Thursday , August 13 2020
Lajmi i fundit

Qeveria e MZ: „UJËSJELLËSI RAJONAL“ BËHET SH.P.K.

Qeveria (1)

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e mbajtur të premten solli Vendimin për themelimin e Shoqërisë me përgjegjësi të kufituar „Ujësjellësi rajonal Bregdeti malazez“. „Me sjelljen e këtij vendimi sigurohet transformimi i kësaj ndërmarrje publike në shoqëri ekonomike, gjegjësisht në shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, me çka arrihet harmonizimi me Ligjin e për furnizim rajonal me ujë të Bregdetit ... Read More »

Komuna: NË KUVAJT DO TË KËRKOJNË INVESTITORË

Sajam Kuvajt

Në fillim të muajit të ardhshëm Skuadra për promovimin e investimeve të Komunës së Ulqinit do të udhëtojnë në panairin tjetër të patundshmërive, shkruan “Vijesti”. Mbas pjesëmarrjes në Panairin e patundshmërive në Mynih, drejtuesit e administratës lokale në dhjetor do të shkojnë në Kuvajt. Kjo gazetë thekson se në katalogun i cili u prezantua në Gjermani u gjetën 17 lokalitete: ... Read More »

EBRD: TË IMPRESIONUAR ME REZULTATET E ARRITURA TË UJËSJELLËSIT RAJONAL

002 (2)

Charlotte Ruhe, drejtoresha e EBRD për Evropën qendrore dhe juglindore së bashku me shefin e sapo zgjedhur të EBRD për Malin e Zi Jaap Sprey dhe Rade Ralleviq bankierin në zyrën e EBRD-së në Podgoricë vizituan NP “Ujësjellësi rajonal bregdeti malazez Kjo vizitë është rezultat i bashkëpunimit të suksesshëm shumëvjeçar të kësaj ndërmarrje shtetërore dhe EBRD-së, e cila prej vitit ... Read More »

Panairi i turizmit në Londër: MARRIN PJESË OT DHE KARISMA

Londra

Mali i Zi edhe këtë vit prezanton ofertën turistike në panairin më të rëndësishëm ndërkombëtar World Travel Market (WTM), i cili të mërkurën përfundon në Londër. Në stendën e Malit të Zi ofertën e vet e prazantojnë organizatat lokale turistike ndër të cilët është edhe Ulqini, si dhe kompanitë duke përfshirë Karismen. Ky panair grumbullon rreth 5000 ekspozues nga mbi ... Read More »

Parqet nacionale: TRUPI KËSHILLUES PËR KRIPOREN

kriporja

Këshilli drejtues i Parqeve nacionale ka vendosur që të formojë trupin këshillues për Kriporen në mënyrë që të kontribuohet në bashkëpunim më efikas në mbrojtjen, zhvillimin dhe promovimin e kësaj hapësire. Duke pas parasysh që Këshilli drejtues vendos për formimin e trupave punues, në këtë rast do të plotësohet trupi këshillues i formuar më herët nga institucionet të tjera në ... Read More »

Ullishtarët: PRODHIMI I MIRË, VAJI ME CILËSI TË SHKËLQYER

Ulliri, Maslina

Mbas tre grumbullimesh shumë të dobëta, ullishtarët e Ulqinit këtë vit janë të kënaqur. Sepse, që tani mund të thuhet se këtë sezon do të mbledhin rreth 60 për qind të, të ashtuquajturit, prodhimit të madh. Po ashtu, e rëndësishme është që prodhimi është i shëndetshëm, e ky është parakusht për prodhimin e vajit shumë cilësor. Në territorin e komunës ... Read More »

Stern: PO HULUMTIMIT TË GAZIT NË ADRIATIK, POR JO TË NAFTËS

Davor Stern

Ish shefi i kompanisë së naftës „INA“ dhe eksperti për naftë Davor Shtern ka deklaruar se hulumitimi është i nevojshëm „sepse shfrytëzimi i burimeve të pashfrytëzuara i nevojitet çdo kujt“. „Por kjo duhet të jetë sistematike, e jo në formë fushate. Unë isha avokues i hulumtimit, por kundër eksploatimit të naftës. Nuk duhet rrezikuar Adriatiku, ndërsa prodhimi i gazit është ... Read More »

Kuvendi i aksionarëve të “Rivierës së Ulqinit”: PRANOHET KONTRATA ME “KARISMEN”

Skupstina akcionara

Kuvendi i aksionarëve të Ndërmarrjes hotelerike – turistike “Riviera e Ulqinit” ka miratuar të marten Vendimin për qiradhënien afatgjate të një pjese të pronës – objekteve të ndërmarrjes dhe kanë dhënë pëlqimin për Kontratën për qiramarrje të kompleksit të NHT Riviera e Ulqinit SHA Ulqin nga ana e kompanisë “Karisma”. Kundër këtyre vendimeve votuan aksionarët pakicë, të cilët theksuan se ... Read More »

Krgoviq: ËSHTË KATASTROFË QË KRIPORJA RA NË DUART E EUROFONDIT

Tripko Krgovic

Investitori Tripko Krgoviq ka vlerësuar se ishte katastrofë që Qeveria e Malit të Zi ka lejuar që Kriporja me biodiversitetin e vet të bie në duart e një fondi siç është Eurofondi. “Eurofondi është marrja e Malit të Zi dhe shpesh përdoret në rrethet investuese dhe akademike të Europës si studim i rastit për nxjerrjen e parave dhe plaçkitjen e ... Read More »

Scroll To Top