Friday , December 13 2019
Lajmi i fundit

Ministria e Financave: KOMUNA PA KOMPENSIM PËR TË MIRAT DETARE

Euro

Shqyrtimi publik për Draftin e Ligjit për Financim e vetëqeverisjeve vendore filloi dje dhe do të zgjasë deri me 4 tetor, njoftoi Ministria e Financave. Me këtë akt është paraparë që komunave bregdetare t’i transferohen 12 për qind nga tatimi në paga, 80 për qind nga të ardhurat nga tatimi në shitjen e patundshmërive të realizuara në territorin e saj ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË KORRIK 425 EURO

Euro

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë – Monstat, paga mesatare pa tatime dhe kontribute (neto) në Mal të Zi ishte 508, ndërsa në Ulqin 425 euro. Paga më të larta se mesatarja në nivel shtetëror janë, për shembull, në Tivar ku paga mesatare është 518 euro, në Podgoricë 533, gjersa në Budve 524 euro. Gjatë korrikut, siç thonë ... Read More »

Ministria e Ekonomisë: TRE OFERTA PËR CENTRALIN DIELLOR NË ULQIN

Solarna energija

  Ofertat për ndërtimin e centralit diellor në lokalitetin Mali i Brisë në Ulqin i dorëzuan tre ofertues: Konsorciumi “Fortum dhe EEMZ”, “IREDL” dhe konsorciumi “Montesolar”. Komisioni tenderik në afatin 30 ditor nga dita e hapjes së ofertave, në bazë të vlerësimit të ofertave, do ti propozojë Qeverisë së Malit të Zi njërën, me të cilën do të nënshkruhet kontrata ... Read More »

EEMZ dhe FORTUM-i finlandez: TË INTERESUAR PËR NDËRTIMIN E CENTRALIT DIELLOR NË ULQIN

Solarna farma

  Konsorciumi i Elektroekonomisë së Malit të Zi (EEMZ) dhe kompanisë finlandeze Fortum, sot dorëzoi ofertën për thirrjen publike të Ministrisë së Ekonomisë për ndërtimin e centralit diellor në lokalitetin Mali i Brisë – Komuna e Ulqinit. Menaxhmenti i kompanisë tonë, me ftesë të Fortum-it, njohu këtë projekt si mundësi të pozicionuar mirë financiare dhe strategjike për zhvillimin e ardhshëm ... Read More »

Vjeljet e sivjetme në Ulqin: AS KRIPË E AS ULLINJ, VETËM TURIZËM – PËR MESATARE

Solana

Edhe ky vit në Ulqin e vërtetoi rregullin e vjetër: ç’të mbjellësh, atë do të korrësh. E është korrur vetëm nga turizmi. Sa, çdokush do ta bëjë llogarinë për vete, nëse tashmë se ka bërë. Zyrtarët thonë se sezoni akoma vazhdon dhe se është më i mirë se një vit më parë. Meqë nuk kishte asnjë trajtim gjithëpërfshirës të ullinjve, ... Read More »

“Dan”: TENDERI NË NËNTOR, “TUI” DËSHIRON TË MARRË ADËN

Ada Bojana, Ada e Bunes

Qeveria e Malit të Zi planifikon që në vjeshtë të përsërisë tenderin për qiradhënien dhe ndërtimin e objekteve turistike në Adë, shkruan “Dan”. Siç thuhet, momentalisht i vetmi i interesuar për dhënien e ofertës është turoperatori më i njohur gjerman “TUI”. Përfaqësuesit e këtij gjigant vizituan Malin e Zi dhe shprehën gatishmërinë që të investojnë shuma të mëdha parash në ... Read More »

Deliq për sezonin: ËSHTË SHPENZUAR MË PAK, FITIMI PËR NJË ÇEREK MË I VOGËL

Petar Delic

Drejtori i Kompanisë „Deli Turs“ Petar Deliq tha se „efektet financiare të këtij sezoni në krahasim me të vjetshmin janë 25 për qind më të dobëta“. Në kuadër të kësaj kompani punon plazhi „Safari“, hoteli „Laguna“ dhe auto – kampi. „Nuk jemi të kënaqur, në veçanti jo me korrikun i cili papritur ishte i dobët. Në gusht ishte më mirë, ... Read More »

Gjeka: PAGESA MË E MIRË E TAKSËS SË BANIMIT, DUHET MË SHUMË

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Drejtori i Organizatës Turistike Fatmir Gjeka deklaroi se këtë vit u paguan rreth 355 mijë euro për taksë të banimit. Sipas fjalëve të tija, kjo shifër është rreth tetë për qind më e lartë se vitin e kaluar kur u grumbulluan 326.522 euro. “Përkundër kësaj, nuk mund të jemi të kënaqur, sepse mundet dhe duhet shumë më tepër”, tha Gjeka ... Read More »

Orllandiq: I RËNDËSISHËM EDHE AEROPORTI NË ULQIN

Danilo Orlandic

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Publike “Aeroportet e Malit të Zi” Danillo Orllandiq deklaroi se nga çështja e valorizimit të aeroporteve duhet të përjashtohet përzierja politike. Ai tha se në kuadër të zhvillimit është shumë i rëndësishëm edhe aeroporti në Ulqin. Me plane më herët ishte e paraparë që aeroporti të ndërtohet në Goranë, ndërsa ai sportiv në Shtoj. Read More »

Scroll To Top