Sunday , May 31 2020
Lajmi i fundit

Ministria e bujqësisë: TË PREMTEN PUNËTORI NË ULQIN

Vaji i ullirit, Maslinovo Ulje, Ulliri, Maslina

Ministria e bujqësisë dhe zhvillimit rural ka publikuar se të premten, me 17 nëntor, në sallën e Komunës së Ulqinit do të organizojë punëtori. Kjo ngjarje mbahet në kuadër të projektit AGRO DIZAJN – kultura malazeze e ushqimit, me qëllim njohjen e prodhuesve me rëndësinë e promovimit të prodhimeve nacionale. “Projekti realizohet në bashkëpunim me Ministrinë e kulturës, në punëtori ... Read More »

Për shkak të kundërshtimit të Qeverisë: AKOMA NUK KA KOMPENSIM KOMUNAL NË ULQIN

Panorama Ulcinj, Ulqin

Shumica e komunave në vend, duke përfshirë edhe Ulqinit, vazhdojnë të presin pëlqimin për vendosjen e kompensimit komunal, i cili sipas Ligjit për veprimtari komunale është përcaktuar si e ardhur e komunës. Siç shkruan „Pobjeda“, me ligj është definuar që parakusht për vendosjen e kompensimit është pëlqimi i Qeverisë. Sjelljen e vendimit e bllokon Ministria e financave e cila mban ... Read More »

Karisma: DERI TANI U SHITEN RRETH 2.000 ARANZHIME

Sajam London

Grupi hotelerik Karisma Hotels & Resorts prezantoi ofertën e vet në panairin më të rëndësishëm turistik World Travel Market (WTM), i cili javën e shkuar u mbajt në Londër. Karisma, në nivel global, kishte pjesëmarrje të mirë dhe të suksesshme. “Në veçanti gëzon fakti që deri tani u shiten rreth 2.000 aranzhime për Holiday Village Montenegro. Bëhet fjalë për mysafirë ... Read More »

Karisma: NIS RINOVIMI I HOTELIT BELVI

5a0583cf-c81c-4573-b509-234c0a0a0a64-karismapocetakradova-novembar2017-1-preview

Kompania ndërkombëtare hotelerike Karisma Hotels & Resorts me kënaqësi njofton qytetarët e Ulqinit, punëtorët turistik nga Mali i Zi dhe opinionin e interesuar se ka filluar punimet ndërtimore me qëllim rikonstruktimin dhe rritjen e cilësisë së objekteve ekzistuese në Plazhin e madh të Ulqinit. “Bëhet fjalë për ish hotelet Belvi dhe Olimpik, të cilët nga shteti i Malit të Zi ... Read More »

EPCG: KONSUMI MESATAR I RRYMËS NË TETOR ISHTE 32 EURO

Racun Struja

Fatura mesatare për konsumin e energjisë elektrike për amvisëri në territorin e komunës së Ulqinit gjatë muajit të kaluar ishte 31,81 euro, mëson Portali Ul-info në Elektroekonominë e Malit të Zi. Theksohet që numri i paguesve të rregullt të energjisë elektrike në Ulqin është 6.194. Përndryshe, nga 1 nëntori nisi cikli i pestë i aksionit „TË NDAJMË BARRËN“. Në aksion ... Read More »

Qeveria e MZ: „UJËSJELLËSI RAJONAL“ BËHET SH.P.K.

Qeveria (1)

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e mbajtur të premten solli Vendimin për themelimin e Shoqërisë me përgjegjësi të kufituar „Ujësjellësi rajonal Bregdeti malazez“. „Me sjelljen e këtij vendimi sigurohet transformimi i kësaj ndërmarrje publike në shoqëri ekonomike, gjegjësisht në shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, me çka arrihet harmonizimi me Ligjin e për furnizim rajonal me ujë të Bregdetit ... Read More »

Komuna: NË KUVAJT DO TË KËRKOJNË INVESTITORË

Sajam Kuvajt

Në fillim të muajit të ardhshëm Skuadra për promovimin e investimeve të Komunës së Ulqinit do të udhëtojnë në panairin tjetër të patundshmërive, shkruan “Vijesti”. Mbas pjesëmarrjes në Panairin e patundshmërive në Mynih, drejtuesit e administratës lokale në dhjetor do të shkojnë në Kuvajt. Kjo gazetë thekson se në katalogun i cili u prezantua në Gjermani u gjetën 17 lokalitete: ... Read More »

EBRD: TË IMPRESIONUAR ME REZULTATET E ARRITURA TË UJËSJELLËSIT RAJONAL

002 (2)

Charlotte Ruhe, drejtoresha e EBRD për Evropën qendrore dhe juglindore së bashku me shefin e sapo zgjedhur të EBRD për Malin e Zi Jaap Sprey dhe Rade Ralleviq bankierin në zyrën e EBRD-së në Podgoricë vizituan NP “Ujësjellësi rajonal bregdeti malazez Kjo vizitë është rezultat i bashkëpunimit të suksesshëm shumëvjeçar të kësaj ndërmarrje shtetërore dhe EBRD-së, e cila prej vitit ... Read More »

Panairi i turizmit në Londër: MARRIN PJESË OT DHE KARISMA

Londra

Mali i Zi edhe këtë vit prezanton ofertën turistike në panairin më të rëndësishëm ndërkombëtar World Travel Market (WTM), i cili të mërkurën përfundon në Londër. Në stendën e Malit të Zi ofertën e vet e prazantojnë organizatat lokale turistike ndër të cilët është edhe Ulqini, si dhe kompanitë duke përfshirë Karismen. Ky panair grumbullon rreth 5000 ekspozues nga mbi ... Read More »

Parqet nacionale: TRUPI KËSHILLUES PËR KRIPOREN

kriporja

Këshilli drejtues i Parqeve nacionale ka vendosur që të formojë trupin këshillues për Kriporen në mënyrë që të kontribuohet në bashkëpunim më efikas në mbrojtjen, zhvillimin dhe promovimin e kësaj hapësire. Duke pas parasysh që Këshilli drejtues vendos për formimin e trupave punues, në këtë rast do të plotësohet trupi këshillues i formuar më herët nga institucionet të tjera në ... Read More »

Scroll To Top