Sunday , June 7 2020
Lajmi i fundit

Turizëm: SEZONI NIS PËR NJË MUAJ

Plazhi i vogel 09.06.2016

Moti jostabil, fokusi në tregjet regjionale, fillimi i Kampionatit evropian në futboll dhe muaji i Ramazanit, janë disa nga faktorët të cilët ndikuan që parasezoni në Ulqin është mjaft më i dobët se vjet. Fotografia e cila sot mund të shihet në Plazh të vogël flet mjaftueshëm për këtë gjë. Punëtorët turistik shpresojnë se sezoni i vërtet këtë vit do ... Read More »

Abazoviq: KRIPORJA MBIJETOI LUFTAT, POR JO QEVERINË E MILLOS

Dritan Abazovic

Nënkryetari i URA-së dhe deputeti në Kuvendin e Malit të Zi Dritan Abazoviq ka thënë se Kriporja mbijetoi luftat, por jo edhe qeverisjen e kryeministrit Millo Gjukanoviq. „Ju të mbroni Kriporen? Ju e keni shkatëruarr. Atje është sitauta si në Vukovar në kohë lufta. Njerëzit tmerrohen kur shohin makinat e prishura dhe pronën e shkatërruar“, tha Abazoviq në Kuvend në ... Read More »

Gvozdenoviq për mbrojtjen e Kripores: PRESIM QË KOMUNA E ULQINIT TË KRYJË PUNËN E VET

Branimir Gvozdenovic

“Kriporja e Ulqinit është e mbrojtur dhe në atë hapësirë tash disa vite nuk ndërtohet asnjë objekt”, tha ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit, Branimir Gvozdenoviq, duke shtuar se mbrojtja formale nënkupton procedurë të qartë. Gvozdenoviq, duke u përgjigjur në Parlament në pyetjen e deputetit Dritan Abazoviq për ç’arsye Ministria nuk ka sjell aktin për mbrojtjen e Kripores, tha ... Read More »

Shkrela për parasezon: MË KEQ SE VITIN E KALUAR

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Kryetari i qiramarrësve të plazheve Prela Shkrela ka thënë se parasezoni në rivierën e Ulqinit është më i dobët se vitin e kaluar. “Nuk është as i përafërt me vjet”, tha për “Vijesti” pronari i “Kopakabanes”. Kryetari i Shoqatës “Kalaja” Ismet Karamanaga ka thënë se mysafirët rrinë dy-tre ditë. “Nuk na shkojë në favor as moti me shi”, shtoi ai. ... Read More »

EEMZ: NË FURNIZIM MË TË MIRË INVESTOJNË MBI DY MILION EURO

EEMZ

Sezonin e ardhshëm në komunë të Ulqinit do të jetë furnizimi më i mire me energji elektrike. Ky është rezultat i punimeve të cilat Elektroekonomia e Malit të Zi këto ditë po i bënë në pjesën e ngushtë të qytetit. Pritet ndërtimi i nënstacionit të ri (TS “Ulqini i ri”), ku do të investohen rreth 2,2 milion euro. “Nënstacioni ekzistues ... Read More »

Hotelet të mbushur mirë: NË OTRANT RRETH 600 MYSAFIRË

Hotel Otrant

Që ky sezon turistik do të jetë i mirë, dëshmon gjendja në akomodimin hotelerik. Kështu, për shembull, në hotelin “Otrant” këto ditë pushojnë rreth 600 mysafirë, që është për tetë për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Shumica e mysafirëve janë nga shtetet evropiane, të cilët erdhën nëpërmjet agjencive. Situatë e ngjashme është edhe në ... Read More »

Punëtorët e Kripores i shkruajnë Nrekiqit: NA NDIHMONI

Kriporja, Solana, Greve, Strajk

Ish punëtorët e ndërmarrjes në faliment SHA Kriporja “Bajo Sekuliq” iu drejtuan Kuvendit komunal të Ulqinit dhe kërkuan ndihmë në zgjidhjen e problemeve të cilët u krijuan mbasi që kjo kompani ndaloi punën dhe prodhimin e kripës, shkruan “Dan”. Siç theksohet, atyre nuk janë paguar kontributet për periudhën pesë vjeçare (2009-2014) dhe pagat për disa vite. “Prandaj nuk e dimë ... Read More »

G.Resulbegoviq: ME OPTIMIZËM TË MADH HYMË NË SEZON

Gani Resulbegoviq, Gano Resulbegovic

Ulqini ka mundësi që nga turizmi të gjenerojë të ardhura shumë më të mëdha nga të tanishmet dhe këtë me përmirësimin e cilësisë së ofertës e cila do të kontribuojë në shpenzimin më të madh të turistëve, deklaroi pronari i kompanisë nga “Real Estate” Ulqini Gani Resulbegoviq. Ai tha se Organizata nacionale turistike, së bashku me atë lokale, këtë vit ... Read More »

Akva park: NË BUDVA HAPET ME 15 QERSHOR, NË ULQIN KUSHEDI KUR

Akva park

Hapja solemne e akva parkut bë Budva do të organizohet me 15 qershor, shkruajnë “Dnevne novine”. “Me ndërtimin e qytetit ujor fitohet përmbajtja unike turistike e cila në nivel shumë më të lartë e çon ofertën turistike në tërësi”, shkruan kjo gazetë. Njëkohësisht, është e sigurt që Ulqini këtë sezon, në pjesën e pasme të Plazhit të madh, nuk do ... Read More »

Scroll To Top