Monday , June 1 2020
Lajmi i fundit

Velika plaza: JEDNA OD TRI NAJPOVOLJNIJE DESTINACIJE ZA KAJTSURFING

Kite-2

  Plazhi i madh i Ulqinit në disa vitet e fundit është bërë destinacion i vërtet hit për kajtsurfing. Sipas fjalëve të instruktorit dhe menaxherit të Dolcinium Kite surfing qendrës Nemanja Shkobiq, Plazhi i madh është një nga tre destinacionet më të volitshme për këtë sport. “Nuk ka korale, nuk ka thellësi, uji është i cekët dhe nxënësi ka siguri ... Read More »

Radulloviq: JAM I BINDUR QË “CARISMA” DO TË REALIZOJË PROJEKTIN

pavle-radulovic

Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Pavlle Goranoviq ka pohuar që në tenderin për qiramarrjen e një pjese të pronës së NHP “Riviera e Ulqinit” mbërriti vetëm një ofertë dhe atë nga kompania Karisma Hotels Adriatic Montenegro. “Dëshiroi të theksojë se kriteret ishin të qarta dhe kërkuese, kështu që jam i bindur se investitori do të jetë i gatshëm ... Read More »

Qeveria: ASKUSH NUK U LAJMËRUA PËR TOKËN NË SHAS

vlada-crne-gore

Në shpalljen publike për qiradhënien e tokës ndërtimore në lokalitetin Shas në komunë të Ulqinit nuk mbërriti asnjë ofertë, u konstatua në mbledhjen e Komisionit për valorizimin e tokës bujqësore në pronësi shtetërore, e cila dje u mbajt në Podgoricë. “U arrit përfundimi që të përgatitet Informata dhe ti dërgohet Qeverisë së Malit të Zi, me propozim për shpalljen e ... Read More »

Tenderi: VETËM KARISMA U LAJMËRUA PËR “RIVIERËN E ULQINIT”

Karisma Hotels Adriatic

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompania e cila punon në sistemin Karisma Hotels & Resort, e vetmja në afat ka dorëzuar ofertën për qiramarrjen e pronës së NHT “Riviera e Ulqinit”, u pohua për “Vijesti” nga Komisioni tenderik. Sekretarja e Komisionit tenderik për valorizimin e lokalitetit turistik Nada Paviqeviq ka thënë për këtë gazetë se në mbledhjen e djeshme të komisionit ... Read More »

Drejtoria tatimore: KOMUNA E ULQINIT KËRKOJË REPROGRAM TË RI, KËRKESA REFUZOHET

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Komuna e Ulqinit diku në mesin e vitit 2015 ka nënshkruar kontratat për reprogramin e borxhit tatimor, i cili ka të bëjë me tatimet dhe kontributet në paga të të punësuarve në vetëqeverisjen lokale. “Është evidente që Komuna e Ulqinit vonon në shlyerjen e detyrimeve”, njoftohet për “Dan” nga Drejtoria tatimore. Thuhet që kjo komunë është drejtuar me kërkesë për ... Read More »

Organizata turistike: MYSAFIRË SI VITIN E KALUAR

fuad-haxhibeti-1

Në Ulqin momentalisht janë të lajmëruar rreth 22 mijë mysafirë, që është në nivel të vitit të kaluar në këtë kohë, deklaroi drejtori i Organizatës turistike Fuad Haxhibeti. Ai për “Vijesti” tha se numri real i mysafirëve është të paktën tre herë më i madh nga të lajmëruarit. “Sezonin deri tani kryesisht na e kanë mbajtur mysafirët nga Bosnja dhe ... Read More »

Drejtoria e tatimeve: MË SË SHUMTI PARREGULLSI NË ULQIN DHE BUDVË

Inspekcija

Inspektorët tatimor edhe këtë vit në Ulqin dhe Budve kanë zbuluar më së shumti parregullsi gjatë kontrolleve prej janarit deri në qershor, njoftohet nga Drejtoria tatimore. Siç u tha për “Pobjeda”, në këto qytete kishte më së shumti ndërmarrje dhe kompani të cilët përsërisin shkeljet. Prandaj, thonë nga Drejtoria tatimore, fokusi i kontrollit më së shpeshti është i drejtuar në ... Read More »

EEMZ: FATURAT MË TË MËDHA TË RRYMËS NË ULQIN

Rryma elektrike, Struja

Amvisëritë në Ulqin në qershor të këtij viti kanë paguar faturat më të mëdha mesatare për energjinë elektrike të konsumuar në vend, njoftohet nga Elektroekonomia e Malit të Zi (EEMZ). Siç thuhet, fatura mesatare në Ulqin ishte 38,55 euro, ndërsa në nivel shteti nëntë euro më pak. Numri total i amvisërive të cilët rregullisht paguajnë energji elektrike në komunë të ... Read More »

Mesi i korrikut: NGECJA E SEZONIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Mbas fillimit të mirë, sezoni turistik në Ulqin tash një javë po ngec . Nuk ka valë të fuqishme të mysafirëve, veçanërisht nga rajoni, që ta shtyjnë, që plazhet, restorantet dhe rrugët të jenë të mbushura. Mbetet të shihet se a do të ndodh një gjë e tillë në gusht, por që tani mund të thuhet se në krahasim me ... Read More »

P.Shkrela: NUK JEMI TË KËNAQUR ME PËRGATITJEN DHE FILLIMIN E SEZONIT

Prelja Skrelja, Prel Shkreli

Kryetari i Shoqatës së qiramarrësve të plazheve Prela Shkrela ka deklaruar se punëtorët turistik në Ulqin nuk janë të kënaqur me vizitën dhe numrin e mysafirëve. „Sezoni po vonon. Plazhet janë të mbushura vetëm 40 për qind dhe kjo mjaftueshëm flet për vizitën sepse po i afrohemi gjysmës së korrikut. Kur nga Shtoji deri në qytet vihet pa aspak ndalesa, ... Read More »

Scroll To Top