Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

KARISMA: PLAZHI PËR TË GJITHË ULQINAKËT, AKVA PARKU PËR FËMIJË

Karisma bazen 2

Grupimi Ndërkombëtar Hotelerik Karisma Hotels & Resorts, në kompleksin e ri të porsahapur, Holiday Village Monetenegro, në Plazhin e Madh, organizoi argëtimin për të gjithë Ulqinakët me të cilinë shënoi fillimin e punës së plazhit me përmbajtje të reja për të gjithë moshat. Pjesë e ofertës së re është edhe akva parku për fëmijë në 500 metër katror sipërfaqe me ... Read More »

OT: KËTË VIT KAMPET JANË HIT

Auto kamp Safari beach

Në të gjithë llojet e akomodimit në Rivierën e Ulqinit këtë fundjavë kemi vizitë më të mirë se vitin e kaluar, njoftohet nga Organizata Turistike. Siç thuhet, në Ulqin janë 21.310 mysafirë të regjistruar, prej të cilëve shumica pushojnë në akomodim privat. Vizita e mirë është evidente edhe në hotele, ku pushojnë 4.103 mysafirë ose për një të pestën më ... Read More »

EEMZ: KONSUMI MË I MADH I RRYMËS NË QERSHOR NË ULQIN

Racun, EPCG

  Fatura mesatare e qershorit për energji elektrike në amvisëri në nivel të Malit të Zi ishte 29,43 euro, njofton Elektroekonomia e Malit të Zi. Siç thuhet, konsumi më i madh në muajin e kaluar u lexua në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht shpenzuan energji elektrike me vlerë 38,64 euro. Më shumë informata konsumatorët mund të fitojnë me thirrjen falas në ... Read More »

Mali i Brisë: FIDANË TË RI TË HARDHISË DHE ULLINJVE

Brano

Nënkryetari i Qeverisë dhe ministri i bujqësisë dhe zhvillimit rural Mr. Millutin Simoviq nënshkroi dje në Ulqin kontratën me Brano Milloviqin, pronarin e “Vinaria Milloviq”, i cili është qiramarrës i 10 hektarëve të tokës në lokalitetin Mali i Brisë. Siç njoftohet, investitori planifikon që të zgjerojë prodhimin, duke mbjell tetë hektarë të ri me hardhi dhe mbjelljen e 1.500 deri ... Read More »

T-com: INTERNET MË I SHPEJTË DHE MË STABIL NË ULQIN

TELEKOM

Në Telekomin Malazez vijon projekti i përmirësimit të rrjetit ekzistues nga bakri i cili iu mundëson shfrytëzuesve shpejtësi shumë më të mëdha të internetit dhe cilësi shtesë të shërbimeve të Telekomit, në bazë të VDSL (Turbo DSL) teknologjisë. Punimet do të kryhen në 14 komuna malazeze, duke përfshirë edhe Ulqinit, kryesisht në vendbanimet periferike dhe pjesët urbane të cilat nuk ... Read More »

Komuna: INVESTIM PREJ 87 MILION EUROSH NË MOZHUR

Loro Nrekiq

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq me bashkëpunëtor u takuan me përfaqësuesit e “SHANGAI ELEKTRIC POWER”, investitorët e elektranave te erës në Mozhur dhe pronarët e kompanisë “Mozura Wind Park”. Në takim vëmendje e vecantë iu kushtua investimit që kompania në fjalë dhe ajo “Enemalta” nga Malta do të realizojnë. Projekti do të kushtojë 87 milion euro. Bashkëbiseduesit thanë ... Read More »

„Gradja comerc“: HAPET OBJEKTI I RI SHITËS NË SHTOJ

Gradja 2 (1)

Kompania e njohur nga Ulqini „Građa comerc“ të hënën ka zgjeruar rrjetin e saj të shitjes. Ajo në qendër të Shtojit, në Bregvijë, në hapësirën prej 200 metrash katror, ka hapur objektin e ri shitës në të cilin blerësit mund të gjejnë praktikisht çdo gjë që i nevojitet për shtëpinë e tyre. Përndryshe, kjo kompani është në Listën e bardh ... Read More »

Dr. Ratkoviq: INFRASTRUKTURA ËSHTË BËRË PENGESË PËR TURIZMIN MË TË MIRË

Rade Ratkovic

“Tani kur rinovohen dhe modernizohen hotelet në zonën e Plazhit të Madh dhe kur u tërhoq vëmendja e turoperatorëve më të mëdhenj evropian, rrezikohet të dështojmë në infrastrukturën rrugore”, tha dekani i Fakultetit për Biznes dhe Turizëm në Budvë Rade Ratkoviq. Sipas fjalëve të tija, infrastruktura e përgjithshme, në veçanti ajo komunale dhe e komunikacionit, janë pengesë për turizmin tonë. “Kjo ... Read More »

Komuna: KOMPANIA KINEZE E INTERESUAR PËR PRODHIMIN E ENERGJISË SOLARE

Nrekiq

Kryetari i Komunës Ulqinit, Loro Nrekiq, kryetari  i Kuvendit Komunal Ilir Çapuni me bashkëpunëtorë pritën në një takim përfaqësuesit e kompanisë kineze Sichuan Electric Power Design & Consulting Co., LTD. ndër më prestigjiozet në sektorin e prodhimit të energjisë solare. Ata, pas takimeve në Ministrinë  e Ekonomisë dhe interesimit për pjesëmarrje në tenderin e shpallur për panelet solar kërkuan të dhëna shtesë nga autoritet vendore lidhur me lokalitetin e Malit të Brisë,  analizave të bëra gjeomorfologjike, ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN 434 EURO

Euro

Sipas njoftimit të Entit Shtetëror për Statistikë – Monstat, në maj paga mesatare në Ulqin ishte 434 euro. Kjo është për 13 euro më shumë se në prill, gjegjësisht për 78 euro më pak se në nivel shtetëror, ku paga mesatare është 512 euro. Thuhet se numri i përgjithshëm i të punësuarve në territorin e kësaj komunë është 4.428. Një ... Read More »

Scroll To Top