Wednesday , November 21 2018
Lajmi i fundit

Të dhënat: NË ULQIN PUNËTORË AQ SA EDHE TË MBAJTUR

Panorama, Ulqin, Ulcinj, Sheshi i ullirit, Qendra, Centar

  Është rregull i vjetër që shoqëri të suksesshme janë ato ku numri i të punësuarve është të paktën tre here më i lartë se numri i personave të mbajtur (pensionistëve, të papunësuarve dhe shfrytëzuesve të ndihmës sociale), shkruan “Vijesti”. Sipas të dhënave zyrtare të cilat i publikoi kjo gazetë, në qershor në Ulqin ishin 5217 persona të punësuar, që ... Read More »

Sukubinë: KUFIRIN NË GUSHT E KALUAN MBI 600.000 NJERËZ

Sukubine-Muriqan, Sukobine-Murican, Kufiri, Granica

Pikën e përbashkët kufitare Sukubinë – Muriqan në gusht e kaluan 602.141 udhëtarë ose për 0,8% më shumë se në gusht të vitit të kaluar, mëson Portali Ul-info. Në të njëjtin muaj u shënua kalimi i 240.231 automjeteve, që është diç më pak se në gusht të 2016. Nëse krahasohen gushti dhe korriku i këtij viti, atëherë në gusht kufirin ... Read More »

ONT MZ: MË SË SHUMTI ANKESA NË SEZON NGA ULQINI

Zhelka Radak Kukavicic

Nga Organizata nacionale turistike e Malit të Zi (ONT MZ) është njoftuar se më së shumti ankesa në numrin e Call qendrës të këtij institucioni gjatë këtij sezoni erdhën nga Ulqini. Ajo tha se në krahasim me vitet e përparshme problemet e shumta janë zvogëluar në mënyrë të konsiderueshme. “Ankesat kryesisht kanë të bëjnë me zhurmën (muzika nga objektet hotelerike), ... Read More »

Monstat: NË ULQIN NË KORRIK PAGA MË E ULËT MESATARE NË VEND

Euro

Të dhënat e Entit shtetëror për statistikë – Monstat tregojnë se në korrik paga më e ulët mesatare në vend ishte në Ulqin. Siç thuhet, paga mesatare në këtë komunë ishte 392 euro, që është për 113 euro më e ulët se në nivel shtetëror. Përndryshe, paga mesatare në këtë muaj në Tivar ishte 501 euro, në Budvë 483, ndërsa ... Read More »

Postsezoni: HOTELET E REZERVUARA DERI NË FUND TË SHTATORIT

hotel mediteran

Është rregull i vjetër që postsezoni në rivierën e Ulqinit fillon me 26 gusht, kështu që çmimet në objektet akomoduese janë shumë më të ulëta. Duke marrë parasysh rezervimet, shumica e hoteleve në rivierën e Ulqinit do të jenë të mbushur mirë edhe gjatë muajit të ardhshëm. „Hoteli jonë është i rezervuar deri në fund të shtatorit“, thanë nga hoteli ... Read More »

Turizmi: GUSHTI NXORRI SEZONIN

Panorama Jadran. Mala plaza

„Sikur mos të ishte gushti jashtëzakonisht i mirë, ky sezon do të ishte njëri nga më të dobëtit në tre dekadat e fundit. Mirëpo, tani merret frymë më lehtë“, thonë ato që në Ulqin jetojnë nga turizmi. Analizat e mëvonshme do të tregojnë që në këtë muaj janë realizuar rreth 60% e të gjithë bujtjeve në rivierën e Ulqinit në ... Read More »

Parqet nacionale: 380.000 EURO PËR KRIPOREN

Solana, Kriporja

Ndërmarrja publike “Parqet nacionale të Malit të Zi” ka njoftuar se ka ndarë rreth 380.000 euro në baza të ndryshme për realizimin e aktiviteteve në hapësirën e Kripores. Pjesa më e madhe e mjeteve, madje një e treta, ndahet për mbrojtjen fizike të individëve dhe pronës të kësaj ndërmarrje më të vjetër të Ulqinit. Shtohet që riparimi i pompave në ... Read More »

Qiramarrja: “PARQET NACIONALE” EDHE NJË VIT DO TA MENAXHOJNË KRIPOREN

Kriporja, Solana

Ndërmarrja publike për parqet nacionale të Malit të Zi dhe SHA Kriporja “Bajo Sekuliq” në faliment nga Ulqini kanë nënshkruar Aneksin e Kontratës për qiramarrje, me të cilin zgjatet Kontrata për qiramarrjen për periudhën njëvjeçare. Aneksin e Kontratës për qiramarrje e kanë nënshkruar drejtori i NPPNMZ Elvir Klica dhe administrator i falimentit në Kriporen SHA “Bajo Sekuliq” në faliment Zharko ... Read More »

Ujësjellësi regjional: SË SHPEJTI FABRIKE E UJIT DHE ÇAJEVE TË FTOHTË

Goran Jevriq, Goran Jevric

Drejtori i Ujësjellësit regjional Goran Jevriq mendon që rritja e distribuimit të ujit është një nga treguesit që ky sezon turistik ishte record, si dhe që ndërmarrja në krye të së cilës është do të arrijë rezultate rekorde financiare. Në intervistë për Dnevne novine Jevriq paralajmëron projekte të reja të Ujësjellësit regjional, ndër të cilët është ndërtimi i fabrikës së ... Read More »

Kriporja me menaxhues të njëjtë: RUAJNË EKOSISTEMIN, NUK KA GRUMBULLIM TË KRIPËS

Kriporja, Solana 3

Ndërmarrje publike „Parqet nacionale të Malit të Zi“ do të menaxhojë edhe më tej Kriporen. Sipas kontratës, detyrimi kyç i kësaj ndërmarrje është që „të ndërmerren masat dhe punët në mënyrë që të mirëmbahet dhe përmirësohet ekosistemi i vendosur në zonën e marrë me qira“. Kontrata me administratën e falimentit, të cilën e vendosi Gjykata ekonomike, do të hyjë në ... Read More »

Scroll To Top