Sunday , April 21 2019
Lajmi i fundit

Turistët: KËTË VIT MË SHUMË DASHAMIRË TË SHPEZËVE NË ULQIN

Solana 4

Disa grupe të organizuara të turistëve, dashamirë të shpezëve, kanë paralajmëruar se do të qëndrojnë në Ulqin gjatë marsit dhe prillit. Bëhet fjalë për mysafirë nga Europa perëndimore, të cilët do të vizitojnë një nga habitatet më të rëndësishme të shpezëve në “kontinentin e vjetër” – Kriporen e Ulqinit, si dhe Adën dhe Plazhin e madh. Dashamirët e shpezëve janë, ... Read More »

Biznesi familiar: KËRMIJTË NGA ULQINI SHKOJNË NË FRANCË

Kermilli, Puz

Ulqinaku Mahir Milla është kultivuese i vetëm i kërmijve hibrid në Mal të Zi, shkruan “Dnevne novine”. Siç thuhet, ky djalosh (26 vjeç) para dy viteve ka hapur fermën dhe për kohë të shkurt ka arrit rezultate të shkëlqyera. Grumbullimi i parë ishte shumë i suksesshëm dhe u plasua në tregun francez. Milla tha se planifikon që përveç kultivimit të ... Read More »

OT Ulqin: PREZANTIMI I OFERTËS NË PANAIRIN E TIRANËS

Panairi Tirane

Organizata Turistike e Ulqinit për herë të dytë është duke marrë pjesë në panairin e Tiranës, që mbahet me 5 dhe 6 shkurt 2016. Këtë vit Organizata e Ulqinit është edhe bartëse dhe organizatore e këtij panairi dhe në kuadër të stendës sonë janë prezent OrganizataNacionale e Malit të Zi, OT e Budvës, Tivarit, Podgoricës, Zhablakut, Kolashinit, Rozhajës, si dhe ... Read More »

Qeveria: PRESIM QË KUVENDI TË LEJOJË HAPJEN E PUSEVE PRANË ULQINIT

Vlada, Qeveria

Qeveria malazeze ia lejoi konsorciumit italo-rus Eni-Novatek koncesionin për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit. Nga Qeveria kanë thënë se tani pritet që Kuvendi i Malit të Zi të miratoi kontratën dhe që hulumtimet të nisin gjatë këtij vit. Sipas kontratës, Eni-Novatek është obliguar që të hap tre puse dhe një pus shërbyes. Një nga puset do ... Read More »

NHT “Riviera e Ulqinit”: OLIMPIKU NË FUNKSIONIM TË PLOTË, LAJKA DREJTOR

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Në ndërmarrje hoteleriko-turistike “Riviera e Ulqinit” sezoni dimëror është në kulmin e vet. Siç thonë nga ky kolektiv, në përgatitje dimërore, në hotelin Olimpik në Plazhin e madh, janë disa skuadra futbollistike nga vendi dhe jashtë, ndërsa pritet ardhja e grupeve tjera të sportistëve. Përndryshe, mbas transferimit të drejtorit të deritashëm Bojan Gjakonoviq në detyrën profesionale në selinë qendrore të ... Read More »

Zec: KËTË VIT NUK DO TË SHITET “RIVIERA E ULQINIT”

Radomir Mikan Zec

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes hoteleriko-turistike “Riviera e Ulqinit” Radomir-Mikan Zec ka deklaruar se është çuar dorë nga shitja në tender e pronës së kësaj kompani në këtë vit. “Prona e kompanisë tonë është “sulmuar” dhe problemin duhet ta zgjidh komisioni për restitucion dhe gjykatat”, tha ai për “Pobjeda”. Zec shprehu pritshmërinë se sezoni i ardhshëm në NHP “Riviera e Ulqinit” ... Read More »

M.Abazi: PJESËMARRJE E SUKSESSHME NË PANAIRIN E TURIZMIT NË STAMBOLL

Panairi, Sajam

Nesër në Stamboll përfundon panairi turistik – EMMIT 2016, në të cilin ofertën e Ulqinit e prezantoi Organizata lokale turistike. Sipas fjalëve të anëtarit të Këshillit ekzekutiv të OT-së Munib Abazit, vërehet interesimi i konsiderueshëm i turistëve nga Turqia për pushim në rivierën e Ulqinit. “Stenda jonë ishte shumë e vizituar, ndërsa ne kemi lidhur kontaktet me turoperatorët e mëdhenj ... Read More »

OT: PREZANTIMI I OFERTËS SË ULQINIT NË STAMBOLL

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Gjatë kësaj jave, prej më 28 deri më 31 janar, do të mbahet panairi i turizmit në Stamboll (EMITT 2016). Në këtë eveniment, i cili është një nga pesë manifestimet turistike më të rëndësishme në botë, Organizata turistike e Ulqinit do të prezantojë ofertën e kësaj komunë për verën e ardhshme. Numri i mysafirëve nga Turqia të cilët vizitojnë rivierën ... Read More »

Qeveria: ITALIANËT DHE RUSËT KËRKOJNË NAFTËN AFËR ULQINIT

Nafta Ulqin

Në tenderin për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin malazez i pari u rendit konzorciumi italo-rus, të cilin e përbëjnë kompanitë “Eni” dhe “Novatek”, vlerësoi komisioni i Ministrisë së ekonomisë, shkruan e përditshmja “Dan”. Tenderi u mbyll në maj të vitit 2014, ndërsa në të janë lajmëruar gjithsej tre konzorciume. Ministria e ekonomisë e solli vendimin për ofertuesin më ... Read More »

Komuna e Ulqinit: NGA FONDI EGALIZUES 743 MIJË EURO

Euro

Komuna e Ulqinit këtë vit nga Fondi egalizues do të fitojë 742,6 mijë euro, thuhet në vendimin e Ministrisë së financave. Por, pjesa më e madhe e këtyre mjeteve do të shkojë në pagesën e kredisë prej 4,25 milion euro i cili do të jetë operativ mbas miratimit të buxhetit të Komunës për këtë vit, e për të cilin ka ... Read More »

Scroll To Top