Friday , October 18 2019
Lajmi i fundit

Komuna: BUXHETI PËR VITIN 2016 SHTATË MILION EURO

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Në Komunë të Ulqinit vijon shqyrtimi publik për Draftin e buxhetit për vitin e ardhshëm, mëson portali Ul-info. Sipas këtij dokumenti, planifikohet që të ardhurat e kësaj vetëqeverisje lokale për vitin 2016 të jetë rreth shtatë milion euro, siç ishte pothuajse e planifikuar edhe këtë vit. Shqyrtimi publik do të zgjasë deri më 9 dhjetor. Read More »

Kinezët: AUTOSTRADA BLU NIS NË KORRIK 2016

Autostrada Blu, Jadransko-Jonski autoput

“China Pacific Construction Group”, kompania kineze e ndërtimit më e madhja për nga të ardhurat, nënshkroi një marrëveshje me vlerë 1,72 miliardë dollarë për ndërtimin e një autostrade midis Malit të Zi dhe Shqipërisë, lajmëroi vetë kompania ditën e enjte. Ndërtimi i kësaj lidhje 280 kilometra do të nisë në pjesën e dytë të vitit 2016 dhe do të përfundojë ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË TETOR 436 EURO

Euro, Monedha, Novac

Edhe muajin e kaluar vazhdoi trendi rritës i pagës mesatare në Ulqin, tregojnë të dhënat më të reja të Entit shtetëror për statistikë Monstat. Në tetor të këtij viti paga mesatare në këtë komunë ishte 436 euro dhe është më e madhe për rreth 13 për qind se në të njëjtin muaj vitin e kaluar. Përndryshe, në tetor paga mesatare ... Read More »

OT: PJESËMARRJE NË PANAIRIN E VARSHAVËS

Organizata turistike Varshav, Turisticka organizacija Varsava

Organizata turistike e Ulqinit, në bashkëpunim me Organizatën nacionale turistike, organizatat lokale turistike të Budvës, Tivarit, Kotorrit, Tivatit dhe Podgoricës, bizneset turistike dhe partnerët strategjik, po prezantojnë ofertën turistike malazeze në panairin “TT Warsaw”, i cili mbahet prej më 26 deri më 28 nëntor në Varshavë. Panairi “TT Warsaw” është një nga ngjarjet më të rëndësishme ndërkombëtare të biznesit turistik ... Read More »

Komuna: AKTIVITETE PËR PËRDORIMIN E MJETEVE TË KFW BANKËS

KfW Banka

  Në kabinetin e Kryetarit  të Ulqinit Fatmir Gjeka sot u organizua takimi ndërmjet  zyrtarëve komunal, përfaqësuesve  të N.P ,,Ujsjellës dhe kanalizim,, nga njëra anë dhe përfaqësuesit të Vodakomit dhe shtëpisë konsultuese gjermane Sahsen wasser Z.Richard Pope nga ana tjetër. Të pranishmit folën për ecurinë e aktiviteteve që janë bërë, duke veçuar   instalimin e programit kompjuterik në Ndermarrjen – Ujeselles dhe kanalizim i cili  ndër të tjera do të përmirësojë dhe vjeljen e mjeteve nga konsumatorët, krahas ... Read More »

MANS: BAROVIQI SHTIU NË BORXH KRIPOREN NJË MILION EURO NË VIT

Veselin Barovic

Rrjeti për afirmimin e sektorit joqeveritar (MANS) ka njoftuar se prej vitit 2005 e deri në fund të vitit 2013 humbja e pambuluar e Kripores është rritur për 7,7 milion euro. Shtinte Në këtë periudhë këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin e ka drejtuar Eurofondi, të cilin e kontrollon biznesmeni Veselin Baroviq. MANS thotë se paketën fillestare të aksioneve ... Read More »

Në Kinë: NËNSHKRUHET MEMORANDUMI I BASHKËPUNIMIT PËR NDËRTIMIN E “KORRIDORIT BLU”

image-754e9b8c156c173146991691e145df1ab508010c6df6c81f47aa3b647f469989-V (1)

“Pacifik Construction grupi” nga Kina mund të fillojë së shpejti ndërtimin e autostradës Adriatik-Jon nga Shqipëria nëpër Mal të Zi deri në Kroaci, shkruajnë mediet shqiptare. Siç thuhet, memorandumin për bashkëpunim të mërkurën në qyteti Suxhou në Kini e kanë nënshkruar ministrat e komunikacionit në qeveritë e Malit të Zi dhe Shqipërisë Ivan Brajoviq dhe Edmond Haxhinasto, si dhe drejtori ... Read More »

Komuna: FRANCEZËT TË INTERESUAR PËR INVESTIME NË ADË

Fatmir Gjeka

Kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe bashkëpunëtorët e tij pritën në një takim pune udhëheqës të lartë të kompanisë AGN –AGENCIA nga qyteti frencez Cap D’age i njohur për   zhvillimin e turizmit nudistik në Francë dhe më gjerë. Ata shprehën interesimin e tyre  për dhënien në koncesion në afat të gjatë të ishullit Ada dhe investime të mëdha ... Read More »

Financat: XHIRO LLOGARIA E KOMUNËS E BLLOKUAR TASH NJË MUAJ

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Me vendim të Gjykatës së lartë në Podgoricë xhiro llogaria e Komunës së Ulqinit është në bllokadë tash një muaj për shumën prej rreth gjysmë milioni euro. Deri tani nga llogaria janë hequr gjysma e kësaj shumë. Në administratën lokale kanë shpresuar se implementimi i këtij vendimi mund të shtyhet deri pas revizionit. Por, për këtë gjë është i nevojshëm ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NË BUXHETIN E 2016 MJETET PËR KRIPORE

Vlada Crne Gore

Me propozimin e buxhetit shtetëror për vitin e ardhshëm është parashikuar që të sigurohen mjetet për punë të Ndërmarrjes publike “Parqet nacionale”, e cila prej pak kohësh menaxhon Kriporen. Qeveria e Malit të Zi po ashtu ka njoftuar se është e inkurajuar nga fakti që Komisioni evropian ka regjistruar përparimin në procesin e menaxhimit me këtë zonë. Siç shtohet, në ... Read More »

Scroll To Top