Thursday , January 23 2020
Lajmi i fundit

Delegacioni i Parlamentit Evropian në Ulqin: KRIPORJA VEND UNIK EVROPIAN

URA

“Kriporja është margaritarë unik evropian. Turistët perëndimor kënaqen me këto zona dhe për ato, këto hapësira janë më atraktive se cilido hotel. I tërë Ulqini është i mrekullueshëm”, deklaroi të hënën gjatë vizitës në Ulqin deputeti i Grupit të të Gjelbërve në Parlamentin Evropian Thomas Waitz. Ky politikan austriak gjendet në krye të delegacionit të Parlamentit Evropian i cili prej ... Read More »

CEDIS: NË DY MUAJT E KALUAR MË SË SHUMTI MJETE U INVESTUAN NË ULQIN

cedis

Shfrytëzuesit e sistemit të elektroshpërndarjes në korrik shpenzuan 245.453.488 kWh energji elektrike, që është për rreth tre për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar dhe rreth 14 për qind më shumë se në qershor, njoftuan për Portalin Ul-info nga Sistemi Malazez i Elektroshpërndarjes (CEDIS). Siç theksohet, gjatë qershorit dhe korrikut përfunduan punimet në ndërtimin e ... Read More »

OT: ULQINI KA MË SË SHUMTI MYSAFIRË NË MAL TË ZI

Plazhi i vogel, Mala Plaza, Panorama

Sipas të dhënave të Organizatës Nacionale Turistike, në rivierën e Ulqinit sot pushojnë më shumë mysafirë se në të gjithë qytetet tjera të Malit të Zi, gjegjësisht rreth një mijë më shumë se në Budve. Nga OT Ulqin njoftuan se gjithsej janë të regjistruar 58.008 mysafirë ose katër herë më shumë se në të njëjtën periudhë në vitin 2018. Më ... Read More »

Centrali me erë në Mozhur: NGA SHTATORI NË PËRDORIM KOMERCIAL

vjetroelektrana-mozura-mozhur-centralet-me-ere

Muajin e ardhshëm do të nis prodhimi komercial i energjisë elektrike në centralin me erë në Mozhur, njoftohet nga kompania Enemalta plc. Ky objekt me 23 gjeneratorë me erë për momentin është në fazën e punës provë. Meqë vlera e këtij investimi është 89 milion euro, Komuna e Ulqinit, mbi bazën e tatimit në patundshmëri për centralin me erë, do ... Read More »

OT: NË ULQIN PUSHOJNË MBI 53 MIJË MYSAFIRË TË EVIDENTUAR

Pika, Punkt, OT, TO

Në Rivierën e Ulqinit në mesin e gushtit pushojnë rreth 40 për qind më shumë mysafirë të evidentuar se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, njoftohet nga Organizata Turistike. Siç theksohet, gjithsej janë të regjistruar 53.378 mysafirë ose për 42 për qind më shumë se në mesin e gushtit të vitit 2018. Më së shumti mysafirë janë në akomodimin ... Read More »

Konsumi i rrymës: NË ULQIN GATI DY HERË MË SHUMË SE NË NIVEL SHTETI

Racun, EPCG

Fatura mesatare e korrikut për energji elektrike në nivel të Malit të Zi (nëse nuk llogariten vendet matëse të palexuara në objektet e pabanuara vazhdimisht) është 36,46 euro, njoftohet Portali Ul-info nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Siç theksohet, konsumi më i lartë muajin e kaluar ishte në Ulqin ku amvisëritë shpenzuan mesatarisht 61,37 euro energji elektrike. Numri i amvisërive ... Read More »

Ulqin: NË AKOMODIMIN PRIVAT TRE HERË MË SHUMË MYSAFIRË SE SHTRETËR TË REGJISTRUAR

Panorama, Ulqin, Ulcinj

Sipas të dhënave të Organizatës Turistike, në akomodimin privat në territorin e Komunës së Ulqinit momentalisht pushojnë 52.278 mysafirë. Siç mëson Portali Ul-info, kjo shifër është pothuajse tre herë më e madhe nga numri i shtretërve të regjistruar në administratën lokale. Në Sekretariatin e Komunës për ekonomi dhe zhvillim këtë vit janë regjistruar rreth 18.500 shtretër në akomodimin privat. Read More »

OT: NË RIVIERËN E ULQINIT MBI 58.000 MYSAFIRË

Panorama, Ulqin, Ulcinj

Në rivierën e Ulqinit në ditët e para të gushtit pushojnë një çerek më shumë mysafirë të evidentuar se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, njoftohet nga Organizata Turistike. Siç theksohet, gjithsej janë të regjistruar 58.425 mysafirë ose për 28 për qind më shumë se në fillim të gushtit të vitit 2018. Më së shumti mysafirë janë në akomodimin ... Read More »

OT: NË ULQIN PUSHOJNË AFËR 56 MIJË MYSAFIRË TË LAJMËRUAR

Plazhi i vogel, Mala Plaza, Panorama

Madje 40 për qind më shumë mysafirë të lajmëruar se një vit më herët pushojnë në Ulqin, tregojnë të dhënat e Organizatës Turistike. Siç theksohet, të premten në rivierën e Ulqinit janë evidentuar 55.674 turistë. Në hotele pushojnë 6.159, në kampe dhe pushimore 850, ndërsa në akomodim privat janë të regjistruar 48.755 turistë. Pothuajse 98 për qind e mysafirëve janë ... Read More »

OT: GJITHNJË E MË SHUMË GJERMAN NË RIVIERËN E ULQINIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Në tre javët e para të këtij muaji në rivierën e Ulqinit pushojnë 5.640 mysafirë nga Gjermania që është 2,5 herë më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, tregojnë të dhënat e Organizatës Turistike. Në numrin e përgjithshëm të mysafirëve Gjermanët mbulojnë nëntë përqind, njëjtë si turistët nga Bosnja dhe Hercegovina, gjersa numri i turistëve të evidentuar ... Read More »

Scroll To Top