur me paratë e grumbulluara dhe ato as si përshtaten gjendjes në ... Read More »

Vërtetohet: KOMUNAT BREGDETARE PA KOMPENSIM NGA TË MIRAT DETARE

Euro

Ministria e Financave ka refuzuar propozimin që komunave bregdetare të ju jepet gjysma e kompensimit për shfrytëzimit e të mirave detare. Në këtë resor qeveritar mendojnë se këto të ardhura nuk janë shfrytëzuar për dedikimin e paraparë. Mbi këtë bazë, Komuna e Ulqinit vitin e kaluar përfitoi pak mbi 700.000 euro. Shuma totale e të ardhurave në të ardhmen do ... Read More »

Qeveria: CENTRALIN ME DIELL NË MAL TË BRISË DO TË NDËRTOJNË EEMZ DHE FINLANDEZËT

Solarna farma

Komisioni tenderik për hapjen dhe renditjen e ofertave në bazë të Thirrjes publike për qiradhënien e tokës në pronësi shtetërore, në lokalitetin Mali i Brisë, për ofertues të parin në renditje për ndërtimin e centralit me diell zgjodhi konsorciumin EEMZ dhe Fortum, njoftohet nga Ministria e Ekonomisë. Siç thuhet, ky konsorcium për vlerën e qirasë vjetore ofroi 33 cent për ... Read More »

Scroll To Top