Saturday , November 28 2020
Lajmi i fundit

P.Shkrela: ËSHTË MIRË QË TË TANËT UDHËTOJNË, POR TË ORGANIZOJNË DIÇKA EDHE KËTU

Prelja Skrelja, Prel Shkreli

Kryetari i Shoqatës së qiramarrësve të plazheve Prela Shkrela ka thënë që është gëzuar që përfaqësuesit e Organizatës turistike të Ulqinit janë të pranishëm në kremtimin e Vitit të ri turistik në Budvë. “Le të udhëtojnë dhe le të mësojnë si bëhet kjo gjë, por le të organizojnë edhe këtu diçka”, tha ai duke theksuar se edhe në Ulqin do ... Read More »

Hoxhiq për bujqësinë: NUK KA RRISK GJERSA AGRONOMËT MERREN ME POLITIKË DHE TREGËTI

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Një nga njohësit më të mirë të problematikës së bujqësisë Xhelal Hoxhiq ka deklaruar se është me rëndësi jetike për Ulqin që së bashku me turizëm të zhvillojë edhe bujqësinë. Ai veçanërisht thekson që në komunë të Ulqinit gjenden 60 për qind të tokës së përpunueshme në Bregdetin malazez. “Por, këtu nuk ekziston bartësi i zhvillimit të bujqësisë, nuk ka ... Read More »

Gjeka vërtetoi: LOKALITETI I RI PËR AKVA PARK

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kompanisë turke “Polin”, e cila është e interesuar të ndërtojë akva parkun në Ulqin, ka shumë mundësi t’i jepet lokaliteti i ri në Shtoj për qiramarrje afatgjate. „Investitori vazhdon të ketë dëshirë të ndërtojnë akva parkun kështu kemi që vendosur të gjejmë parcelë tjetër. Ai është dakord, toka ka sipërfaqe të njëjtë, para disa ditësh morëm përgjigjen nga komisioni kompetent ... Read More »

Në kompanitë e Ulqinit: REVIZORËT SHTETËROR PRONARË TË AKSIONEVE

Institucioni shteteror i revizionit, Drzavna revizorska institucija, Branislav Radulovic

Anëtarët e Senatit të Institucioni shtetëror të revizionit kanë lajmëruar pronën dhe të ardhurat ku shihet qartë që kanë aksione në ndërmarrjet e Ulqinit. Kështu, për shembull, Dragisha Peshiq dhe Nikolla Kovaçeviq kanë njoftuar se posedojnë aksionet në Ndërmarrjen hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit”, gjersa Branisllav Radulloviq në kartonin e vet pronësor ka shkruar se ka aksione në Kriporen e Ulqinit. ... Read More »

Qeveria: JEPET PËLQIMI PËR LOKALITETIN E RI PËR AKVA PARK

Akva park

Ministria e financave e Malit të Zi ka dhënë pëlqimin në kërkesën e Komunës së Ulqinit që të jap me qira afatgjate lokalitetin e ri në Shtoj për ndërtimin e akva parkut, mëson Portali Ul-info. Tani këshilltarët e Kuvendit komunal të Ulqinit duhet të verifikojnë këtë vendim dhe të mundësojnë që sa më parë të nis realizimi i këtij investimi ... Read More »

Të mirat detare: PLAZHET E ULQINIT PREJ SOT NË TENDER

Plazhi i madh, Velika Plaza

Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ka njoftuar që prej sot do të shpellën tenderët për qiramarrjen e plazheve në Ulqin. Shtohet se shpallja publike për dhënien e lokaliteteve për objekte të përkohshme në zonën e të mirave detare do të shpallet nga fundi i këtij muaji në mënyrë që nga mesi i shkurtit të kryhen veprimet e ... Read More »

Turizëm: ULQINI ËSHTË BËRË TOP DESTINACION PËR KAMPISTËT

Auto kamp Safari beach

Në rivierën e Ulqinit nga viti në vit ka më shumë turistë që kampojnë. Kësaj i kontribuojë fakti që përgjatë Plazhit të madh dhe Adës ka disa hapësira shumë atraktive për kamping. Më së shumti turitë vijnë nga shtetet e Europës perëndimore, gjegjësisht vendet skandinavike, pastaj Italia, Zvicrra dhe Sllovenia, si dhe Polakët dhe Çekët. Ulqini, si bukuri e paprekur, ... Read More »

Qeveria: NË MARS NIS NDËRTIMI I CENTRALEVE ME ERË NË MOZHUR

Vladimir Kavariq, Kavaric

Ministri i ekonomisë Vlladimir Kavariq ka thënë se në mars të këtij viti do të nis ndërtimi i elektroneve me erë në Mozhur. Ai për “Pobjeda” tha se këtë sistem energjetik do ta ndërtojë kompania “Enemalta plc”, e cila është në pronësi shumicë të Qeverisë së Maltës. Sipas fjalëve të tija, vlera e këtij investimi është 65 milion euro. Read More »

Lukiq: KËTË VIT KAMATAT MË TË ULËTA

Aleksa Lukiq, Aleksa Lukic

Drejtori ekzekutiv i Erste bankës Aleksa Llukiq ka paralajmëruar se këtë vit do të vazhdojë trendi i uljes së normës së kamatës në Mal të Zi, por jo edhe rritja e kamatës tek kursimet. Ai në deklaratë për “Vijesti” tha se bankat kanë në dispozicion mjaftueshëm para të financojnë kreditimet e planifikuara dhe të hapin mundësi të reja për klientët. ... Read More »

Qeveria: KREDIA NUK MUND TË SHPENZOHET PA MIRATIM TË REBALANCËS

Radoje Zhugiq, Radoje Zugic

Ministria e financave të Malit të Zi ka njoftuar se “Komuna e Ulqinit nuk mund të tërheq mjetet kreditore me qëllim realizimin e Planit sanues për tejkalimin e vështirësive financiare dhe as nuk mund t’i shpenzojë ato mjete pa miratimin e rebalancit të buxhetit të Komunës për vitin 2015”. Mendimin profesional Ministria e financave e dërgoi me kërkesë të kryetarit ... Read More »

Scroll To Top