Friday , October 18 2019
Lajmi i fundit

Drejtoria tatimore: PËRCAKTOHEN KUNDËRVAJTJET TATIMORE TEK 100 TAKSAPAGUES

Inspekcija

Nga Drejtoria tatimore e Malit të Zi është njoftuar që më së shumti punë në parandalimin e xhiros ilegale dhe ekonomisë informale gjatë këtyre dy muajve të verës kishin në Ulqin dhe Kotorr. Siç thuhet, në Ulqin janë përcaktuar kundërvajtjet tek 100 taksapagues. Shtohet që masa e ndalimit të përkohshëm të kryerjes së veprimtarisë në këtë komunë është dhënë për ... Read More »

OT: NË ULQIN 4 PËR QIND MË SHUMË MYSAFIRË SE VJET

Plazhi i vogel, Mala Plaza, Panorama

Në Ulqin momentalisht pushojnë 36.240 mysafirë të lajmëruar që është për katër për qind më shumë se vitin e kaluar në periudhën krahasuese. Në periudhën prej me 18 deri me 25 korrik, thellësisht më shumë mbrëmje kanë realizuar mysafirët nga Serbia, mbi 40 për qind. Kjo është gati tre herë më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. ... Read More »

Q.Hoxhiq: EDHE PERËNDIMI I DIELLIT DUHET TË JETË PJESË E OFERTËS

Zalazak sunca 2

Vështrimi i perëndimit të diellit është një nga kënaqësitë më të mrekullueshme në Ulqin, veçanërisht në Ishullin e Bunës dhe në Plazh të madh. Punëtori turistik Qazim Hoxhiq tha se për këtë duhet bërë oferta e veçantë. “Ky është rasti edhe në Ibicë, në kafenen e njohur “Del Mare”. Turistët paguajnë shumë para të shohin perëndimin e diellit i cili ... Read More »

Resulbegoviq: TURISTËT VIJNË TË VËSHTROJNË SHPENDËT QË VAZHDIMISHT FLUTOROJNË

Gani resulbegovic

Pronari i “Pallatit Venecia” në Kala Gani Resulbegoviq tha se shumë mysafirë vine ta shohin çiopën, shpendin shumë të rallë i cili praktikisht nuk flenë. “Ky është shpend shumë i rallë i cili sjell pranverën, e vjen nga Kollumbia. Vetëm kur folezohen ato ndalen, përndryshe tërë kohën fluturojnë. Janë të pranishme, varësisht nga moti, deri në mes të nëntorit”, tha ... Read More »

Velika plaza: JEDNA OD TRI NAJPOVOLJNIJE DESTINACIJE ZA KAJTSURFING

Kite-2

  Plazhi i madh i Ulqinit në disa vitet e fundit është bërë destinacion i vërtet hit për kajtsurfing. Sipas fjalëve të instruktorit dhe menaxherit të Dolcinium Kite surfing qendrës Nemanja Shkobiq, Plazhi i madh është një nga tre destinacionet më të volitshme për këtë sport. “Nuk ka korale, nuk ka thellësi, uji është i cekët dhe nxënësi ka siguri ... Read More »

Radulloviq: JAM I BINDUR QË “CARISMA” DO TË REALIZOJË PROJEKTIN

pavle-radulovic

Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Pavlle Goranoviq ka pohuar që në tenderin për qiramarrjen e një pjese të pronës së NHP “Riviera e Ulqinit” mbërriti vetëm një ofertë dhe atë nga kompania Karisma Hotels Adriatic Montenegro. “Dëshiroi të theksojë se kriteret ishin të qarta dhe kërkuese, kështu që jam i bindur se investitori do të jetë i gatshëm ... Read More »

Qeveria: ASKUSH NUK U LAJMËRUA PËR TOKËN NË SHAS

vlada-crne-gore

Në shpalljen publike për qiradhënien e tokës ndërtimore në lokalitetin Shas në komunë të Ulqinit nuk mbërriti asnjë ofertë, u konstatua në mbledhjen e Komisionit për valorizimin e tokës bujqësore në pronësi shtetërore, e cila dje u mbajt në Podgoricë. “U arrit përfundimi që të përgatitet Informata dhe ti dërgohet Qeverisë së Malit të Zi, me propozim për shpalljen e ... Read More »

Tenderi: VETËM KARISMA U LAJMËRUA PËR “RIVIERËN E ULQINIT”

Karisma Hotels Adriatic

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompania e cila punon në sistemin Karisma Hotels & Resort, e vetmja në afat ka dorëzuar ofertën për qiramarrjen e pronës së NHT “Riviera e Ulqinit”, u pohua për “Vijesti” nga Komisioni tenderik. Sekretarja e Komisionit tenderik për valorizimin e lokalitetit turistik Nada Paviqeviq ka thënë për këtë gazetë se në mbledhjen e djeshme të komisionit ... Read More »

Drejtoria tatimore: KOMUNA E ULQINIT KËRKOJË REPROGRAM TË RI, KËRKESA REFUZOHET

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Komuna e Ulqinit diku në mesin e vitit 2015 ka nënshkruar kontratat për reprogramin e borxhit tatimor, i cili ka të bëjë me tatimet dhe kontributet në paga të të punësuarve në vetëqeverisjen lokale. “Është evidente që Komuna e Ulqinit vonon në shlyerjen e detyrimeve”, njoftohet për “Dan” nga Drejtoria tatimore. Thuhet që kjo komunë është drejtuar me kërkesë për ... Read More »

Organizata turistike: MYSAFIRË SI VITIN E KALUAR

fuad-haxhibeti-1

Në Ulqin momentalisht janë të lajmëruar rreth 22 mijë mysafirë, që është në nivel të vitit të kaluar në këtë kohë, deklaroi drejtori i Organizatës turistike Fuad Haxhibeti. Ai për “Vijesti” tha se numri real i mysafirëve është të paktën tre herë më i madh nga të lajmëruarit. “Sezonin deri tani kryesisht na e kanë mbajtur mysafirët nga Bosnja dhe ... Read More »

Scroll To Top