Thursday , August 13 2020
Lajmi i fundit

Siç njoftohet: “OLIMPIK” DHE “BELVI” DO TË KENË KATËR YJE

Hotel Bellevue 5

Mbasi që Qeveria e Malit të Zi vendosi të enjten që të jap me qira 30 vjeçare tokën në të cilën gjenden hotelet “Olympic” dhe “Bellevue” kompania “Karisma Hotels Adriatic Montenegro” shpejt do të nis në realizimin e programit investues. Siç është paralajmëruar, në periudhën prej vitit 2017 – 2019 parashihen investimet me lartësi prej 16,24 milion euro, përmirësimi i ... Read More »

Këshilli për privatizimit: PRANOHET KONTRATA PËR QIRAMARRJEN E NHT “RIVIERA E ULQINIT”

Karisma Hotels Adriatic

Këshilli për privatizim dhe projekte kapitale të mërkurën, në mbledhjen të cilën e drejtoi kryetari i Këshillit dhe kryeministri Dushko Markoviq, ka pranuar Kontratën për qiradhënien afatgjate të kompleksit të NHT “Riviera e Ulqinit”, njoftohet nga ky trup qeveritar. Siç thuhet, me Vendimin e propozuar në qira afatgjate, në periudhë 30 vjeçare, konzorciumit Karisma Hotels & Resorts i jepet toka ... Read More »

Qeveria: PRAPË NË TENDER 695.000 METËR KATROR NË SHAS

12. sjednica Vlade Crne Gore (7)

Mbasi që askush nuk u lajmërua në tenderin e parë, Qeveria malazeze ka publikuar të mërkurën thirrjen e dytë publike për qiradhënien e patundshmërisë në Shas. Bëhet fjalë për tokën ndërtimore me sipërfaqe të përgjithshme prej 694.981 m2, e cila është pronë e Shtetit të Malit të Zi. Siç thuhet në thirrje e cila është e hapur deri më 18 ... Read More »

Drejtoria tatimore: RRITET KONSIDERUESHËM BORXHI I KOMUNËS SË ULQINIT

Miomir M. Mugosa

Nga Drejtoria tatimore e Malit të Zi prapë kanë paralajmëruar që disa vetëqeverisje lokale, ndër të cilët edhe Komuna e Ulqinit, i shlyejnë rregullisht detyrimet nga reprogami i cili u nënshkrua në mesin e vitit 2015, por jo edhe detyrimet vijuese ndaj këtij institucioni. Drejtori i DT Miomir M. Mugosha ka thënë për „Dan“ se Komuna e Ulqinit, së bashku ... Read More »

EEMZ: ULQINAKËT SHPENZUAN GATI DY HERË MË SHUMË SE MESATARJA

Racun Struja

  Fatura mesatare e gushtit për energji elektrike për amvisëritë në nivel të Malit të Zi ishte 39,89 euro, njoftohet për Portalin Ul-info nga Elektroekonomia e Malit të Zi (EEMZ). Siç theksohet, konsumi më i madh muajin e kaluar është regjistruar në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht kanë shpenzuar energji elektrike me vlerë prej 74,86 euro. “Rikujtojmë që në portalin www.epcg.me ... Read More »

Shpërblimi për “Pallatin Venecia”: FITUAN EKO CERTIFIKATËN E BE-së

Palata Venecija

Hoteli “Pallati Venecia” në Kala në Ulqin fitoi certifikatën ndërkombëtare Shënja ekologjike e Bashkimit europian. Hotelet të cilët mbajnë këtë eko-simbol me logo “lulja e gjelbër” janë të njohur si objekte të cilët kujdesen më së shumti për mjedisin jetësor në këtë zone, transmeton agjencia “Mina business”. “Simboli është vërtetim që hoteli në praktikë zbaton konceptin ekologjik të punës, kursen ... Read More »

Drejtoria tatimore: MBYLLEN 13 OBJEKTE NË ULQIN

Inspekcija

Nga Drejtoria tatimore e Malit të Zi njoftohet se gjatë sezonit të sivjetmë në rivierën e Ulqinit u ndërmorrën 13 masa të përkohshme të ndalimit të kryerjes së veprimitarisë me mblyllje të objekteve të taksapaguesve. Më herët është njoftuar që në territorin e komunës së Ulqinit u regjistruan 572 taksapagues të rinj. Masat e pagesës së detyrueshme “për shkak të ... Read More »

Të mirat detare: NË ULQIN DERI TANI 1,15 MILION EURO TË ARDHURA

Morsko dobro

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare u njoftua se deri me 1 shtator nga komuna e Ulqinit kishin 1,15 milion euro të ardhura. Thuhet se në bazë të Ligjit për financimin e vetqeverisjes lokale, 50 për qind e të ardhurave, gjegjësisht 570.673 euro, në mënyrë të drejtpërdrejtë janë paguar Komunës së Ulqinit. “Këto mjete duhet të dedikohen ... Read More »

Të dhënat: NË ULQIN PUNËTORË AQ SA EDHE TË MBAJTUR

Panorama, Ulqin, Ulcinj, Sheshi i ullirit, Qendra, Centar

  Është rregull i vjetër që shoqëri të suksesshme janë ato ku numri i të punësuarve është të paktën tre here më i lartë se numri i personave të mbajtur (pensionistëve, të papunësuarve dhe shfrytëzuesve të ndihmës sociale), shkruan “Vijesti”. Sipas të dhënave zyrtare të cilat i publikoi kjo gazetë, në qershor në Ulqin ishin 5217 persona të punësuar, që ... Read More »

Sukubinë: KUFIRIN NË GUSHT E KALUAN MBI 600.000 NJERËZ

Sukubine-Muriqan, Sukobine-Murican, Kufiri, Granica

Pikën e përbashkët kufitare Sukubinë – Muriqan në gusht e kaluan 602.141 udhëtarë ose për 0,8% më shumë se në gusht të vitit të kaluar, mëson Portali Ul-info. Në të njëjtin muaj u shënua kalimi i 240.231 automjeteve, që është diç më pak se në gusht të 2016. Nëse krahasohen gushti dhe korriku i këtij viti, atëherë në gusht kufirin ... Read More »

Scroll To Top