Sunday , June 7 2020
Lajmi i fundit

Mrdak: NË JANAR FTESË TË GJITHVE TË VIZITOJNË KRIPOREN

Solana Ulcinj

Drejtori i Ndërmarrjes publike “Parqet nacionale” Zoran Mrdak ka thënë se janë realizuar të gjithë aktivitetet e planifikuara në Kripore në katër muajt e kaluara. Ai tha se në fillim të vitit të ardhshëm do të fillojë faza e re e menaxhimit të kësaj hapësire të mrekullueshme. “Së bashku me të gjithë ato që janë marrë me zhvillimin e turizmit ... Read More »

Komuna e Ulqinit: KREDIA DO TË MERRET NGA ERSTE BANKA

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Komuna e Ulqinit ka njoftuar Ministrinë e financave që ka arritur marrëveshjen me Erste bankën për kredinë prej 4,25 milion euro, me afat dhjetëvjeçar të pagesës dhe shkallën e interesit e cila përbëhet prej pjesës fikse prej 3,6 për qind dhe pjesës ndryshuese, në lartësi të euribor-it tremujor të pjesës kryesore të kredisë. Me kontratën për kredinë është parashikuar që ... Read More »

Qeveria: JEPET PËLQIMI PËR HUAMARRJE TË KOMUNËS SË ULQINIT

Qeveria e Malit te Zi, Vlada Crne Gore

Në mbledhjen e djeshme Qeveria e Malit të Zi ka dhënë pëlqimin për kredinë prej 4,25 milion euro nga Komuna e Ulqinit. Këto mjete do të merren në një nga bankat komerciale kur Kuvendi komunal të sjell vendimin për transferimin e hipotekave nga huadhënësit e mëparshëm në institucionin financiar i cili do të miratojë kredinë. Përndryshe, Qeveria dje ka miratuar ... Read More »

„Vijesti“: HOTELI „JADRAN“ AKOMA NË PRITJE

Hotel Jadran 4

Aneksi i kontratës për shfrytëzimin e të mirës detare në gadishullin Suka, ku për kush e di satën herë duhej të fillonte ndërtimi i hotelit „Jadran“, nuk vlen më, sepse, në ndërkohë, janë kaluar të gjithë afatet e dakorduara për këtë vit, shkruan „Vijesti“. Siç pohoi për këtë gazetë drejtori ekzekutiv i kompanisë „Star of Montenegro“, kompania „Nedfact“ me siguri ... Read More »

RAE: RRYMA PREJ VITIT TË RI PAK MË E LIRË

Energjia elektrike, rryma, Elektricna energjija, Struja

Prej vitit të ri amvisëritë në Mal të Zi do të paguajnë rrymën elektrike pak më lirë, derisa bizneset e vogla dhe të mesme më shtrenjtë, njoftoi Agjencia rregullatore për energjetikë (RAE). Sipas spekulimeve të medieve, energjia elektrike për amvisëri do të jetë më e lirë 0,5 për qind. Për ndërmarrje të vogla dhe të mesme energjia elektrike do të ... Read More »

Komuna: BUXHETI PËR VITIN 2016 SHTATË MILION EURO

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Në Komunë të Ulqinit vijon shqyrtimi publik për Draftin e buxhetit për vitin e ardhshëm, mëson portali Ul-info. Sipas këtij dokumenti, planifikohet që të ardhurat e kësaj vetëqeverisje lokale për vitin 2016 të jetë rreth shtatë milion euro, siç ishte pothuajse e planifikuar edhe këtë vit. Shqyrtimi publik do të zgjasë deri më 9 dhjetor. Read More »

Kinezët: AUTOSTRADA BLU NIS NË KORRIK 2016

Autostrada Blu, Jadransko-Jonski autoput

“China Pacific Construction Group”, kompania kineze e ndërtimit më e madhja për nga të ardhurat, nënshkroi një marrëveshje me vlerë 1,72 miliardë dollarë për ndërtimin e një autostrade midis Malit të Zi dhe Shqipërisë, lajmëroi vetë kompania ditën e enjte. Ndërtimi i kësaj lidhje 280 kilometra do të nisë në pjesën e dytë të vitit 2016 dhe do të përfundojë ... Read More »

Monstat: PAGA MESATARE NË ULQIN NË TETOR 436 EURO

Euro, Monedha, Novac

Edhe muajin e kaluar vazhdoi trendi rritës i pagës mesatare në Ulqin, tregojnë të dhënat më të reja të Entit shtetëror për statistikë Monstat. Në tetor të këtij viti paga mesatare në këtë komunë ishte 436 euro dhe është më e madhe për rreth 13 për qind se në të njëjtin muaj vitin e kaluar. Përndryshe, në tetor paga mesatare ... Read More »

OT: PJESËMARRJE NË PANAIRIN E VARSHAVËS

Organizata turistike Varshav, Turisticka organizacija Varsava

Organizata turistike e Ulqinit, në bashkëpunim me Organizatën nacionale turistike, organizatat lokale turistike të Budvës, Tivarit, Kotorrit, Tivatit dhe Podgoricës, bizneset turistike dhe partnerët strategjik, po prezantojnë ofertën turistike malazeze në panairin “TT Warsaw”, i cili mbahet prej më 26 deri më 28 nëntor në Varshavë. Panairi “TT Warsaw” është një nga ngjarjet më të rëndësishme ndërkombëtare të biznesit turistik ... Read More »

Scroll To Top