Monday , December 16 2019
Lajmi i fundit

Gjeka: SEZONI ARSYETOI PRITSHMËRINË, KEMI CILËSI TË RE

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

  Drejtori i Organizatës Turistike Fatmir Gjeka deklaroi se sezoni turistik në Ulqin arsyetoi pritshmërinë. “Kishim sukses në atë që me vite dëshiruam: zgjatjen e sezonit dhe ndryshimin e strukturës së mysafirëve, gjegjësisht të kemi më shumë mysafirë nga tregu i Evropës Perëndimore. Para së gjithash, për arsye se ato vijnë edhe në para dhe pas sezon dhe se janë ... Read More »

Karisma: TË HËNËN DARKA GALA DHE “PARTY” PËR PUNËTORËT

Karisma

Me rastin e përfundimit të sezonit të suksesshëm turistik “Karisma” të hënën mbrëma për rreth 200 punëtorë të tanishëm dhe të mëparshëm organizon darkën gala dhe “party-n”, deklaruan për Portalin Ul-info nga kjo kompani. Me këtë rast do të ndahen 10 shpërblime për punëtorët më të mire. Tre të parët në renditje do të shkojnë në trajnim shtesë në Meksikë ... Read More »

EEMZ: NË ULQIN NË SHTATOR U SHPENZUA 30 PËR QIND MË SHUMË RRYMË SE NË NIVEL SHTETI

Ulcinj Struja

  Fatura mesatare e shtatorit për energji elektrike për amvisëri në nivel të Malit të Zi ishte 29,55 euro, deklaruan për Portalin Ul-info nga Elektroekonomia e Malit të Zi (EEMZ). Konsumi më i madh muajin e kaluar u regjistrua në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht shpenzuan energji elektrike me vlerë 38,38 euro. Po ashtu thuhet se në territorin e komunës së ... Read More »

Studimi: QË KRIPORJA TË PRODHOJË NEVOJITEN KATËR MILION EURO

kriporja-kripa-solana-so

Zgjidhja më e mire për Kriporen e Ulqinit është prodhimi i llojeve cilësore të kripës – lules së kripës, e në infrastrukturën e nevojshme nevojitet të investohet rreth katër million euro, tregon Informata për projektin “Finalizimi i studimit të mbrojtjes së zonës së Kripores së Ulqinit”, transmeton Portali Analitika. Për këtë concept, mjetet e nevojshme për investimet fillestare në infrastructure ... Read More »

Nrekiq: „TUI“ DËSHIRON TË NDËRTOJË TRE HOTELE EKSKLUZIVE NË ADË

Loro Nrekic

Nga Qeveria e Malit të Zi paralajmëruan se gjatë vjeshtës do të shpallet tenderi ndërkombëtar për qiradhënien afatgjate të ishullit Ada në grykëderdhjen e lumit Buna në Detin Adriatik. Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq tha se pret që thirrja publike të shpallet deri në fund të vitit, ndërsa në te do të lajmërohen kompanitë e njohura. Sipas fjalëve ... Read More »

Hulumtimi i naftës dhe gazit: ANIJA MBËRRINË ME 1 NËNTOR

Nafta Ulqin

Anija e pare për hulumtime seizmike të naftës dhe gazit do të lundrojë në ujërat e Malit të Zi me 1 nëntor, ndërsa hapje e pusit të pare është planifikuar për fundin e vitit 2019, deklaroi për Televizionin e Malit të Zi drejtori i Drejtorisë për hidrokarbure Vlladan Dubleviq. Përndryshe, në tenderin e para tre viteve për hulumtimin në 330 ... Read More »

Karisma Hotels Adriatic – kompania me rritje më të shpejtë në Evropën juglindore: NDAHET SHPËRBLIMI BRAND LEADER AWARD

Karisma 1

Grupi hotelerik Karisma Hotels Adriatic pjesë e Karisma Hotels & Resort fitoi shpërblimin Brend Leader Awart në SEET (South East Europe Tourism / Tregu turistik i Evropës Juglindore) konferencën si kompania me rritje më të shpejtë në fushën e turizmit në Evropën Juglindore. Me këtë shpërblim Karisma Hotels Adriatic kurorëzon sezonin në të cilën nga muaji maj i këtij viti ... Read More »

G.Rexha: MË PARË INFORMATA TË SAKTA, PASTAJ NDIHMË ULLISHTARËVE

Gani Rexha

Referenti për bujqësi në Komunën e Ulqinit Gani Rexha deklaroi se është akoma heret të flasim për masa konkrete të cilat vetëqeverisja vendore do të ndërmarrë në mënyrë që ti ndihmojë ullishtarëve të cilët në zjarrin e pak kohëve më parë kanë pësuar dëme, por që është e sigurt që ndihma nuk do të mungojë. „Patjetër që dëmi është i ... Read More »

Scroll To Top