Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

OT: NË ULQIN PUSHOJNË MBI 37.400 MYSAFIRË

Panorama, Ulqin, Ulcinj

Nga fundjava e kaluar numri i mysafirëve në rivierën e Ulqinit është për rreth tetë mijë më pak, njoftohet nga Organizata Turistike. Kështu sot në rivierën e Ulqinit pushojnë 37.412 turistë, që është, siç theksohet, për 19 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Vizitë të shkëlqyer kanë hotelet ku janë të regjistruar gati gjashtë ... Read More »

Supermarketi SARS: AKSIONI I MADH PËR BAJRAM

IMG-15a01474246cd98c80238d780c80e54f-V

Nga e premtja, me 17 gusht, në Supermarketin SARS fillon „Aksioni i Bajramit“ në të cilën konsumatorët, me çmime shumë të volitshme, do të mund të blejnë një sërë prodhimesh. Siç thuhet, ky aksion do të zgjasë katër ditë, duke përfshirë edhe të hënën me 20 gusht. Njëkohësisht nga kompania HB COM, në kuadër të të cilës punon supermarketi SARS, ... Read More »

Drejtoria Tatimore: TURQIT REGJISTRUAN 34 KOMPANI NË ULQIN

Inspekcija

Shtetasit e Turqisë kanë regjistruar 34 shoqëri ekonomike në Ulqin, u njoftua nga Drejtoria Tatimore e Malit të Zi. Siç thuhet, numri i përgjithshëm i kompanive të regjistruar në Mal të Zi, ku themelues janë shtetasit e Turqis është 810. Numrin më të madh të kompanive ato e themeluan në Podgoricë (311), Budvë (282), Tivat (83) dhe Kotorr (39), e ... Read More »

Qeveria: INTERESIM I MADH PËR NDËRTIMIN E CENTRALIT DIELLOR NË ULQIN

Solarna farma

Dokumentacionin tenderik për qiramarrjen e tokës në pronësi shtetërore në lokalitetin Mali i Brisë në Ulqin për ndërtimin e centralit diellor deri tani e kanë blerë 11 kompani, thanë për “Pobjeda” nga Ministria e Ekonomisë. Sipas informatave të kësaj gazete, këtë lokalitet deri tani e kanë vizituar tri kompani të huaja të cilët e kanë blerë dokumentacionin. “Për tender ekziston ... Read More »

I.Karamanaga: RRUGA DREJTË ZEMRËS SË TURISTËVE SHKON NËPËR LUKTHIT

Ismet Karamanaga

Për 2,5 mijëvjeçar të kohëzgjatjes së këtij qytetit, ndërthurjes së frytshme të nëntë shtresave të mëdha kulturore, gërshetimit të civilizimeve, popujve, religjioneve dhe adeteve, detarët, kusarët dhe tregtarët nëpër të gjithë shtetet e Mesdheut, shkëmbimit me pjesës e pasme buzë fushës pjellore dhe klimës së volitshme, e bëri që Ulqini të ketë kuzhinë unike e cila është e shëndetshme dhe ... Read More »

OT: NË RIVIERË TË ULQINIT PUSHOJNË 46.000 MYSAFIRË

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Sipas të dhënave të Organizatës Turistike, në rivierën e Ulqinit pushojnë 46.035 mysafirë ose tetë për qind më shumë se vitin e kaluar. Vizitë të mirë shënojnë hotelet dhe kampet në të cilët janë të akomoduar rreth 30 për qind turistë më shumë se në të njëjtën ditë vitin e kaluar. Mbi 95 për qind e mysafirëve të cilët qëndrojnë ... Read More »

EEMZ: FATURA MESATARE NË MAL TË ZI 35 EURO, NË ULQIN 60

Racun, EPCG

Fatura mesatare e korrikut për energji elektrike për amvisëri në nivel të Malit të Zi (nëse nuk llogarisim vendet e palexuara matëse në objektet të cilët nuk janë vazhdimisht të banuara), është 35 euro, njoftohet nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Siç theksohet, konsumi më i madh muajin e kaluar u regjistrua në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht kanë shpenzuar energji ... Read More »

Nisën kontrollet: NË SHËNJESTËR QIRADHËNËSIT ILEGAL TË AKOMODIMIT

Inspekcija

Në tërë territorin e komunës së Ulqinit filluan kontrollet rigoroze të qiradhënësve të akomodimeve dhe pagesës së taksës së banimit. Aksionin së bashku e zhvillojnë inspektoratet lokale dhe ato shtetërore dhe, siç theksohet, ai do të vazhdojë edhe ditët e ardhshme. Dënimet e ashpra në veçanti i jepen qiradhënësve të akomodimit të cilët nuk kanë leje për punë dhe të ... Read More »

Booking.com: ULQINI ROMANTIK, I NJOHUR ME KAJTSURF DHE SHËTITJE PRANË BREGDETIT

Kite Surf

Një hulumtim tregoi se mbi 70 për qind e mysafirëve nga Evropa Perëndimore si burim të rezervimeve të veta të aranzhimeve turistike e përdor internetin dhe rezervimin përmes internetit, që është për 50 për qind më shumë se para dhjetë vitesh. Ndryshime dramatike në këtë segment kemi edhe në Ulqin. Kështu, për shembull, në një nga portalet më të njohura ... Read More »

Montohen turbinat: CENTRALI ME ERË NË MOZHUR NË FUNKSION NGA FUNDI I SHTATORIT

Vjetroelektrana, Centrali me ere, Mozhur, Mozura

Kompania kineze Shangai Elektric Power Engineering përfundoi punimet në montimin e gjithsej 23 turbinave në Mozhur, ndërsa sipas planit të investitorit maltez Enemalta plc, centrali me erë në këtë lokalitet duhet të fillojë punën provuese deri në fund të shtatorit, njofton Ministria e Ekonomisë. Testimi dhe të gjithë instalimet, siç i thanë këtij resori qeveritar nga kompania malteze, po ashtu ... Read More »

Scroll To Top