Sunday , January 26 2020
Lajmi i fundit

OT: PREZANTOJNË OFERTËN E ULQINIT NË SLLOVENI

IMG-a4644d31fa411f397fe327db891dca69-V

Në Cele, në Slloveni, sot filloi Panairi i 52 Ndërkombëtarë i Sipërmarrjes – MOS. Në kuadër të këtij manifestimi organizohet edhe MOS Tur, gjegjësisht Panairi i Turizmit dhe Ushqimit, për pajisjet për kampim. Në këtë panair për herë të parë merr pjesë Organizata Turistike e Ulqinit, e cila prezanton ofertën e komunës tonë dhe traditën kulturo – artistike. Mali i ... Read More »

OT: NË ULQIN SEZONI VAZHDON, MBI 28 MIJË TURISTË TË REGJISTRUAR

pUNKTI

Nga Organizata Turistike u njoftua se të premten numri i atyre të cilët pushimin e kalojnë në Ulqin është 28.043. Siç theksohet nga ky institucion, numri i mysafirëve të evidentuar është katër herë më i lartë se në fillim të shtatorit vitin e kaluar. Në akomodimin privat janë regjistruar 23.686 turistë, në hotele pak mbi 4.000, ndërsa në pushimore dhe ... Read More »

Drejtoria Tatimore: KËTË SEZON NË ULQIN U PAGUAN NJË MILION EURO MË SHUMË SE NË VITIN 2018

Euro

Drejtoria Tatimore gjatë gushtit të vitit 2019 ka realizuar pagesën rekord bruto prej gati 107 milion euro, duke tejkaluar realizimin nga gushti i vitit 2018 për 5,1 milion euro, njoftohet nga ky institucion. Thuhet se në periudhën qershor – gusht në Ulqin u shënua pagesa më e mirë prej një milion euro, ose 18 për qind më shumë se një ... Read More »

Kriporja: NP “PARQET NACIONALE” EDHE NJË VIT MENAXHOJNË KRIPOREN

Kriporja, Solana 7

Edhe vitin e ardhshëm Ndërmarrja Publike “Parqet Nacionale të Malit të Zi” do të menaxhojë Kriporen, njoftohet nga ky institucion. Aneksin e Kontratës për qiramarrje e kanë nënshkruar drejtori i NP “Parqet Nacionale të Malit të Zi” dhe administruesi i falimentit në Kripore Zharko Ostojiq. “Parqet Nacionale” menaxhojnë ndërmarrjen më të vjetër në Ulqin nga gushti i vitit 2015. Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË KORRIK ISHTE 398 EURO

Euro

Paga mesatare në korrik në Ulqin ishte më e ulëta në vend, tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror për Statistikë – Monstat. Siç theksohet, paga mesatare pa tatime dhe kontribute muajin e kaluar në këtë komunë ishte 398 euro, ndërsa mesatarja në nivel të Malit të Zi ishte 511 euro. Paga mesatare në Tivar në korrik ishte 516, në Budvë ... Read More »

OT: TË REGJISTRUAR RRETH 45.000 MYSAFIRË

Pika, Punkt, OT, TO

Në Rivierën e Ulqinit sot pushojnë gati katër here më shumë mysafirë të regjistruar se një vit më herët në këtë periudhë, njoftohet nga Organizata Turistike. Siç theksohet, gjithsej janë të evidentuar 44.674 mysafirë, prej të cilëve 40.000 janë në akomodimin privat. Në hotelet e Ulqinit pushojnë 4.395 mysafirë, ndërsa në pushimore dhe në kampe 425 mysafirë. Read More »

Ministria: NË ULQIN DYFISH MË E MIRË EVIDENCA E MYSAFIRËVE DHE PAGESA E TAKSËS SË BANIMIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Këtë vit regjistrimi i mysafirëve dhe pagesa e taksës së banimit në Ulqin jep dyfish rezultate më të mira se vitin e kaluar, u njoftua për Vijesti nga Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit. Siç theksohet, ky është shembull i mirë i bashkëpunimit efikas të Organizatës lokale Turistike dhe organeve shtetërore. Në Ministri vlerësojnë se është hyrë fuqishëm në ... Read More »

Scroll To Top