Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Gjeka: PAGESA MË E MIRË E TAKSËS SË BANIMIT, DUHET MË SHUMË

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Drejtori i Organizatës Turistike Fatmir Gjeka deklaroi se këtë vit u paguan rreth 355 mijë euro për taksë të banimit. Sipas fjalëve të tija, kjo shifër është rreth tetë për qind më e lartë se vitin e kaluar kur u grumbulluan 326.522 euro. “Përkundër kësaj, nuk mund të jemi të kënaqur, sepse mundet dhe duhet shumë më tepër”, tha Gjeka ... Read More »

Orllandiq: I RËNDËSISHËM EDHE AEROPORTI NË ULQIN

Danilo Orlandic

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Publike “Aeroportet e Malit të Zi” Danillo Orllandiq deklaroi se nga çështja e valorizimit të aeroporteve duhet të përjashtohet përzierja politike. Ai tha se në kuadër të zhvillimit është shumë i rëndësishëm edhe aeroporti në Ulqin. Me plane më herët ishte e paraparë që aeroporti të ndërtohet në Goranë, ndërsa ai sportiv në Shtoj. Read More »

OT: SEZONI VAZHDON NË RIVIERËN E ULQINIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sipas të dhënave të sotme të Organizatës Turistike, në rivierën e Ulqinit, në veçanti për shkak të motit të mirë, sezoni vazhdon akoma. Të dhënat tregojnë se në këtë komunë pushojnë 11.475 mysafirë, ose për 88 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Kësaj i kontribuon edhe fakti se në akomodimin privat janë të regjistruar ... Read More »

Në Mal të Brisë: CENTRALIN DIELLOR DËSHIROJNË TA NDËRTOJNË ARAPËT, KINEZËT DHE KOMPANITË NGA BE-ja

Solarna energija

Interesimi për ndërtimin e centralit diellor, i cili do të ndërtohet në Ulqin në lokalitetin Mali i Brisë, është i madh nga ana e ofertuesve nga vendet e Bashkimit Evropian, Lindja e Afërt dhe Kina, ndërsa deri tani dokumentacionin tenderik për këtë projekt e kanë blerë 11 kompani, njoftohet për Dnevne Novine nga Ministria e Ekonomisë. Komisioni tenderik, pas mbylljes ... Read More »

Zec: ULQINI TANI KA OFERTË TË MIRË

Radomir Mikan Zec

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Hotelerike – Turistike “Riviera e Ulqinit” Radomir – Mikan Zec deklaroi se sezoni ishte më i mirë se vitin e kaluar. Ai tha se ky vit tregoi se turistët e huaj, duke përfshirë edhe italianët, po kthehen në këtë qytet. “Ulqini më në fund ka ofertë të mirë me të cilën disponon rrallë ndonjë qytet në ... Read More »

Kriporja: EDHE VITIN E ARDHSHËM I NJËJTI MENAXHUES

Kriporja, Solana

Ndërmarrja Publike “Parqet Nacionale të Malit të Zi” do të menaxhojë edhe vitin e ardhshëm hapësirën e Kripores. “Qëllimi i marrjes me qira të pronës së Kripores është vazhdimi i mbrojtjes dhe përmirësimi i ekosistemit të vendosur në zonën e qiramarrë, sigurimi i mbrojtjes fizike dhe teknike të pronës dhe parandalimi i kryerjes së veprave kundërligjore”, thonë nga ky institucion. ... Read More »

OT: DO TË STIMULOJMË QË QYTETARËT TANË TË JENË UDHËRRËFYES TURISTIK

Ulqin, Ulcinj, Kalaja, Stari grad, Panorama

Nga Organizata Turistike e Ulqinit paralajmëruan se pas sezonit do të përkrahin edukimin shtesë të të rinjve për profesionin e udhërrëfyesit turistik. „Është treguar se nga mënyra se si udhërrëfyesit turistik e prezantojnë Ulqinin kryesisht varen edhe përshtypjet e mysafirëve për destinacionin tonë“, thonë në OT. Siç theksohet, ka raste kur udhërrëfyesit nuk janë nga Ulqini dhe japin informata të pasakta dhe të ... Read More »

OT: NË RIVIERËN E ULQINIT PUSHOJNË MBI 14 MIJË MYSAFIRË

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Sipas të dhënave të Organizatës Turistike, në rivierën e Ulqinit sot pushojnë 14.298 mysafirë ose për tetë për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Vizitë shumë më të mirë, madje për një të tretën, kanë hotelet, ku janë të vendosur gati katër mijë turistë. Përndryshe, punëtorët turistik shpresojnë se vizita relativisht e mirë do të ... Read More »

Sekretarijati për Ekonomi dhe Zhvillim: NISIM PROJEKTIN E VALORIZIMIT TË SHASIT

Agron Ibrahimi

  Sekretari për ekonomi dhe zhvillim Dr. Agron Ibrahimi njofton se Sekretarijati që ai udhëheq ka nisur projektin për valorizimin turistik të lokalitetit të Shasit. Ky projekt i ashtuquajtur “Archaeological Park Suacium at the Crossroad of Civilisations” planifikohet të zhvillohet në disa faza. Faza e parë e këtij projekti pëfshin: Hartimi hapësinor i zonës arkeologjike të Shasit Përpunimi i studimit ... Read More »

Scroll To Top