Sunday , June 7 2020
Lajmi i fundit

Komuna e Ulqinit: PLANIFIKOJNË HUAMARRJE TË RE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Qeverisja lokale në Ulqin ka përgatitur vendimin e ri për huamarrje kreditore me vlerë 650 mijë euro, mëson Portali Ul-info. Ky propozim vendim do të jetë pjesë e seancës së parë të Kuvendit komunal të Ulqini, i cili me 1 mars fillon sesioni e rregullt pranveror. Në këtë dokument thuhet se Komuna merr huamarrje kreditore “për vazhdimin e realizimit të ... Read More »

Monstat: PAGA MË TË MËDHA MESATARE NË ROZHAJË SE NË ULQIN

Euro

Në fund të vitit të kaluar paga mesatare në Ulqin ishte 438 euro, njoftohet nga Enti shtetëror për statistikë – Monstat. Kjo është për 71 euro më pak se paga mesatare në nivel shtetëror. Përndryshe, paga mesatare në Ulqin është për 207 euro më e ultë se në Tivat edhe për 102 euro më e ultë se në Podgoricë. Pagat ... Read More »

Të dhënat: ÇDO I PESTI ULQINAK I PAPUNËSUAR

Panorama Ulcinj, Ulqin

Në Mal të Zi në evidencë të Entit për punësim janë gati 50 mijë persona, ose 10 mijë më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Kjo do të thotë se shkalla zyrtare e papunësisë është 21,5 për qind. Në Ulqin ajo është mbi 22 përqind. Tetë vite më parë në këtë komunë u evidentuan rreth nëntë përqind ... Read More »

Komuna: FRANCEZËT E INTERESUAR PËR PLAZHIN E MADH

kabinet5

Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu priti investitorët nga Franca Francois Fontes nga grupi Hugar, Jean Marie Leygue nga grupi GGL dhe Thierry Aznar nga kompania Helenis. Me mysafirët nga Franca ishte edhe kryetari i Fondacionit Petroviq Njegosh, princi Nikolla Petroviq me bashkëpunëtorë, drejtori gjeneral i Drejtorisë për menaxhimin e destinacionit turistik në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe ... Read More »

RTV Ulqin: 12 MUAJ PA RROGA

Mikrofon, Radio,

Të punësuarit në Radio – televizionin e Ulqinit tash 12 muaj nuk kanë marrë paga, ndërsa kontributet me vite nuk janë paguar, mëson Portali Ul-info. Ky emetues publik këtë vit feston tre dekada të themelimit, ndërsa edhe pse flitet për inicimin e programit televiziv, kjo nuk ndodhi. Sipas fjalëve të gazetarit Esat Mehmeti, ky institucion ndodhet në situatë shumë të ... Read More »

Komisioni tenderik: PRESIM QË TUI TË DËRGOJË LETRËN E QËLLIMEVE

Branko Vujovic

Kryetari i Komisionit tenderik të Këshillit për privatizim dhe projekte kapitale Branko Vujoviq ka pohuar se turoperatori gjerman TUI është i interesuar për objektet e Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqint”. Ai për “Pobjeda” tha se çdo gjë për momentin është në fazën e interesimit. “Presim që TUI interesimin e vet ta hedh në letrën e qëllimeve, e cila do t’i ... Read More »

“Vijesti”: “TUI” DONË ADËN DHE “BELVIN”, GATI 200 MILION EURO

tui

Agjencia gjermane “TUI” është e interesuar për qiramarrjen shumëdekadëshe të vendbanimit nudistik në Adë dhe hotelit “Belvi” në Plazh të madh, i cili punon në kuadër të “Rivierës së Ulqinit”. Për këto nevoja, turoperatorët gjerman tashmë i siguruan mjetet fillestare kreditore me vlerë prej 200 milion euro, mëson “Vijesti” nga shumë burime. Përfaqësuesit e këtij turoperatori të njohur gjerman pak ... Read More »

Qeveria: HULUMTIMI I NAFTËS NË ULQIN FILLON NË VITIN 2018

Nafta Ulqin

Kompania „Eni“ nga Italia dhe „Novatek“ nga Rusia kanë paguar koncesioni për vitin e kaluar dhe presin që hulumtimi i naftës dhe gazit në, të ashtuquajturët, katër blloqe në det tek Ulqini do të nis në vitin 2018, njoftohet nga Qeveria e Malit të Zi. Siç thuhet, gjatë këtij viti do të kryhen aktivitetet të cilat kanë të bëjnë me ... Read More »

Scroll To Top