Tuesday , July 17 2018
Lajmi i fundit

Zec: PUNËTORËT TONË FITUAN KOMPENSIMET MË TË LARTA

Radomir Mikan Zec

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes hotelerike – turistike “Riviera e Ulqinit” Radomir – Mikan Zec tha se 61 punëtorë i kësaj ndërmarrje fitoi kompensimin pasi që mbeten pa punë, sepse kompania “Karisma” në periudhën 30 vjeçare ka qiramarrë hotelet “Belvi” i “Olimpik” me tokën përkatëse. “Të punësuarit në ndërmarrjen tonë, në varësi të viteve të punës, kanë fituar 15 deri në ... Read More »

Të mirat detare: KOMUNAVE MË PAK MJETE, NJË E PESTA NDËRMARRJEVE PUBLIKE

Predrag Jelusic

Drejtori i Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare Predrag Jellushiq ka deklaruar se praktika e deritashme e transferimit të mjeteve vetëqeverisjeve vendore nuk ka dhënë rezultatet e pritura. Prej vitit 2012 kjo ndërmarrje i ka paguar komunave gjysmën e mjeteve të grumbulluara në territorin e vetëqeverisjes së caktuar vendore. “Në fund të vitit të kaluar Ndërmarrja publike për ... Read More »

Rinovimi i kapaciteteve: VITIN E ARDHSHËM 600 DHOMA NË FILLIM TË PLAZHIT TË MADH

Holiday Village Montenegro Karisma

Këtë sezon Ulqini, pas rikonstruktimit të hotelit „Belvi“, do të fitojë kompleksin hotelerik Holiday Village Montenegro me 237 dhoma. Nga Karisma kanë njoftuar që së shpejti do të fillojë rikonstruktimi i hotelit „Olimpik“. Po ashtu është e sigurt që pas verës do të fillojë rikonstruktimi i vilave të hotelit „Lido“, që do të thotë se, për pak më shumë se ... Read More »

DT: 840.000 EURO GJOBA PËR DY VITE NË ULQIN

Inspekcija

Drejtoria tatimore (DT) solli Planin e veprimit për përcjelljen e sezonit të vitit 2018. Inspektorët tatimor fillimisht të nisin kontrollin e pronarëve privat në komunat bregdetare, tek të cilët vitin e kaluar janë vërejtur parregullsitë dhe janë paguar gjobat, njoftohet nga ky institucion. Thuhet se numri më i madh i gjobave vitin e kaluar dhe atë para tij janë dhënë ... Read More »

Karisma: 90 PËR QIND TË KAPACITETEVE I KEMI TË MBUSHURA

Nemanja Kostic

Drejtori zhvillimor i kompanisë Karisma Hotels & Resorts Nemanja Kostiq deklaroi se punimet në adaptimin e hotelit „Belvi“ do të përfundojnë në afat, kështu që kompleksi i ri hotelerik Holiday Village Montenegro do të jetë gati në maj. Sipas fjalëve të tija, „Karisma“ bashkëpunon me turoperatorin më të madh botëror TUI, gjë që flet për cilësinë të cilën e synojnë ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE VITIN E KALUAR NË ULQIN ISHTE 429 EURO

Euro

Sipas Entit shtetëror për statistikë – Monstat, gjatë vitit të kaluar paga mesatare në Ulqin ishte 429 euro. Kjo është për 76 euro më pak se paga mesatare e dhjetorit në nivel shtetëror, ose për 1,7 % më shumë seç ishte ajo në këtë komunë gjatë vitit 2016. Përndryshe, paga mesatare në vitin 2017 në Budvë ishte 503, në Tivar ... Read More »

“Tomas Kuk”: EDHE NE DËSHIROJMË TË INVESTOJMË NË ULQIN

Tomas Kuk

Një nga turoperatorët më të mëdhenj evropian “Tomas Kuk”, deklaroi se është i interesuar që të ndërtojë kapacitetet hotelerike në rivierë të Ulqinit. Këto ditë në Ulqin, së bashku me partnerët në Mal të Zi, kompaninë “Shajo Group” të Zharko Rakçeviqit, ishte drejtori për investime në tregjet e Evropës Qendrore të “Tomas Kukut” Joakim Sajp, Ai tha se në këtë ... Read More »

Prezantohet agrobuxheti: MË SË SHUMTI PYETJE NGA ULLISHTARËT

Agro (1)

Përfaqësuesit e Ministrisë së bujqësisë dhe zhvillimit rural mbajtën të enjten prezantimin e Agrobuxhetit për vitin 2018 për prodhuesit bujqësor në komunë të Ulqinit. Siç njoftohet nga ky resor, të pranishmit u njoftuan me masat përkrahëse, kushtet për fitimin e premive, mundësitë e përkrahjes së pakthyeshme për investime përmes thirrjeve publike, pastaj kritereve dhe kushteve të cilat duhet të plotësohen ... Read More »

Scroll To Top