Sunday , June 7 2020
Lajmi i fundit

Komuna: AKTIVITETE PËR PËRDORIMIN E MJETEVE TË KFW BANKËS

KfW Banka

  Në kabinetin e Kryetarit  të Ulqinit Fatmir Gjeka sot u organizua takimi ndërmjet  zyrtarëve komunal, përfaqësuesve  të N.P ,,Ujsjellës dhe kanalizim,, nga njëra anë dhe përfaqësuesit të Vodakomit dhe shtëpisë konsultuese gjermane Sahsen wasser Z.Richard Pope nga ana tjetër. Të pranishmit folën për ecurinë e aktiviteteve që janë bërë, duke veçuar   instalimin e programit kompjuterik në Ndermarrjen – Ujeselles dhe kanalizim i cili  ndër të tjera do të përmirësojë dhe vjeljen e mjeteve nga konsumatorët, krahas ... Read More »

MANS: BAROVIQI SHTIU NË BORXH KRIPOREN NJË MILION EURO NË VIT

Veselin Barovic

Rrjeti për afirmimin e sektorit joqeveritar (MANS) ka njoftuar se prej vitit 2005 e deri në fund të vitit 2013 humbja e pambuluar e Kripores është rritur për 7,7 milion euro. Shtinte Në këtë periudhë këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin e ka drejtuar Eurofondi, të cilin e kontrollon biznesmeni Veselin Baroviq. MANS thotë se paketën fillestare të aksioneve ... Read More »

Në Kinë: NËNSHKRUHET MEMORANDUMI I BASHKËPUNIMIT PËR NDËRTIMIN E “KORRIDORIT BLU”

image-754e9b8c156c173146991691e145df1ab508010c6df6c81f47aa3b647f469989-V (1)

“Pacifik Construction grupi” nga Kina mund të fillojë së shpejti ndërtimin e autostradës Adriatik-Jon nga Shqipëria nëpër Mal të Zi deri në Kroaci, shkruajnë mediet shqiptare. Siç thuhet, memorandumin për bashkëpunim të mërkurën në qyteti Suxhou në Kini e kanë nënshkruar ministrat e komunikacionit në qeveritë e Malit të Zi dhe Shqipërisë Ivan Brajoviq dhe Edmond Haxhinasto, si dhe drejtori ... Read More »

Komuna: FRANCEZËT TË INTERESUAR PËR INVESTIME NË ADË

Fatmir Gjeka

Kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe bashkëpunëtorët e tij pritën në një takim pune udhëheqës të lartë të kompanisë AGN –AGENCIA nga qyteti frencez Cap D’age i njohur për   zhvillimin e turizmit nudistik në Francë dhe më gjerë. Ata shprehën interesimin e tyre  për dhënien në koncesion në afat të gjatë të ishullit Ada dhe investime të mëdha ... Read More »

Financat: XHIRO LLOGARIA E KOMUNËS E BLLOKUAR TASH NJË MUAJ

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Me vendim të Gjykatës së lartë në Podgoricë xhiro llogaria e Komunës së Ulqinit është në bllokadë tash një muaj për shumën prej rreth gjysmë milioni euro. Deri tani nga llogaria janë hequr gjysma e kësaj shumë. Në administratën lokale kanë shpresuar se implementimi i këtij vendimi mund të shtyhet deri pas revizionit. Por, për këtë gjë është i nevojshëm ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NË BUXHETIN E 2016 MJETET PËR KRIPORE

Vlada Crne Gore

Me propozimin e buxhetit shtetëror për vitin e ardhshëm është parashikuar që të sigurohen mjetet për punë të Ndërmarrjes publike “Parqet nacionale”, e cila prej pak kohësh menaxhon Kriporen. Qeveria e Malit të Zi po ashtu ka njoftuar se është e inkurajuar nga fakti që Komisioni evropian ka regjistruar përparimin në procesin e menaxhimit me këtë zonë. Siç shtohet, në ... Read More »

Drejtoria tatimore: AVOKATËT E ULQINIT KANË BORXH 123 MIJË EURO

Euro, Monedha, Novac

Nga Drejtoria tatimore (DU) e Malit të Zi kanë njoftuar se avokatët nga Ulqini në emër të tatimeve të papaguara kanë borxh 123.366 euro, shkruan “Vijesti”. Për këtë arsye, siç thuhet nga ky institucion, është iniciuar aksioni i posaçëm i kontrollit dhe pagesës së këtij borxh. “Planifikojmë pagesën e detyruar me bllokimin e llogarisë nëse avokatët nuk paguajnë ose nëse ... Read More »

Mbledhja e KK-së: KONSOLIDIMI I FINANCAVE ME 5,5 MILION EURO KREDI

Kuvendi Komunal i Ulqinit

Edhe pse për këtë gjë nuk u arrit marrëveshja në Kolegjiumin e fundit, është e sigurt se në mbledhjen e nesërme do të diskutohet për huamarrje kreditore të Komunës së Ulqinit për 5,5 milion euro. Siç mëson Portali Ul-info, rendi i ditës do të plotësohet në fillim të seancës së Parlamentit lokal. “Ne do të përkrahim Planin e sanimit në ... Read More »

Parqet nacionale: MBROJMË BIODIVERSITETIN E KRIPORES

Kriporja, Solana 7

Është e nevojshme të ndërmerren të gjithë masat dhe aktivitetet e nevojshme që të mbrohet në mënyrën më të mirë biodiversiteti i Kripores në Ulqin, është vlerësuar në mbledhjen e drejtorit të Parqeve nacionale Zoran Mrdak me ambasadorin e Austrisë Johan Froulih, zëvendës ambasadorin e Gjermanisë Uve Merketer, përfaqësuesen e përhershme të UNDP-së Fiona McCluney dhe CIM ekspertin në NP ... Read More »

Ministria: MBAHET PUNËTORIA PËR ULLISHTARËT E ULQINIT

Grupi synues ishin, siç rikujtojnë nga Ministria e bujqësisë dhe e zhvillimit rural, ullishtarët të cilët kanë certifikatë me të cilën vërtetohet vjetërsia e trungjeve të tyre të ullinjve dhe e cila gjatë këtij viti është përcaktuar në Universitetin e Stambollit. Nga zona e Ulqinit 25 prodhues kanë certifikatën e cila tregon vjetërsinë prej 500 deri në 2000 vjet, gjë ... Read More »

Scroll To Top