Sunday , May 31 2020
Lajmi i fundit

Nga mesnata: SHTRENJTOHEN TË GJITHË LLOJET E KARBURANTEVE

Gorivo, Dizel, Benzin, Karburanti, Nafta, Benzina

Të gjithë llojet e karburanteve në Mal të Zi nga mesnata do të jenë më shtrenjtë për një dhe dy cent, njoftohet nga Ministria e ekonomisë. Litri i eurosuperit 98 dhe 95 do të shtrenjtohet një gjegjësisht dy cent në 1,25, gjegjësisht 1,22 euro. Eurodizeli do të shtrenjtohet dy cent dhe në dy javët e ardhshme do të jetë 1,09 ... Read More »

CEDIS: NË ELEKTRORRJETIN E ULQINIT U INVESTUA DY MILION EURO

cedis

Përfaqësuesit e subjekteve energjetike njoftuan ministren e ekonomisë Dragica Sekuliq që në këtë moment nuk ka probleme me furnizim me energji elektrike dhe se rregullisht shërbehen të gjithë nevojat e konsumatorëve të energjisë elektrike, të cilët, për shkak të sezonit rekord turistik, janë të rritura në masë të konsiderueshme. Ato thanë se skuadrat operative janë 24 orë në terren në ... Read More »

Qiramarrja e “Rivierës së Ulqinit”: KARISMA FILLOI NEGOCIATAT ME QEVERINË

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Oferta e kompanisë “Karisma Hotels Adriatic Montenegro” për qiramarrje afatgjate të objekteve të Ndërmarrjes hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit”, u shpall formalisht e rregullt dhe negociatat kanë filluar, shkruan “Vijesti”. Përfaqësuesit e kësaj kompanie kanë thënë se nga ana e Komisionit tenderik janë ftuar me 31 korrik rreth negociatave për detajet e kontratës. “Në periudhën e ardhshme skuadrat tona eksperte ... Read More »

OT: TURISTË MË SHUMË PËR 12 PËR QIND SE VITIN E KALUAR

Panorama, Ulqin, Ulcinj

Sipas të dhënave të Organizatës turistike, në rivierën e Ulqinit këto ditë pushojnë 42.000 mysafirë të regjistruar. Siç thuhet, kjo është për rreth 12 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Vizitën më të mirë e shënojnë hotelet, kampet dhe pushimoret. Jozyrtarisht, numri real i mysafirëve të cilët verojnë në Ulqin është të paktën dy ... Read More »

Kulmi i sezonit: VERA E RREJSHME 2017

Plazhi i vogel, Mala plaza, Panorama

Këto ditë është kulmi i vërtet i sezonit në Ulqin. Në favor të kësaj janë edhe temperaturat ekstremisht të larta të cilat sollën numër të madh të turistëve në rivierën e Ulqinit. Punëtorët turistik janë të kënaqur edhe pse thonë se e gjithë kjo zgjatë shumë shkurt. Minuset të cilët deri tani janë bërë nuk mund të kompensohen. Ajo çfarë ... Read More »

Drejtoria tatimore: PËRCAKTOHEN KUNDËRVAJTJET TATIMORE TEK 100 TAKSAPAGUES

Inspekcija

Nga Drejtoria tatimore e Malit të Zi është njoftuar që më së shumti punë në parandalimin e xhiros ilegale dhe ekonomisë informale gjatë këtyre dy muajve të verës kishin në Ulqin dhe Kotorr. Siç thuhet, në Ulqin janë përcaktuar kundërvajtjet tek 100 taksapagues. Shtohet që masa e ndalimit të përkohshëm të kryerjes së veprimtarisë në këtë komunë është dhënë për ... Read More »

OT: NË ULQIN 4 PËR QIND MË SHUMË MYSAFIRË SE VJET

Plazhi i vogel, Mala Plaza, Panorama

Në Ulqin momentalisht pushojnë 36.240 mysafirë të lajmëruar që është për katër për qind më shumë se vitin e kaluar në periudhën krahasuese. Në periudhën prej me 18 deri me 25 korrik, thellësisht më shumë mbrëmje kanë realizuar mysafirët nga Serbia, mbi 40 për qind. Kjo është gati tre herë më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. ... Read More »

Q.Hoxhiq: EDHE PERËNDIMI I DIELLIT DUHET TË JETË PJESË E OFERTËS

Zalazak sunca 2

Vështrimi i perëndimit të diellit është një nga kënaqësitë më të mrekullueshme në Ulqin, veçanërisht në Ishullin e Bunës dhe në Plazh të madh. Punëtori turistik Qazim Hoxhiq tha se për këtë duhet bërë oferta e veçantë. “Ky është rasti edhe në Ibicë, në kafenen e njohur “Del Mare”. Turistët paguajnë shumë para të shohin perëndimin e diellit i cili ... Read More »

Resulbegoviq: TURISTËT VIJNË TË VËSHTROJNË SHPENDËT QË VAZHDIMISHT FLUTOROJNË

Gani resulbegovic

Pronari i “Pallatit Venecia” në Kala Gani Resulbegoviq tha se shumë mysafirë vine ta shohin çiopën, shpendin shumë të rallë i cili praktikisht nuk flenë. “Ky është shpend shumë i rallë i cili sjell pranverën, e vjen nga Kollumbia. Vetëm kur folezohen ato ndalen, përndryshe tërë kohën fluturojnë. Janë të pranishme, varësisht nga moti, deri në mes të nëntorit”, tha ... Read More »

Scroll To Top