Friday , October 18 2019
Lajmi i fundit

Komuna: BORXHI PËR TATIM NË PATUNDSHMËRI SHTATË MILION EURO

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Vetëm në bazë të tatimit të papaguar në patundshmëri Komunës së Ulqinit i kanë borxh rreth shtatë milion euro. Që bëhet fjalë për shumë të madhe për këtë vetëqeverisje lokale tregon fakti që vitin e kaluar buxheti komunal ishte pothuajse në këtë nivel. Nga Komuna e Ulqinit po ashtu kanë deklaruar se po shqyrtojnë rritje drastike të tatimit në patundshmëri ... Read More »

Të mirat detare: NË TENDER 37 PLAZHE TË ULQINIT

Plazhi i madh, Velika plaza

Në ueb faqen e Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare, me seli në Budva, dje është publikuar shpallja publike për dhënien me qira të 37 plazheve në territorin e komunës së Ulqinit. Ofertat për qiramarrje mund të jepen çdo ditë pune prej 8.30 deri në ora 15, deri më 10 shkurt në ora 11. Nga kjo ndërmarrje është ... Read More »

Kryeministri i Maltës në Mozhur: INVESTIM PREJ 80 MILION EUROSH

Srzentic, Miuskat, Gjeka

Kryeministri i Maltës Xhozef Muskat vizitoi sot malin Mozhur i cili në pjesën më të madhe ndodhet në territorin e komunës së Ulqinit, ndërsa pjesërisht edhe në atë të Tivarit. Në këtë hapësirë është parashikuar që në mars të nis realizimi i ndërtimit të centraleve me erë. Investitor është kompania “Enemalta plc”, e cila është në pronësi shumicë të shtetit ... Read More »

Vizita: KRYEMINISTRI I MALTËS TË MARTËN NË MOZHUR

Xhozef Muskat, Dzozef Muskat

Që fillimi i realizimit të projektit të ndërtimit të centraleve me erë në Mozhur është tani më afër se kurrë, dëshmon fakti që të martën kryeministri i Maltës Xhozef Muskat do të qëndrojë në këtë lokalitet. Pritet që kompania “Enemalta plc”, e cila është në pronësi shumicë të shtetit të Maltës, në mars do të nis këtë punë me vlerë ... Read More »

Ministria: TUROPERATORËT E NJOHUR BOTËROR DËSHIROJNË ADËN

Ada Bojana, Ada e Bunes

Sekretari shtetëror në Ministrinë e zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Predrag Jellushiq ka thënë se ndër investitorët ekziston interesimi i madh për Ulqinin. Ai për “Pobjeda” deklaroi se pret privatizim cilësor për NHT “Riviera e Ulqinit”. “Veçanërisht për investitorët është interesante Ada e Bunës, si dhe turoperatorëve botëror. Bëhet fjalë për turoperatorë të cilët kanë avio-flotë të konsiderueshme”, tha Jellushiq ... Read More »

Planet e të mirave detare: RREGULLIMI I MOLES SË MADHE,RRUGËS PËR KËMBËSORË, PARKUT …

Molja madhe, Skela,

Nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare, me seli në Budvë, janë paralajmëruar investimet e rëndësishme gjatë këtij viti në territorin e Ulqinit. Siç shkruan “Dan”, vetëm për rregullimin e Molës së madhe, gjegjësisht dokut poshtë Kalasë, është planifikuar të investohet 750 mijë euro. Nga ky institucion po ashtu kanë njoftuar se dëshirojnë të ndërtojnë rrugën për këmbësorë ... Read More »

Kriporja: NUK KA MË TENDERË PËR SHITJE

Kriporja, Solana

Administrata e falimentimin në Kripore nuk do të shpallë më tenderë publik për shitjen e fabrikës dhe 15 milion metër katror tokë, gjersa të rregullohen marrëdhëniet pronësore në mes të shtetit dhe kësaj ndërmarrje, shkruan “Vijesti”. Administratori i falimentimit Ognjen Jovoviq ka thënë se në kushtet ekzistuese shitja e Kripores është e pakuptimtë. “Duhet të shohim se cili është qëndrimi ... Read More »

Bilanci 2015: MYSAFIRË PESË PËR QIND MË SHUMË SE VJET

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, vitin e kaluar në rivierën e Ulqinit janë realizuar rreth 1.064.000 fjetje. Kjo është rreth 45 mijë më shumë se një vit më herët, ose me përqindje rreth pesë për qind më shumë. Rezultatet më të mira janë realizuar në shtator, kur kishte 40 për qind më shumë mysafirë se ... Read More »

Fillon sezoni dimëror: TË ENJTEN HAPET “OLIMPIKU”

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Të enjten më 7 janar, do të hapet sezoni dimëror në rivierën e Ulqinit me ardhjen e grupit të parë të sportistëve në hotelin “Olimpik” në Plazhin e madh. “Bëhet fjalë për skuadrat futbollistike nga Liga e parë e Shqipërisë”, njoftohet Portali Ul-info nga Ndërmarrja hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”. Siç theksohet, interesimi i sportistëve për përgatitje në Ulqin është më ... Read More »

P.Shkrela: ËSHTË MIRË QË TË TANËT UDHËTOJNË, POR TË ORGANIZOJNË DIÇKA EDHE KËTU

Prelja Skrelja, Prel Shkreli

Kryetari i Shoqatës së qiramarrësve të plazheve Prela Shkrela ka thënë që është gëzuar që përfaqësuesit e Organizatës turistike të Ulqinit janë të pranishëm në kremtimin e Vitit të ri turistik në Budvë. “Le të udhëtojnë dhe le të mësojnë si bëhet kjo gjë, por le të organizojnë edhe këtu diçka”, tha ai duke theksuar se edhe në Ulqin do ... Read More »

Scroll To Top