Thursday , August 24 2017
Lajmi i fundit

Programi: 2014/15 PROFESIONALISHT U AFTËSUAN 94 PERSONA

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

  Nga e hëna, më 26 tetor 2015 personat me arsim të lartë të cilët ndodhen në evidencën e Entit për punësim të Malit të Zi dhe të cilët nuk kanë eksperiencë pune në nivel të caktuar arsimor munden deri më 26 nëntor të vitit 2015 të lajmërohen për Programin e aftësimit profesional në mënyrë që të aftësohen tek punëdhënësi ... Read More »

Konferenca: SHPËRBLIME PËR NHT “RIVIERA E ULQINIT” DHE OT-në

Splendid

Në fund të kësaj jave në hotelin “Splendid” në Budvë do të mbahet konferenca me temën “Turizmi shëndetësor, spa dhe wellnes”. Organizatorët kanë paralajmëruar se me atë rast do të jepet shpërblimet dhe çmimet për individët, ndërmarrjet dhe institucionet të cilët dhanë kontribut për këtë lloj të turizmit. Nga komuna jonë do të shpërblehen Ndërmarrja hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” si ... Read More »

Pensionistët kosovarë në Ulqin: THAÇI NA ANASHKALOI

Fjolla Brovina

  Anëtarë të Komisioni Parlamentar të Republikës së Kosovës, të prirë nga Flora Brovina, ndodhen në një vizitë zyrtare në Malit të Zi. Në Ulqin ata u takuan me një grup pensionistësh kosovarë, shtetas të Malit të Zi, të cilët me dekada të tëra kanë punuar në ndërmarrjet kosovare, por nuk arrijnë dot të realizojnë pensionet e tyre në Kosovë, ... Read More »

Farsa e administratës së falimentit: DËSHTOI EDHE NJË TENDER PËR SHITJEN E KRIPORES

Solana, Kriporja

Në shpallje për shitjen e tërë pronës së Kripores “Bajo Sekuliq”, me çmim fillestar prej 149 milion euro, nuk mbërriti asnjë ofertë. Administruesi i falimentit Ognjen Jovoviq ka thënë për agjencinë MINA-business se më vonë do të vendoset për kushtet e shpalljes së tenderit të ardhshëm. “Në bazë të Ligjit për faliment nuk kemi mundësi tjetër përveç të shpallim tenderin, ... Read More »

Prezantimi i IRF-së: PËR FILLESTARËT NË BIZNES INTERESI DY PËR QIND

Investiciono razvojni fond

Në Sallën e madhe të komunës së Ulqinit të enjten u mbajt prezantimi i Përkrahjes financiare të Fondit investues-zhvillimor të Malit të Zi (IRF) për vitin 2015. Qindra sipërmarrës dhe bujq kanë dëgjuar me vëmendje atë çfarë i thanë funksionarët e IRF-së në krye me drejtorin dr Zoran Vukçeviq, ndërsa pastaj biseduan drejtpërdrejtë me përfaqësuesit e këtij institucion. Vukçeviq veçanërisht ... Read More »

Autostrada Adriatik-Jon: VENDIMI NË PARIS NË VITIN 2016

Autostrada Blu

Fati i autostradës Adriatik-Jon do të caktohet vitin e ardhshëm në Francë, thonë zyrtarët shqiptarë. Pas Berlinit vitin e kaluar dhe Vjenës këtë vit, konferenca e radhës për Ballkanin perëndimor do të mbahet në fund të gushtit të vitit 2016 në Paris. Funksionarët e Qeverisë në Tiranë vlerësojnë se vetëm atëherë do të bihet vendimi për vlerën e përkrahjes financiare ... Read More »

Komuna e Ulqinit: BLLOKIMI I XHIRO-LLOGARISË PËR GJYSMË MILIONI EURO!

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Xhiro-llogaria e komunës së Ulqinit prej sot është në bllokadë, mëson Portali Ul-info. Kjo do të thotë se është bërë ekzekutiv vendimi i Gjykatës së lartë në Podgoricë në bazë të së cilit komuna e Ulqinit detyrohet të paguajë shumën e kërkuar nga avokati Nusho Kallaç nga Rozhaja. Këtë kërkesë më herët e dorëzoi kompania „Progres“ nga Piroti, të cilën ... Read More »

Fondi investues-zhvillimor: TË ENJTEN PREZANTIMI NË ULQIN

Euro

Fondi investues-zhvillimor (FIZH) të enjten në komunë të Ulqinit, në bashkëpunim me administratën lokale, do të organizojë prezantimin e përkrahjes financiare për personat fizik dhe juridik. Sidomos do të flitet për mundësit e kreditimit për ndërmarrje, si dhe për bujq. Kushtet e financimit do ti prezantojë funksionarët e FIZH në krye me kryetarin e Këshillit të drejtorëve të këtij institucion ... Read More »

NHT „Albatros“: PËR NËNTË MUAJ 50 PËR QIND MË MIRË SE VJET

Hotel Albatros

  Në Ndërmarrja hotelerike-turistike “Albatros” janë të kënaqur pas përfundimit të sezonit. Siç mëson Portali Ul-info, kjo ndërmarrje ka realizuar për 50 për qind rezultate më të mira se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Përndryshe, dje hoteli me të njëjtin emër, i cili punon në kuadër të kësaj ndërmarrje, mbas gjashtë muajve punë, ka mbyllur dyert e veta. ... Read More »

OT: PJESËMARRJE NË PANARIN E NOVI SADIT

Aco Jacoviq, OT Ulqin, TO Ulcinj

Panairi ndërkombëtar i turizmit në Novi Sad, i 48 me radhe, mbahet prej 8 deri me 10 tetor 2015. Këtë vit Mali i Zi ka fituar statusin e shtetit partner të panairit të Novi Sadit, kështu që Organizata Nacionale e Malit të Zi në bashkëpunim me Ministrinë e turizmit, Ambasadën e Malit të Zi në Sërbi, dhe bashkë me organizatat ... Read More »

Scroll To Top