Thursday , February 27 2020
Lajmi i fundit

Turizëm: PREZANTIMI I ULQINIT NË PANAIRIN E MOSKËS

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Në kryeqytetin e Rusisë, Moskën, të mërkurën filloi „MIIT 2016“, një nga manifestimet më të mëdha panairike të turizmit në botë. Në këtë tubim janë të pranishëm rreth tre mijë ekspozues nga mbi 180 vende të botës, ndërsa priten rreth 100.000 vizitorë. Në „MIIT 2016“ Organizata turistike e Ulqinit do të prezantojë ofertën për verën e ardhshme. Read More »

NHP „Riviera e Ulqinit“: HAPJA E ADËS ME 26 PRILL

Ada e Bunes, Ada Bojana

Grupet e para të mysafirëve në Adë janë paralajmëruar këtë vit për fundin e prillit, mëson Portali Ul-info nga Ndërmarrja hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”. Siç është paralajmëruar, objektet turistike në këtë ishull të mrekullueshëm, në grykë të Bunës në detin Adriatik, do të hapen me 26 prill. Në NHT “Riviera e Ulqinit” janë të kënaqur me rezervimet të cilët i ... Read More »

Përfundoi panairi i turizmit në Berlin: MË SHUMË MYSAFIRË NGA GJERMANIA

ITB Berlini

Në kryeqytetin e Gjermanisë, Berlin, sot përfundoi evenimenti më i madh botëror i turizmit – ITB 2016. Në stendën e ONT mori pjesë Organizatës turistike të Ulqinit, NHT “Riviera e Ulqinit” dhe hotel “Llolla”. Ato gjatë pesë ditëve të zgjatjes së panairit kishin kontakte me partnerët e shumtë, kështu që presin më shumë mysafirë nga ky vend gjatë këtij sezon ... Read More »

EEMZ: FATURA MESATARE E RRYMËS NË ULQIN 38 EURO

Ulqini Rana, Ulcinj Pristan

Fatura mesatare e shkurtit për rrymë elektrike për amvisëri në Ulqin ishte rreth 38 euro, njoftohet për Portalin Ul-info nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Kjo është rreth tetë për qind më shumë se fatura mesatare në nivel shtetëror. Theksohet po ashtu se në këtë komunë ka 4.776 pagues të rregullt të energjisë elektrike. Read More »

Turizëm: OFERTA E ULQINIT NË PANAIRIN E BERLINIT

ITB Berlin

Në kryeqytetin e Gjermanisë, Berlin, të mërkurën ka filluar panairi më i madh botëror turistik (ITB), i cili këtë vit mbahet për të 50 herë. Në këtë eveniment të turizmit deri më 13 mars do të prezantohen më shumë se 10.000 ekspozues nga gati 190 vende të botës, ndërsa priten gati 200.000 vizitorë. Oferta e Ulqinit në panairin e Berlinit ... Read More »

Shotra: KRIPORJA VLEN TË PAKTËN 150 MILION EURO

Boisha Shotra, Boisa Sotra

Drejtori i Euroinvestit, shoqërisë e cila menaxhon Fondin e mbyllur investues “Eurofond”, Boisha Shotra, ka deklaruar se prona e Kripore vlen të paktën 150 milion euro. Eurofondi është bërë pronar shumicë i Kripores duke blerë aksionet në bursë për rreth 800 mijë euro. Ai gjatë seancës dëgjimore para anëtarëve të Komisionit për vlera ka thënë se po punohet në projektin ... Read More »

Gazsjellësi Trans Adriatik: KORRIDORI HYNË NË SHTODËR

Gazsjellesi TAP, Gasovod

Portali Analitika ka publikuar rrugën precize të korridorit të gazsjellësit Trans Adriatik e cila kalon nëpër Mal të Zi. Gazsjellësi nga Shqipëria hynë në Mal të Zi në afërsi të vendit Shtodër, në komunë të Ulqinit, ku do të vendoset edhe uzina. Ndërtimi i gazsjellësit nëpër vendin tonë do të kushtojë rreth 100 milion euro dhe do të financohet nga ... Read More »

OT Ulqin: PREZANTIMI NË PANAIRIN E BUDAPESTIT

Budapest, Budimpesta 2016

Në panairin e 39 ndërkombëtar “UTAZAS” që po mbahet në Budapest prej 3 deri me 6 mars, është duke marrë pjesë Organizata Turistike e Ulqinit në bashkëpunim me organizatat lokale të Tivarit, Tivatit, Budvës, Kotorit dhe ONT, të cilët janë duke prezantuar ofertën turistike në tërësi të Malit të Zi. Prezantimin e përbashkët të organizatave lokale turistike e kanë përkrahur ... Read More »

Banka qendrore: EDHE KOMUNA E ULQINIT NË BLLOKADË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Nga Banka qendrore e Malit të Zi dje është publikuar lista e kompanive dhe institucioneve të cilëve është bllokuar xhiro llogaria. Ndër të bllokuarit tash gjashtë ditë ndodhet Komuna e Ulqinit, për shkak të shumës prej 178.000 euro. Bëhet fjalë kryesisht për borxhin nga vendimet gjyqësore për procese të cilët janë iniciuar para tre dekadash. Në dy vitet e fundit ... Read More »

Ish ministri për betonizimin e bregdetit: KRIM I BËRË NË EMËR TË TURIZMIT

Ivo Armenko

Ish ministri i turizmit në Mal të Zi Ivo Armenko ka thënë se “turizmi nuk është fajtor për krimin e bërë ndaj hapësirës”. “Këtë gjë nuk e ka bërë turizmi. Hapësira dhe cilësia e tij, si dhe ambienti i përgjithshëm natyror, janë pjesë përbërëse e prodhimit të përgjithshëm turistik. Krimi është bërë në emër të turizmit dhe me pretekstin e ... Read More »

Scroll To Top