Sunday , September 22 2019
Lajmi i fundit

Tatim i ri: VENDOSET KONTRIBUTI KOMUNAL, TË GJITHË DO TA PAGUAJNË!

vlada-crne-gore

Në Mal të Zi do të vendoset tatimi i ri shtetëror – kontributi komunal, të cilin do ta paguajnë qytetarët edhe investitorët çdo muaj, propozohet në Studimin e politikës tokësore, i cili është përpiluar në kabinetin e kryeministrit Dushko Markoviq. Komunat do të shfrytëzonin këtë instrument për realizimin e punimeve kapitale dhe do të bënin kthimin e shpenzimeve në tërësi ... Read More »

Ministria e financave: BORXHI I KOMUNËS U RRIT NË VITIN 2016

Euro

Komuna e Ulqinit është një nga pesë komunat në vend në të cilat është rritur borxhi në fund të vitit 2016 në krahasim me një vit më herët, njofton Ministria e financave. Siç thuhet, kjo vetëqeverisje lokale ka një borxh prej 5,26 milion euro. Po ashtu, Komuna e Ulqinit ka detyrim që të shlyejë detyrimet tatimore, në bazë të kontratës ... Read More »

“Karisma Hotels Adriatic”: AMBIENTI NATYROR NË PLAZHIN E MADH

Karisma

“Karisma Hotels Adriatic” ka përgatitur projektin e adaptimit dhe rikonstruktimit të hoteleve “Belvi” dhe “Olimpik” të cilat planifikon ti qiramarrës në Plazhin e madh. Siç mëson Portali Ul-info, ky grup hotelerik, në të cilin është edhe “TUI” gjerman, planifikon që në vend të 850 ekzistues të jenë katër herë më shumë shtretër, gjegjësisht 2.500. Po ashtu, të gjithë objektet e ... Read More »

Një maji: PAK ARSYE PËR FESTË TË PUNËTORËVE

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Dita ndërkombëtare e punës, Një maji, punëtorët në Ulqin nuk do ta festojnë në mënyrë të organizuar. Sepse, arsye për festë praktikisht nuk ka. Gati dy mijë njerëz, kryesisht të rinj, janë të papunë. Një pjesë e madhe e atyre që kanë fat të punojnë, marrin pagat me vonesë. Paga mesatare në Ulqin në mars, sipas të dhënave të Monstatit, ... Read More »

NHP “Riviera e Ulqinit”: MIRATOHET VENDIMI PËR QIRADHËNIEN E NJË PJESE TË PRONËS

Ulcinjska rivijera

Kuvendi i aksionarëve të Ndërmarrjes hotelerike – turistike “Riviera e Ulqinit” solli të enjten vendimin për qiradhënien 30 vjeçare të një pjese të pronës të kësaj ndërmarrje. Bëhet fjalë për qiradhënien e hoteleve “Olimpik” dhe “Belvi” dhe kampit “Neptun” në Plazh të madh. Për këtë vendim kanë votuar përfaqësuesit e fondeve shtetërore të cilët kanë 63 për qind të aksioneve ... Read More »

„Vijesti”: EDHE ÇEKËT DO TË DONIN NHP “RIVIERA E ULQINIT”

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Turoperatori çek “Kovotur plus” i cili me vite sjell mysafirë nga Europa qendrore në Ulqin, është i interesuar për privatizimin e NHT “Riviera e Ulqinit”, shkruan “Vijesti”. Ato për qëllimet e veta kanë njoftuar dje funksionarët e Qeverisë së Malit të Zi dhe përfaqësuesit e aksionarëve në ndërmarrjen më të madhe në Ulqin. Përndryshe, sot do të mbahet Kuvendi i ... Read More »

Festimi i 1 majit në “Copacabana”: ARGËTIM PËR TË GJITHË, MYSAFIRË SPECIAL ACO PEJOVIQ

Copacabana

Në plazhin “Copacabana” të qiramarrësit Prela Shkrela edhe këtë 1 maj do të mbahet festimi tradicional. Siç thanë organizatorët, për të gjithë mysafirët nga vendi dhe regjioni atë ditë do të organizohet program interesant kulturo – artistik. Mysafirë special i festës së 1 majit në “Copacabana” do të jetë këngëtari Aco Pejoviq. Read More »

Kuvendi i aksionarëve të “Rivierës së Ulqinit”: TË ENJTEN VENDIMI PËR QIRADHËNIE

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Të enjten, me 27 prill, do të mbahet Kuvendi i aksionarëve të Ndërmarrjes hotelerike – turistike “Riviera e Ulqinit”. Siç pritet, në këtë mbledhje do të sillet vendimi për qiradhënien afatgjate të pjesëve të kësaj kompani: hoteleve “Belvi” dhe “Olimpik”, si dhe kampit “Neptun” në periudhën 30 vjeçare. Pronar shumicë i kësaj ndërmarrje është shteti. Aksionarët pakicë, të cilët kanë ... Read More »

Ada: MYSAFIRËT E PARË VIJNË NË FUND TË JAVËS

Ada Bojana, Ada e Bunes

Grupet e para të mysafirëve në Adë vijnë në fund të kësaj jave, mëson Portali Ul-info në Ndërmarrjen hotelerike – turistike “Riviera e Ulqinit”. Siç është paralajmëruar, objektet turistike në këtë ishull të mrekullueshëm, në grykëderdhjen e lumit Buna në det Adriatik, do të hapen të premten, me 28 prill. Përndryshe, të gjithë hotelet e mëdhenj tashmë gati i presin ... Read More »

OT Ulqin: PJESËMARRJA NË PANAIRIN E PRISHTINËS

image-0-02-05-626b206327de94358b5ae768893129fa821153506a088415093daebfc41a212e-V

Organizata Turistike e Ulqinit eshte pjesemarrese e panairit te turizmit i cili per here te 14 mbahet ne qytetin e Prishtines. Delegacioni eshte udhehequr nga kryetari i Komunes Nazif Cungu dhe kryetari i Kuvendit Loro Nrekiq , te cilet poashtu jane ne vizite zyrtare ne Kosove ne kuader te panairit te turizmit. Fjalen e hapjes solemne te panairit e pati ... Read More »

Scroll To Top