Tuesday , December 10 2019
Lajmi i fundit

EBRD: TË IMPRESIONUAR ME REZULTATET E ARRITURA TË UJËSJELLËSIT RAJONAL

002 (2)

Charlotte Ruhe, drejtoresha e EBRD për Evropën qendrore dhe juglindore së bashku me shefin e sapo zgjedhur të EBRD për Malin e Zi Jaap Sprey dhe Rade Ralleviq bankierin në zyrën e EBRD-së në Podgoricë vizituan NP “Ujësjellësi rajonal bregdeti malazez Kjo vizitë është rezultat i bashkëpunimit të suksesshëm shumëvjeçar të kësaj ndërmarrje shtetërore dhe EBRD-së, e cila prej vitit ... Read More »

Panairi i turizmit në Londër: MARRIN PJESË OT DHE KARISMA

Londra

Mali i Zi edhe këtë vit prezanton ofertën turistike në panairin më të rëndësishëm ndërkombëtar World Travel Market (WTM), i cili të mërkurën përfundon në Londër. Në stendën e Malit të Zi ofertën e vet e prazantojnë organizatat lokale turistike ndër të cilët është edhe Ulqini, si dhe kompanitë duke përfshirë Karismen. Ky panair grumbullon rreth 5000 ekspozues nga mbi ... Read More »

Parqet nacionale: TRUPI KËSHILLUES PËR KRIPOREN

kriporja

Këshilli drejtues i Parqeve nacionale ka vendosur që të formojë trupin këshillues për Kriporen në mënyrë që të kontribuohet në bashkëpunim më efikas në mbrojtjen, zhvillimin dhe promovimin e kësaj hapësire. Duke pas parasysh që Këshilli drejtues vendos për formimin e trupave punues, në këtë rast do të plotësohet trupi këshillues i formuar më herët nga institucionet të tjera në ... Read More »

Ullishtarët: PRODHIMI I MIRË, VAJI ME CILËSI TË SHKËLQYER

Ulliri, Maslina

Mbas tre grumbullimesh shumë të dobëta, ullishtarët e Ulqinit këtë vit janë të kënaqur. Sepse, që tani mund të thuhet se këtë sezon do të mbledhin rreth 60 për qind të, të ashtuquajturit, prodhimit të madh. Po ashtu, e rëndësishme është që prodhimi është i shëndetshëm, e ky është parakusht për prodhimin e vajit shumë cilësor. Në territorin e komunës ... Read More »

Stern: PO HULUMTIMIT TË GAZIT NË ADRIATIK, POR JO TË NAFTËS

Davor Stern

Ish shefi i kompanisë së naftës „INA“ dhe eksperti për naftë Davor Shtern ka deklaruar se hulumitimi është i nevojshëm „sepse shfrytëzimi i burimeve të pashfrytëzuara i nevojitet çdo kujt“. „Por kjo duhet të jetë sistematike, e jo në formë fushate. Unë isha avokues i hulumtimit, por kundër eksploatimit të naftës. Nuk duhet rrezikuar Adriatiku, ndërsa prodhimi i gazit është ... Read More »

Kuvendi i aksionarëve të “Rivierës së Ulqinit”: PRANOHET KONTRATA ME “KARISMEN”

Skupstina akcionara

Kuvendi i aksionarëve të Ndërmarrjes hotelerike – turistike “Riviera e Ulqinit” ka miratuar të marten Vendimin për qiradhënien afatgjate të një pjese të pronës – objekteve të ndërmarrjes dhe kanë dhënë pëlqimin për Kontratën për qiramarrje të kompleksit të NHT Riviera e Ulqinit SHA Ulqin nga ana e kompanisë “Karisma”. Kundër këtyre vendimeve votuan aksionarët pakicë, të cilët theksuan se ... Read More »

Krgoviq: ËSHTË KATASTROFË QË KRIPORJA RA NË DUART E EUROFONDIT

Tripko Krgovic

Investitori Tripko Krgoviq ka vlerësuar se ishte katastrofë që Qeveria e Malit të Zi ka lejuar që Kriporja me biodiversitetin e vet të bie në duart e një fondi siç është Eurofondi. “Eurofondi është marrja e Malit të Zi dhe shpesh përdoret në rrethet investuese dhe akademike të Europës si studim i rastit për nxjerrjen e parave dhe plaçkitjen e ... Read More »

Të marten: KUVENDI I JASHTZAKONSHËM I AKSIONARËVE TË “RIVIERËS SË ULQINIT”

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Aksionarët e Ndërmarrjes hotelerike – turistike “Rivierane Ulqinit” do të deklarohen nesër në mbledhjen e jashtëzakonshme për Propozim vendimin me kompaninë “Karisma Hotels Adriatik”. Këtë akt juridik e ka përpiluar Qeveria e Malit të Zi, e do të hyjë në fuqi të mërkurën, me 1 nëntor. Nga Shoqata e aksionarëve pakicë pohojnë se propozimi i kontratës është i dëmshëm për ... Read More »

OT: PIKAT E VROJTIMIT NË VALDANOS DHE SHTEGVASH GATI DERI NË FUND TË VITIT

fuad-haxhibeti-1

Nga Organizata turistike e Ulqinit është njoftuar se faza e dytë e punimeve në pikat e vrojtimit në Valdanos dhe Shtegvash do të përfundojë deri në fund të vitit. „Kjo do të thotë se turistët që do të kalojnë aty do të kenë mundësi të shijojnë panoramën e mrekullueshme“, thuhet nga ky institucion. Shtohet që „panoramat ofrojnë vizitorëve mundësinë që ... Read More »

Scroll To Top