Sunday , February 23 2020
Lajmi i fundit

Në Adë: HAPET GREEN CULTURE FEST

Ada e Bunes, Ada Bojana

Në prani të numrit të madh të pjesëmarrësve, në Adë mbrëmë u hap Green Culture Fest (GFC), i treti me radhë. „Ky manifestim jep mundësinë që bukuritë natyrore të Ulqinit të dalin në pah, si dhe të zgjatjes se sezonit turistik me promovimin e resurseve natyrore“, tha kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka. Ai shtoi se ekonomia e gjelbër ... Read More »

Në Plazhin e madh: TUBIMI I PRODHUESVE TË PAJISJEVE PËR KITESURFING

Kite-2

Në Ulqin këto ditë po mbahet takimi tradicional i përvjetshëm i kompanive nga 33 vende, nga të gjithë kontinentet botërore, të cilët prodhojnë pajisjet për kitesurfing. Ato janë të vendosur në hotelin “Laguna” në Shtoj, ndërsa po bëjnë hulumtimin e hapësirës së Plazhit të madh në plazhin “Safari”. Vitet e fundit Plazhi i madh, për shkak të karakteristikave të veta ... Read More »

Njoftim: TURQIT E INTERESUAR PËR KRIPORE

Solana

Një kompani e madhe turke ka dërguar kërkesën për dorëzimin e dokumenteve të rëndësishme të cilët kanë të bëjnë me Kriporen si resurs dhe ndërmarrje ekonomike, mëson Portali Ul-info. Turqit janë veçanërisht të interesuar që të vazhdohet procesi i prodhimit në këtë hapësirë. Në Kripore tash tre vite nuk ka prodhim të kristaleve të kripës. Këtë javë menaxhimin e kësaj ... Read More »

Nga mesnata: BENZINA MË E LIRË

Gorivo, Dizel, Benzin, Karburanti, Nafta, Benzina

Prej nesër në Mal të Zi litri i eurosuperit BMB 98 dhe BMB 95 do të jetë më i lire për pesë gjegjësisht katër cent, ndërsa çmimi i eurodizelit nuk do të ndryshojë, mëson portali CdM nga Ministria e ekonomisë. Litri i eurosuperit BMB 98 dhe BMB 95 do të jetë më i lirë tre cent dhe do të kushtojë ... Read More »

Skobiq: ULQINI NË TOP 5 DESTINACIONE NË BOTË PËR KITESURFING

Dolcinium Kite surf

Instruktori dhe bashkëpronari i “Dolcinium kitesurf shkollës” Nemanja Skobiq ka thënë se Plazhi i madh i Ulqinit është destinacion ideal për kitesurfing. “Ulqini në disa vitet e kaluara është bërë destinacion i njohur botëror për kite surf, gjë që mund lehtësisht të konkludohet në bazë të numrit të praktikuesve i cili në mënyrë të vrullshme rritet nga viti në vit”, ... Read More »

NHT „Riviera e Ulqinit“: ADA THEU TË GJITHË REKORDET

Ada Bojana, Ada e Bunes

Nga Ndërmarrja hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit” kanë njoftuar se janë shumë të kënaqur me vizitë, e cila është për 20 për qind më e mirë se vitin e kaluar. “Kapacitetet tona në Plazh të madh dhe Adë janë të mbushur nga qershori. Ada i theu të gjithë rekordet. Shumë më i mirë ishte edhe konsumi jashtë pansionit”, ta për ... Read More »

Qeveria: CENTRALET ME ERE NE MOZHUR DO TI NDERTOJE KOMPANIA NGA MALTA

Qeveria e Malit të Zi i dha pëlqimin qiramarrësve të mëparshëm, të cilët dëshiruan të ndërtojnë centralet me erë në Mozhur, që të drejtat e veta ti kalojnë në kompaninë “Enemalta” nga Malta, shkruan “Dan”. Siç thuhet, kjo kompani ka 1500 të punësuar dhe është në pronësi shumicë të këtij shteti në detin Mesdhe. Prona shtetërore në Mozhur është dhënë ... Read More »

Vizita: GVOZDENOVIQ TË HËNËN NË KOMUNË TË ULQINIT

Gvozdenovic

Ministri i zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Branimir Gvozdenoviq do të qëndrojë të hënën, më 7 shtator, në vizitë komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai në administratën lokale do të bisedojë me kryetarin e komunës Fatmir Gjeka dhe bashkëpunëtorët e tij. Tema kryesore e bisedimeve do të jetë faza përfundimtare e Planit hapësinor urbanistik të Ulqinit, si dhe përpjekjet ... Read More »

Ulqin: VETËM 5,7 PËR QIND E KOMPANIVE NË PRONËSI TË FEMRAVE

Ulqin

Analiza të cilën e bëri Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka treguar se vetëm 5,7 për qind e subjekteve ekonomike në Ulqin është në pronësi të femrave. Përqindja më të vogël (5,5 %) është regjistruar vetëm në Rozhaj. Siç thuhet, femrat edhe më tej hasin në pengesa gjatë fillimit të biznesit të vet. “Analizat në nivel lokal ... Read More »

Gusht 2015: MUAJI REKORD NË 25 VITET E FUNDIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Numri i mysafirëve në dy ditët e fundit shumë ka rënë në rivierën e  Ulqinit, kështu që sot janë rreth 20 mijë. Të gjithë të cilët kanë dobi nga turizmi pajtohen se gushti ishte muaji më rekord për nga numri i mysafirëve në Ulqin në 25 vitet e fundit. Është gati e sigurt se fundi i vitit 2015 do të ... Read More »

Scroll To Top